Перекласти (Translate)

02 лютого 2019

КІНЕЦЬ ПЛЮСОВАНОМУ ҐУҐЛУ...

КІНЕЦЬ ПЛЮСОВАНОМУ ҐУҐЛУ...

Соцмережа Ґуґл+ (Google+) припиняє своє існування. Не витримали Ґуґли, як бачиться, конкуренції з Фейсбуком (Facebook). Ґуґл залишає тільки платні (комерційні) проєкти своєї соцмережі, а безкоштовні обліковки з 2 квітня 2019 року буде закрито.

Мені шкода, що Ґуґл закриває мою сторінку:
https:
//plus.google.com/+АндрійЯкименко .
Понад 10 років я наповнював її...

Звісно, Ґуґл+ не йшов у порівняння з Фейсбуком. Тому, що зростання читачів та друзів на Фейсбуці через певні алгоритми та можливості програми здійснювалося набагато більшими темпами, ніж на Ґуґлі+. Але неперевершеною перевагою соцмережі Ґуґл+ над Фейсбуком було три пункти, які мені надзвичайно подобалися:

1. Ґуґл+ не видаляв ніяких публікацій зі сторінки автора, ні про "фашизми-антисемітизми", ні будь-що, за які Фейсбук карав місячним блокуванням і знищував твою Ідеологію із соцмережі.
2. Ґуґл+ не мав функції обопільної згоди на приятелювання, як то встановив Фейсбук. На Ґуґлі+ такого поняття як Ґуґл-дружба просто не було. Підписуйся на кого хочеш, та й читай - така була політика у Ґуґла+.
3. Усі статті, увесь потік дописів на Ґуґлі+ було відкрито всім (якщо автор публікував "для всіх", але існувала й опція "тільки для мене", тобто допис був прихований, можна було вести навіть таємного, тільки для себе, щоденника свого життя). Це означає, що всі статті індексувалися у Ґуґл-пошуці, їх можна було вільно знайти в Інтернеті, а також можна було переглянути геть усі відкриті всесвітові (опція "для всіх") публікації автора, прокрутити без реєстрації на Ґуґлі всю авторську стіну за всі роки . А у Фейсбуці це неможливо. Хоча за посиланням на Фейсбук-статтю її можливо прочитати, все ж для перегляду всього життєпису фейсбуківця потрібно реєструвати свою Фейсбук-обліковку.

Ось що сьогодні написав Ґуґл+ на мою сторінку і мені на пошту:

«2 квітня ваш обліковий запис Google+ і всі створені вами сторінки в цьому сервісі припинять роботу, а ми почнемо видаляти контент з особистих облікових записів Google+. Фотографії та відео з архіву альбомів і сторінок Google+ також буде видалено. Ви можете завантажити та зберегти свій контент, але це потрібно зробити до квітня»
(©Google).

Таким чином, друзі:

Соцмережа Google+ з 02.04.2019 припинить існування, а весь вміст облікового запису Google+ буде видалено!

Інші Google-сервіси: Gmail, Blogger, Диск, Календар і так далі - зберігаються і працюють без змін, видаляється тільки все, що було на обліковці Google+ .

Є можливість завантажити собі в архів усю багаторічну творчість в Ґуґлі+.
Як і де завантажити собі на комп'ютер увесь свій вміст власної обліковки (сторінки) Google+ пояснюється тут:

https://support.google.com/plus/answer/1045788?hl=en

Завантажити можливо лише до квітня-2019, тобто до 31.03.2019 включно.

Також Ґуґл+ приносить усім своїм користувачам щирі вибачення і радить повідомити усіх своїх прихильників про інші свої сторінки на соцмережах.

Найбільш наповнювані мої соцмережні сторінки з національною ідеологією, політичними статтями, рідше правовими матеріялами та інколи з оповідками про моє особисте і родинне життя, що залишаються чинними (13 шт), станом на сьогодні:

Бізнес-сайт:
https://yakymenko.business.site

Блоґґер:
http://yakymenko.blogspot.com

Всі тут:
https://vsitut.com/yakymenko

Еніґма:
https://enigma.ua/users/yakymenko

Інстаґрам:
www.instagram.com/andriy_yakymenko

Медіум:
https://medium.com/@yakymenko

МіВі:
https://mewe.com/i/andriyyakymenko

Реддіт:
www.reddit.com/u/yakymenko

Тамблер:
https://andriy-yakymenko.tumblr.com

Твіттер:
https://twitter.com/yakymenko_a

Телеґрам-канал:
https://t.me/yakymenko

Фейсбук:
www.facebook.com/yakymenko.ua

Ютюб:
www.youtube.com/user/YakymenkoAH

:)

02.02.2019

НЕПОЛІТИЧНЕ

НЕПОЛІТИЧНЕ

310 років трму врятовано Робінзона Крузо: 02 лютого 1709 року.

2 лютого 1709 року врятовано Александра Селкірка, який прожив на безлюдному острові понад чотири роки.

27-літній шотландець служив боцманом на англійському військовому судні "Сенк пор". Маючи запальну натуру, він постійно конфліктував із капітаном. Після чергової сварки за його ж власним бажанням Селкірка висадили на острів Мас-а-Тьєрра (архіпелаг Хуана Фернандеса, 640 км на захід від узбережжя Чилі). Він прожив на безлюдному острові чотири роки і чотири місяці і згодом став прототипом образу головного героя роману "Життя, незвичайні й дивовижні пригоди Робінзона Крузо" Данієля Дефо. Уже в наші дні в пам'ять про ці події острів Мас-а-Тьєрра було перейменовано на Робінзон Крузо, а невеликий острівок поблизу названо ім'ям Александра Селкірка.

Додаток від Андрія Якименка:
Здається, я був у 6 чи 7 класі (13-14 років, нині мені 53), коли ще за Совка я прочитав роман Дефо про Робінзона Крузо. Тобто, це був приблизно 1978-79 рік. Глибокий Совок. Застій. Звісно, ми, радянські школярі, так не вважали, для нас СССР був непереможною величною світовою потугою, що "вєсь мір в ядєрний пєпєл!" (©КісільовТБ). Тому, до речі, я навіть розумію, що нині відбувається із пропагандою в Росії, і знаю як з рашопропагандою боротися. Так от, книжку я взяв у шкільній бібліотеці. Школа у Дніпродзержинську (нині місто Кам'янське, Дніпропетровська область), зрозуміло, була російськомовна. Але книжка про Робінзона була українською. Прочитав, розширивши свій український словниковий запас. Спочатку було нудно, потім цікаво. Нудно тому, що Дефо напочатку роману-повісті дуже довго і тоді мені здавалося, що нецікаво, виклав політичну розкладку, відносини, міжнародну обстановку тодішнього світу, вивівши з цього причину потрапляння після корабельної аварії Робінзона на безлюдний острів. А потім пішло цікавіше й веселіше! Дефо добре описав пригоди Робінзона і для мене, підлітка, то були перші книжкові уроки виживання без цивілізації, людей і суспільства. Отож, Робінзона я полюбив. І зараз, пишучи про нього, я відчуваю до Робінзона теплі й дружні відчуття...

Ну, і трохи політики. У рік врятування Робінзона-Селкірка Україна вкотре намагалася вирватися з імперських обіймів москальських свинособак, але, на жаль, невдало (Полтавська битва 27 червня 1709 року). Бережімо Незалежність, українці!

МИ МУСИМО ПЕРЕМОГТИ ЦИХ МАВП!

МИ МУСИМО ПЕРЕМОГТИ ЦИХ МАВП!