Перекласти (Translate)

24 грудня 2019

БОРЯ ПРОЗРІВ...

БОРЯ ПРОЗРІВ...

Борис Джонсон, британський прем'єр, прозрів. Не минуло й двох років. Тобто, через рік і вісім місяців Боря став видющим. У політичному сенсі.

А у квітні 2018 року Боря тааак лизнув у Путіна!.. Що я навіть і статтейку проти Борі написав. Не знаю, чи читав мій допис Боря. Якщо Борі переклали мою статтю - чудово. Коли ж Боря не читав статті Якименка, то ти ж читай мене частіше, Борю, я тобі ще більше зору дам розгледіти Росію!

"Я помилився, коли вважав можливим перезавантажити стосунки з Росією", - заявив у грудні 2019 року прем'єр Британії Борис Джонсон у коментарі для The Spectator (https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2844004-dzonson-a-pomilivsa-koli-vvazav-mozlivim-perezavantaziti-vidnosini-z-rf.html).

"Я змінив свою думку щодо можливости перезавантажити [стосунки] з Росією. Я дійсно вважав, як, думаю, і багато попередніх міністрів МЗС і прем'єр-міністрів, що ми можемо почати все спочатку з Росією. Що це велика країна, з якою ми боролися проти фашизму. Дуже, дуже сумно, що я був неправий”, - сказав Боря Джонсон в інтерв'ю.

Джонсон додав, що дуже розчарувався, коли зрозумів, що був неправий, коли думав, що з Москвою можна перезавантажити стосунки.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон дав дозвіл на публікацію звіту про можливе втручання Російської Федерації у виборчу кампанію після своєї перемоги на позачергових грудневих (12.12.2019) парламентських виборах.

А ось, Борю, що я тобі писав у себе в блозі у квітні 2018 року (http://yakymenko.blogspot.com/2018/04/28-2018-30.html?m=1):

«Сліпий Боря Джонсон

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон на великодньому бенкеті у міського голови Лондона 28 березня 2018 року виголосив чудову антиросійську промову!

Тут була й подяка майже 30-ти країнам, що на знак солідарности з Британією також вислали зі своїх країн російських дипломатів (до речі, Україна вислала теж) за отруєння британського розвідника Скрипаля та його дочки зброєю масового ураження - сильноотруйним газом "Новичок". Тут і згадка про анексію Криму, війну на Донбасі, збитий Боїнг, хімічні атаки й бомбардування у Сирії тощо. Я залюбки прочитав переклад цієї чудової промови тут:
https://meduza.io/feature/2018/03/29/oni-sozdayut-novichok-a-my-sozdaem-svetovye-mechi-boris-dzhonson-rasskazal-pochemu-mir-protivostoit-rossii .

Але Британія, а ширше - Європа, не були б "цивілізацією" (тут - у негативному сенсі), якби через свою м'яку "цивілізаційну" вдачу не лизнули б зад...гм... чи щоку російському народу.

Борис Джонсон наприкінці чудової промови кинув ложку дьогтю в антиросійську ідеологію свого виступу:
"Треба знову й знову повторювати, що параноїдальні погляди їхніх [Росії] правителів не засновані на фактах. Їх оточують не вороги, а країни, які дивляться на них із захопленням. Їх оточують друзі, які прийняли цього тижня таке рішення [масова висилка дипломатів], тому що хочуть покласти край цим руйнівним діям і жити у мирі та взаємній повазі. Які сподіваються коли-небудь досягти ще більшого комерційного і культурного співробітництва між нами й російським народом", - заявив британський міністр МЗС.

Сліпий ти, Борю, ой, сліпий!..

І невтямки тобі, міністре МЗС Великої Британії - країни, що є взірцем для європейського суспільства, що параноїки у керівництві дикої Росії саме тому й керують росіянами, що весь народ Росії - параноїки, убивці, варвари і тупе стадо, якими не захоплюватись треба, а душити, як зачумлених щурів!

Яке культурне й комерційне співробітництво із москалями, Джонсон?! Яке захоплення і які друзі?!. Ти почитай хоча б коментарі про Скрипаля, отруєння, й про себе також (!) на російских форумах і в соцмережах!

Тоді ти, сліпий Борю, вмить прозрієш!
І втямиш, що Росію та її народ треба зітерти з мапи світу назавжди!

02 квітня 2018 року
©Андрій Якименко».

24.12.2019
©Андрій Якименко