Перекласти (Translate)

29 вересня 2020

ЗАВТРА УРОДИНИ В ЯРОША

ЗАВТРА УРОДИНИ В ЯРОША

Завтра, 30 вересня 2020 року, у Дмитра Яроша чергові уроди́ни - 49 років віку (народився 30.09.1971).

Ось що я писав про Яроша 2 роки тому, у 2018 році.

29.09.2020
©Андрій Якименко

«Сучасний Кармалюк-Сірко

Учора, 30 вересня, колишньому керівникові майданного Правого Сектора (потім політичної партії Правий Сектор), власникові страшної для москалів візитки (ги-ги) Дмитрові Ярошу виповнилося 47 років. Інтернет і Фейсбук наводнено щирими вітаннями Ярошу з уродинами від побратимів та простих українців.

Так, Дмитро Ярош став "візиткою епохи". Ніякий майбутній історик, який правдиво писатиме історію України, націоналістичного руху початку-кінця 1990-х років-першої чверті 21 століття, Майдану і Революції гідности, не має права, не повинен і, я переконаний, не забуде спом'янути Яроша як знакової фігури цих історичних подій.

Але Ярошеви помилки - союз, нехай тимчасовий, із так званою ПриватКомандою жидівського толку (Коломойський-Корбан-Філатов) у 2014-2015 роках, нападки на державну владу, що через силу піднімала армію й країну у той час ("ми рушимо на Київ", а коли його стали підстібувати до "київського походу", Ярош позадкував: "ми готові і чистимо зброю") - остаточно визначили Ярошеве місце в історичних процесах.

Дмитро Ярош не став державною людиною, хоча словесно він за Українську соборну державу і його дії з організації добровольчого руху і УДА (Української Добровольчої Армії) - воістину викликають щире захоплення та глибоку повагу.

Дмитро Ярош у силу своєї ідеології та складу вдачі є сучасним Кармалюком та Сірком в одній особі.

Устим Кармалюк (1787-1835) з державної точки зору (тодішньої держави Російської імперії, у складі якої була Україна) був розбійником. Він, як англійський Робін Гуд, грабував маєтки поміщиків (тодішніх олігархів) і роздавав майно і гроші бідним. Як і нинішній Ярош тодішній Устим Кармалюк не набув собі статків і не став частиною державної влади тодішньої Росії.

Іван Сірко (1605-1680) з державної точки зору (тодішньої новопосталої України-держави, що билася на всі фронти, відстоюючи волю) був корисним ідіотом Москви в Україні. Коли гетьман Іван Виговський у союзі з Кримським ханством (кримськими татарами) розбив 150-тисячне московське військо під Конотопом (переможна Конотопська битва 27 червня-7 липня 1659 року) під час українсько-московської війни 1658-1659 років, Іван Сірко, який люто ненавидів мусульман ("бусурманів"), зі своїми загонами напав на татарські поселення материкової частини Ханства (тепер це територія півдня України, а тоді землі, південніші дніпрових порогів, належали Кримському ханству; аж від Порогів до Чорного моря жили татари), що звело нанівець намагання Виговського скористатися Конотопською перемогою.

Дмитро Ярош, звісно, не завдав Україні тих руйнівних дій, яких учинив Іван Сірко. Але Ярошеве життя показує, що то сталося лише через інший збіг історичних обставин, через силу Української держави, через фактичну відсутність у Яроша значних збройних сил. Не маю анінайменшого сумніву, що через цілковите нерозуміння потреби в державній бюрократії, непридатність до копіткої державної роботи (народний депутат Ярош практично не відвідує сесії Верховної Ради України) Дмитро Ярош, маючи б армійську сяку-таку потугу, під'юджуваний би корбанами-коломойськими та іншими жидами і хохлами, рушив би походом на Київ, як і Сірко на татар-союзників, ложно розуміючи де головніший ворог України!

Але у будь-якому разі хода Історії не дала Дмитрові Ярошеві "шансу" стати руйнівником новітньої України і це є Ярошеве історичне щастя!

Такі діячі, як Дмитро Ярош, потрібні кожному народові, кожній державі! Умовні яроші - то кармалюки у мирний час, сірки під час війни. І головне, щоби державна сила енергію ярошів-кармалюків-сірків спрямовувала у корисний для держави напрям!

