Перекласти (Translate)

23 квітня 2018

ДВІ І МОЯ ВЕРСІЇ ЩОДО ВІРМЕНІЇ

ДВІ І МОЯ ВЕРСІЇ ЩОДО ВІРМЕНІЇ

Ну, почитав я про події у Вірменії. Ну, почув я про дві версії вірменського Майдану:
1. Це Росія все вчинила. Після Саргсяна буде ще лояльніший до Росії прем'єр чи президент.
2. Це антиросійська акція, попри те, що на Майдані в Єревані протестувальники казали, що вони прихильні до Росії і були проти порівнянь з українським Майданом.

Знаєте, що я скажу? Усі, кого я читав, і я у тім числі, не мають повної картини. Хіба через нас проходять зведення розвідки і контррозвідки?

Але я можу оцінити будь-яку подію, керуючись, як завжди, ідеологічними міркуваннями.

Я не знаю який буде у Вірменії керівник після Саргсяна - прихильний до Росії чи більш ворожий. Здається, що Вірменія нині - це як Кравчукова Україна (1990-1994): і нашим, і вашим, «але ми незалежні». Тобто, до повного розриву з Росією іще далеко.

Але ви подивіться уважно на світлину! І дайте собі відповідь: хіба це методи Росії?! Хіба Москва, якби хотіла змін у Єревані, робила би такий Майдан?! Наскільки нам усім відомо, Москва міняє керівництво шляхом штурму десантурою палацу президента Аміна у Кабулі, Афганістан, 1979 рік.

Тому я оптиміст щодо вірменів. Вони потроху сунуть від Москви!

23 квітня 2018 року

АРХІВНЕ. ПАМ'ЯТАЙМО РИБАКА!

АРХІВНЕ. ПАМ'ЯТАЙМО РИБАКА!

Ось, Фейсбук нагадав мені статтю за 2014 рік. Смерть Володимира Рибака сколихнула нас. Він героїчно загинув за прапор, за державу! У той час міліція і спецслужби на Східному Донбасі вже не виконували своїх функцій, а то й підтримували російських бандитів. Єдиним, хто з влади намагався протидіяти закинутим Москвою бандитам - міський депутат Володимир Рибак. І бандити його вбили...

Перечитую свій допис за 2014 рік. Так, я тоді дуже лаяв нашу всеукраїнську державну владу. Два місяці як занексовано Крим. Подібні кримським події розгортаються по всі Південній (2 травня 2014 року буде Одеса, де "фашисти спалили людей"), Східній (Запоріжжя, Дніпропетровськ, Луганськ, Донецьк), Північно-Східній (Харків) Україні. А влада нічого не робила! Президента не було, був виконувач його обов'язків Турчинов. Армія слабка й розвалена, народ у тривожній напрузі, українська держава на волосині від вторгнення армії Росії...

Тепер можна інакше оцінювати ті події. Багато чого ми не знали тоді. Ми думали, що влада бездіє. Читаючи нині спогади учасників я бачу, що це було не так. Готувалися ми до війни.

І в той же час, лаючи тодішню владу, я не валив держави, мій лемент був спрямований, щоб державу зберегти.

Спи спокійно, Володимире Рибак! Вічна тобі пам'ять, воїне самотній! Вічна пам'ять усім полеглим за Україну, її прапор, її славень і народ!

23 квітня 2018 року

Додаток:

«НЕ СЕПАРАТИЗМ, А БАНДИТИЗМ*

* допис 23 квітня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Викраденому чотирма особами у чорних масках і у камуфляжах депутатові Слов'янської міської ради Донецької области Володимирові Рибаку за намагання зняти з будівлі міськради "прапор" "Донецької республіки" після катувань почепили за спину наповнений піском наплічник, спороли живіт і ще живого, але без свідомости, втопили, кинувши до річки...

Цій слабодухій, я б сказав - ющенківській - владі скільки ще потрібно доказів, що події на Сході України не є ніяким сепаратизмом!

Це є справжній звірячий бандитизм під примітивним прикриттям відстоювання "прав" "уважаємого" "ДоМбасса" та суржико-російськомовних!!

СКІЛЬКИ ЩЕ СМЕРТЕЙ І КАТУВАНЬ ТОБІ ПОТРІБНО, НАША ВЛАДО, ЩОБИ ПРИПИНИТИ ЦЕ БЕЗВЛАДДЯ?!».

ВОРОГ І ЙОЛОП

ВОРОГ І ЙОЛОП

Тетяна Ричкова, народна депутатка України, поширила радісний допис про голосування у Верховній Раді за помісну Православну Церкву. Пішло багато позитивних коментарів. Але знайшлося якесь падло, справжній ворог, попри патріотичну аватарку, яке ударило Ричкову в найболючіше місце - у пам'ять про героїчно загиблого на фронті її чоловіка.

Ім'я цього ворога - Деніс Хорошов (Denis Horoshov). Гнида, до речі, живе у Січеславі (нині тимчасова назва - місто Дніпро).

Український патріот Роберт Леслі (Роберт Лесли) влучно відповів цьому Денису - якщо літературно, то "Пішов ти геть!". Я уподобав коментар цього Роберта Леслі. І от мені цей Леслі кинув запит дружби у приват.

Що було далі - почитайте. Просте моє питання про наповненість сторінки розбурхало психованого патріота аж до самобану!

Роберте, якщо ти йолоп, то мене ти можеш навіть не читати!

23 квітня 2018 року






РОЗМОВА ПРО МОВУ

РОЗМОВА ПРО МОВУ

ВІДПОВІДЬ ПЕТРОВІЙ

ВІДПОВІДЬ ПЕТРОВІЙ