Перекласти (Translate)

09 березня 2015

СЛАВА ШЕВЧЕНКОВІЙ МОЛОДІ!

СЛАВА ШЕВЧЕНКОВІЙ МОЛОДІ!

15 років тому, 9 березня 2000 року, у день народження видатного українського поета і пророка Тараса Шевченка, 11-ро молодих активістів, юнаків та юнок, з націоналістичної організації "Самостійна Україна" захопили у Києві будівлю ЦК КПУ, вивісили на будівлі гасло “Неподільна вільна Україна від Карпат аж по Кавказ!”, вимагаючи заборони Компартії України, виведення Чорноморського флоту Росії з Криму, виходу України з СНД, люстрації держапарату, проведення національної політики і боротьби проти п'ятої колони.

Кілька годин молоді активісти утримували будівлю, а потім добровільно здалися владі під запевнення не переслідувати за цей патріотичний відчайдушний учинок.

Хоча захоплення будівлі було своєрідним попередженням і вимогою до влади розпочати боротьбу проти п'ятої колони і ніякої шкоди (крім потрощених меблів) молодь не вчинила, молодих активістів було заарештовано (Кучма, президенте тодішньої України, на тобі - незмивна провина і прокльони за це від майбутніх поколінь!), порушено кримінальні справи проти них, кілька місяців відчайдух утримували у слідчому ізоляторі, згодом справу зам'яли за вказівкою влади, перетворивши її з політичного національного протесту на звичайну "побутову хуліганку" через побоювання, що зі студентів зроблять національних героїв.

А комуністи, що на той час були єдиною реальною антиукраїнською силою (Партія Регіонів з'явиться згодом), ще й представленою у Верховній Раді України, продовжили свою підривну, сепаратистську, антидержавну діяльність.

Пам'ятаймо цих молодих представників новітньої Української Нації!
Їхній учинок був першою ластівкою подальших героїчних кроків українського народу з визволення від російського впливу в Україні.
Продовженням героїчного вчинку студентської молоді з "Самостійної України" були обидва Майдани (2004 і 2014 років), Помаранчева революція, Революція гідности, героїчна Небесна сотня, добровольчі батальйони і зупинка російської агресії на Сході України.

Захоплення будівлі ЦК КПУ саме у Шевченків день народження є символічним і промовистим учинком.
Українська молодь, натхненна святими національними ідеями Вічного Кобзаря, з його "... Та вставайте, кайдани порвіте!...", надала важливого імпульсу національному українському рухові та показала суспільству єдино правильний шлях у боротьбі за національне визволення - шлях Національної революції!

Слава юнакам та юнкам з організації "Самостійна Україна"!
Слава українській шевченковій молоді!

09 березня 2015 року