01.10.2018
©Андрій Якименко»

ОСТРІВ ПРЕЗИДЕНТІВ

ОСТРІВ ПРЕЗИДЕНТІВ

На цьому Острові були й відпочивали президенти:
Микита Хрущов, керівник компартії та Радянського Союзу (1958-1964),
Леонід Кучма, президент України (1994-2005),
сини Віктора Януковича, позбавленого звання президента України (президентство 2010-2014),
Володимир Зеленський (обраний у 2019 році президентом України),
Андрій Якименко (народився у 1965 році), президент України (майбутній, сподіваюся, ги).

Мова йде про косу Бірючий острів в Азовському морі. Довжина острова 24 км, ширина 5 км (у найширшій частині). Бірючий острів за своєю будовою намивний, утворений із піску та ракушняку (піщана морська рівнина, на якій трапляються вали з мушлі). Острів степовий, населений дикими та акліматизованими тваринами. Фавна Бірючого острова - різноманітна. Тут мешкають близько 1000 благородних оленів, близько 2500 ланей, 120 куланів та декілька десятків диких коней і муфлонів, з птахів акліматизовано фазанів. Також є дикі лиси, єнотоподібні собаки, шакали, дикі качки, дрохви, хохітва, лебеді, білі чаплі, куріпки. 48 тварин Бірючого острова занесено до Червоної книги України.

У липні 2020 року преса повідомляла, що президент Зеленський на 10 днів відвідає так звану "дачу Микити Хрущова" - державну резиденцію на косі Бірючий острів, яка входить до Азово-Сиваського Національного природно-заповідного парку та належить Державному управлінню справами (знаменита ДУСя, яку Зеленський понад рік тому обіцяв зліквідувати). Але замість 10 днів Зеленський пробув на Бірючому острові 3 дні і поквапився до Києва через луцького "терориста", що захопив був автобус з пасажирами.

За Микити Хрущова на Бірючому острові побудували дачу (кордон Садки́), на яку він приїхав усього один раз. Це був комплекс із будівлями для обслуги, окремою їдальнею та льодовиком для зберігання харчів. Згодом частина споруди згоріла.

Поруч із хрущовською дачею розташовано президентську резиденцію, побудовану за Павла Лазаренка (прем'єр-міністр України 1996-1997).

17 вересня 2003 року в президетській резиденції на Бірючому острові відбулася зустріч президентів України та Росії Леоніда Кучми і Володимира Путіна, на якій вони, зокрема, обговорили питання морського кордону в акваторії Азовського моря та Керченської протоки. А вже через 12 днів москалі почали будівництво греблі від берегів Таманського півострова Росії до українського, нині тимчасово окупованого Росією острова Коса Тузла (так звана Тузлинська криза, як провісник майбутньої російсько-української війни 2014-... років).

Ми з дружиною Наталкою вже котрий рік відпочиваємо на острові Бірючий. Майже на всіх кордонах ми були, але найбільше нам припав до душі кордон Перебійня. Саме про Перебійню йдеться у журналістському репортажі телеканалу "Україна" (у додатку).

Працівники на Перебійні родина Турів - Володимир Тур і Світлана Тур (вони дають інтерв'ю у телерепортажі) - наші острівні друзі. Все, що у ролику, то правда, навіть садибний кіт Мурчик із гаремом з трьох кішечок, ги.

Бірючий острів - це острів президентів! 

Додаток:
Бірючий острів - острів президентів, фільм з 2-х частин, укладач Андрій Якименко.

Частина 1 (тривалість 4 хв 36 с): Телерепортаж телеканалу "Україна", липень 2020 року.

Частина 2 (тривалість 1 хв 52 с): створений Андрієм Якименком фільм з 15 світлин, тривалість показу кожної світлини 8 с.

На світлинах (серпень 2020 року): Острів Бірючий, морський берег, Андрій Якименко (55 років), його дружина Наталка Якименко (43 роки), наш котик Кузя (порода британська довгошерста блакитна, 15 років), дощ на обрії у морі, бірючий степ з оленями (у степу та на обрії, відстань до тварин ~ 150-200 м), Андрій Якименко тримає садибного кота Мурчика (єгер Володимир Тур з Мурчиком перемовлявся у телевізійному фільмі), Андрій Якименко в одязі Адам-у-раю (світлина зі спини).

Загальна тривалість усього фільму: 6 хв 28 с.

29.09.2020
©Андрій Якименко

https://youtu.be/MMwchYCYIQE