Перекласти (Translate)

10 листопада 2017

ГРОЙСМАН ПРО МОВУ

ГРОЙСМАН ПРО МОВУ

Вальцман придуманий у кабінетах ФСБ. Саме в такому розумінні можна говорити, що Вальцман існує. Але Гройсман не придуманий політик. Гройсман - це реальна особа і голова українського уряду. Він жид. І він народився в Україні, у Вінниці. І його політика, його слова і українська мова, і пропаганда у його промовах переконують мене, що Гройсман - українець. Не жартую.

Чи можете собі ви уявити, щоб Корбан, Коломойський, Боголюбов (не потребують уточнень хто вони), Яків Дов Блайх (уточнюю - народився у Нью-Йорку, США, у 1964 році, нині головний рабин Києва і України, президент Об'єднання юдейських релігійних організацій України) та інші "жітєлі іорданской доліни"  т а к е   говорили про   н а ш у   м о в у   українською мовою?

9 листопада 2017 року президент разом з  прем'єром привітали українців з Днем української писемности і мови.

І Гройсман-українець українською сказав:

"Українська мова завжди була символом національної єдности, потужним чинником розвитку культури та нашого самоусвідомлення. Незважаючи на драматичні історичні обставини і шалений тиск, українська мова не лише вижила, а й створила унікальний шар писемної культури і продовжує формувати сучасні смисли. Завдяки цьому ми сьогодні є самобутньою європейською нацією, з упізнаваною ідентичністю та культурною спадщиною. Сьогодні українська мова є державною, однак мовне питання залишається об’єктом спекуляцій. На жаль, мову часто використовують як інструмент гібридної війни, у яку, не з нашої волі, втягнута Україна. Уряд розуміє важливість розвитку української мови, усвідомлює необхідність її захисту як важливого соціокультурного чинника за сучасних складних геополітичних умов. І той комплекс заходів на захист української мови, який реалізується протягом останніх років, є ефективним інструментом, що працює на консолідацію української політичної нації та подальший інтелектуальний і культурний розвиток нашої країни. Жодним чином не порушуючи права інших мов та їх носіїв, ми й надалі сприятимемо поширенню української мови у суспільстві та її захисту"
(Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України).

Коли Коломойський очолював Дніпропетровську ОДА ви чули щось подібне з його вуст? І чи коли почуєте? Ніколи!!

Отож, українці, не ведіться на  пропаганду чужих народів! Оцінюйте мужів державних України за їхніми вчинками, за їхніми словами!

10 листопада 2017 року