Перекласти (Translate)

16 березня 2016

ЗДРАСТУЙ, ҐЄНО!

ЗДРАСТУЙ, ҐЄНО!

Ґєна - це Геннадій Корбан, до недавнього часу керівник Укропу (є така партія з украденим у захисників держави ім'ям). Чому Ґєна (з твердим українським "ґ")? Тому, що так Ґєну називає Ґєнин дружбан Боріс Філатов. Так-так, той що журналіст, адвокат, космонавт, депутат і прочая, і прочая, а тепер дніпропетровський міський голова. Ага, іще одне забув - ще й мільйонер. І дуже полюбляє хизуватись цим серед студентів. Завдяки Ґєні, звісно, мільйонер.

Філатов узагалі має цікаву підлітково-школярську звичку показувати всім який він близький до "сильних світу цього", або до потрібних Борі людей. На багатьох його гуртових світлинах Боря обнімає чи кладе руку на плече соратникові чи дружбану. Ну, така дитячо-дворова демонстрація: "Це мій корєш, ми з ним разом бичків стріляємо у перехожих!". Здається, на телеканалі Animal Planet (Планета тварин) я таке бачив у великих котячих. Коли леопард чи лев, обходячи свої володіння, робить мітку на кордонах. Ну, справляє на своїй межі свою ж малу потребу. Запах сечі, знаєте, як сітка рабиця - і благенький захист, а в той же час межу окреслить.

Отак і наш Боря Філатов. Обісциш кого - буде скандал. Тому в людей таку методу показати "Це моє!" не прийнято. Взагалі, не прийнято будь-яких демонстрацій підлеглости! Ми живемо ж у вільній державі! А Боря, мабуть, в силу свого виховання або дитячої душевної травми чи образи, потребує показати і помітити свого керівника, соратника чи друга. Здається, це називається "відчувати безпеку тільки в стаді" (це теж, до речі з телеканалу про тварин). Як обніме кого Боря, усім видно: Корбан чи хто інший - Борін друг!

Ага, ще один спосіб панібратства й фамільярности від Борі - російські імена соратникам і друзям. Сам Філатов народився у Росії. Але її, як каже, вже не визнає своєю рідною землею. Ну, то таке. Не у Росії ж Філатов мільйонер?

Отож, "Андрюха" у Філатова - то Андрій Денисенко, тепер народний депутат. Геннадій Корбан - надто офіційно. Не видно дружби. Тому - "Ґєна". І тільки Коломойський - наче Б-г! Який там Бєня, Іґорь, Коломой, - ти що?! Іґорь Валєрьєвічь - і баста!

Ну, то я від теми відійшов. Навіть не в Ґєні справа, а у "Ґ". Філатов, живучи десятки років в Україні, так і не навчився нашого глибоко-гортанного м'якого звука "г". А поїдьте до Росії! Там вас навчать "как Родіну любіть і нє паскудіть єйо хохлятскім звуком!". Усі "хєроі", "бахіня", "сало Украінє" - то все подібне до Філатового "Ґєна"...

О-о-от...

То до чого я це все?.. Ага! Про "здрастуй"!
Ґєна Корбан днями вийшов із в'язниці. Прилетів його дружбан Ігор Коломойський, дуже попросив президента Порошенка випустити Ґєну із темниці. Щось пообіцяв від себе, звісно. Тепер побачимо чи його телеканали припинять наклепи і кпини з України й Президента.

А Ґєна Корбан вже неодноразово покидав СІЗО. Потім знову повертався. Зрозуміло, що не добровільно. А за примусом судовим. Я вже й у Фейсбуці більше дописів про Ґєну не писав. Думав, а навіщо? Ґєна входить і виходить... Ну, історія як в осліка Іа з дитячого мультфільму про Вінніпуха. Вінніпух мені здається Коломойським. Ну, а Філатов навіть зовні  - поросятко П'ятачок. Ги.

А все ж Корбан вийшов із СІЗО даремно! Як я можу пропустити це? Доведеться знову дописи писати. Помогти народу розібратись - поклик мого серця і душі!

Здрастуй, Ґєно!
Радий тебе знову бачити в своїх статтях!

На світлинах:
Нагадую народові дещо про тюремного страждальця.

16 березня 2016 року