Перекласти (Translate)

21 грудня 2019

КОМАНДА НЕПОРОШЕНКА

КОМАНДА НЕПОРОШЕНКА

Сайт Zabeba.li обіцяє розпочати публікацію низки дописів про "Команду Резніченка". Ну-ну, почитаємо.

Валентин Резніченко - це тепер уже колишній голова Дніпропетровської обласної держадміністрації. Зеленський його одразу звільнив, як став президентом. Резніченка призначив у 2015 році на посаду тодішній президент України Петро Порошенко. Я ще тоді здивувався такому виборові. Але, якщо призначено, то Пороху видніше, подумав я. Хто призначений Порошенком, той належить до його команди - цілком логічний висновок.

І слід сказати, що новопризначений голова ОДА, який не мав жодного досвіду на держпосаді (все керівником на різних підприємствах), таки проявив себе. Серйозно кажу. У двох справах - у дорогах і ветеранах АТО. Тобто, проявив не сам Резніченко, а "його команда".

Дорогами займався Юрій Голик, радник Резніченка. Схвалюю його, Голика, роботу. Справді, по області оновлено або збудовано нових багато доріг. Я розумію скільки на це треба коштів, часу та організаційних здібностей. Тут Голик є переселенцем з Луганська (коли стало ясно з цією українсько-російською війною, виїхав на неокуповану територію), і, маючи досвід роботи у медіяхолдингах, дуже допоміг "команді Резніченка" з дорогами та рекламою її, команди, діяльности. Нині Голик вже в "команді президента", але несправжнього, а клоуна: нинішній прем'єр Гончарук призначив Голика своїм радником. Отже, зрадив радник Голик "Резніченкову команду"...

Також допоміг недосвідченому голові ОДА ще один його тодішній радник у питаннях ветеранів Іван Начовний. Я вважаю, що Музей АТО в обласній Діорамі та відділ музею просто неба, відкриті кілька років тому, є заслугою Начовного. І погоджуюся, що активна робота з ветеранами війни, що повертаються з фронту, якраз і дала державний наслідок. Як говорить в інтерв'ю Начовний, у Дніпропетровській області не було протистоянь чи терть між владою і ветеранами, які ми бачили по Україні.

Оце дві речі, дві заслуги бачу я в "команді Резніченка" - відновлення доріг по області (не всіх, та все ж багато оновили) і патріотична пропаганда (робота з ветеранами, Музей АТО, куточки АТО у кожній школі в області, проведення у місті Дніпро Всеукраїнських фестивалів "Пісні, народжені в АТО").

Ці дві справи по собі залишив Резніченко. Й більш - нічого. А, головне! Ще Резніченко різав мені зір і слух усі роки - що всі заслуги брав собі. У розумінні, всі досягнення - це від "Команди Резніченка". Таке враження було, що Резніченко - не з команди Порошенка, а президент у регіоні. А президента України ніби й не було...

Плакатики "Голосуй за команду Резніченка!" я ще пам'ятаю на цих виборах (2019 року). Не дивно, що ці "сепаратисти" пролетіли як фанера над Парижем! Ти мав би бути у команді Порошенка, колишній голово ОДА!! Ось чому ти пролетів! Ти почав грати обласну партію в симфонії держави, збитий "літун-сепаратист"!

А втім, це навіть і не дивно. І Резніченко, й Голик, і особисто мені знайомий заступник голови ДніпроОДА з правових питань Володимир Юрченко в "команді Резніченка" - російськомовні люди. Принципово. Навіть і не думали мінятися. Вони не навернулись в Українство! А кожен, хто досі мислить не українською, обов'язково буде в себе в області, районі, місті сепаратничати, починаючи з "власної команди" і закінчить російською псевдодержавою на кшталт "ДНР"!

На світлинах:  
Резніченко (в окулярах), Голик (зліва) і Начовний (справа).  
Як має зрозуміти читач, єдиний, кому я не даю на горіхи в цій статті, то це Іван Начовний.

21.12.2019  
©Андрій Якименко