Перекласти (Translate)

03 лютого 2018

ЩОБ ТАКОГО БІЛЬШЕ НЕ БУЛО


ЩОБ ТАКОГО БІЛЬШЕ НЕ БУЛО

Узнаю щось новеньке з Календаря (http://www.calendarium.com.ua/ua). Виходить, коли москалі вигнали державні установи УНР, остаточно знищивши українську державу, уряд і парламент України ще трохи не півроку діяли у вигнанні в Польщі. Потім поляки, звісно, прикрили цю справу, думаю, через протести з Москви або через політичні міркування.

Отож, українці, щоб такого більше не було - єднаймося навколо влади! Хоч яка б вона була, це наша влада, українська! Так, ми маємо й закиди владі. Ми хочемо рішучих національних дій. А п'ята колона Москви внутрі, Москва із-зовні (фронт, війна) хочуть знищити державу Україну. То за кого будеш ти тоді, народе?

Наполягаю: наша влада нам не ворог і не ворог Україні! Гуртуймося навколо влади!

З Календаря:
"97 років тому.
03 лютого 1921 р. у м. Тарнові у Польщі відбулося урочисте відкриття засідання Ради Республіки - вищого законодавчого органу влади УНР у вигнанні. Підставою для створення нового парламенту стали відповідні закони, які Директорія УНР прийняла ще наприкінці 1920 р. та в січні 1921 р. перед окупацією більшовиками УНР. До складу Ради Республіки увійшло 67 представників профспілок, культурно-освітніх організацій та політичних партій. Проте надіслати до Польщі своїх делегатів відмовилися Українська партія соціялістів-революціонерів та Українська народна партія. У новому парламенті по 5 місць отримали соціялісти-самостійники, радикальні демократи, хлібороби-демократи і народні республіканці, Українська народна партія отримала 2 депутатські мандати, селянські соціалісти 4, стільки ж отримали залізничники, представники місцевого самоврядування та представники українських кооператорів, соціял-демократи зайняли 7 місць, представники культурно-освітніх організацій 3, поштовики 2, трудовики 1, жидівські партії 6 (чорт! і сюди влізли!), 1 депутат представив німців, а ще 2 поляків. Головою Ради Республіки став Іван Фещенко-Чопівський. Законопроекти, які приймалися Радою Республіки, стосувалися в основному питань державних асигнувань. Тільки деякі закони мали політичний характер. Але і вони перед парламентськими слуханнями мали бути узгоджені Радою Народних Міністрів. Окрім того, право вето міг використати і голова Директорії. Загалом Радою Республіки було прийнято 65 законів. Проте законодавчий орган екзильного державного центру УНР проіснував лише 220 днів і 5 серпня 1921 р. був розпущений."

Ось мене цікавить, ну навіщо було загравати з усіма цими "меншинами"?! Понаообирали малороси до парламенту УНР усіляких ляхів-німців-і-жидів! Чітко бачу паралель з сучасним станом. Хто вам винен, українці, що ви наобирали до Верховної Ради новінскіх, добкіних, філатових (Філатов уже не нардеп, а міський голова) та іншу наволоч-мерзоту?!

На світлині:
Голова Ради Республіки Іван Фещенко-Чопівський

03 лютого 2018 року