Перекласти (Translate)

14 квітня 2017

КРИШТАЛЕВА НІЧ РОСІЙСЬКИХ БАНКІВ

КРИШТАЛЕВА НІЧ РОСІЙСЬКИХ БАНКІВ

"Геть від Москви!" - моє улюблене гасло від Миколи Хвильового*, котрий, не витримавши вражень від наслідків Голодомору, що їх побачив на Полтавщині, від арешту близьких друзів, здійснив громадянський протест самогубством - застрелився.

* Микола Хвильовий (справжнє ім'я Фітільов Микола Григорович), 13 грудня 1893, Тростянець, Сумська область - 13 травня 1933, Харків - український прозаїк, поет, публіцист, один з основоположників пореволюційної української прози.
(Вікіпедія)

Такий короткий, як постріл, влучний ідеологічний афоризм!

Тому я схвалюю розрив усіх зв'язків з Росією. Усіх! Неодноразово писав статті, що порвати з Росією слід усе: політику, дипломатію, історію, господарку (економіку), родичання, "покинути в Росії хворих батька й матір, якщо вони за Новоросію" тощо.

Але на фактичне втілення цих ідей впливає багато чинників. Адже зрозуміло, що Ідеологія - то не завжди реальна Політика. І навпаки. Тому, якщо розрив здійснює українець в особистій площині (припиняє родичатися з російськими родичами, не їздить на роботу до Росії, не їздить до Криму на відпочинок тощо) - це одне. Якщо під машкарою блокади "торгівлі-на-крові" фактично провадиться російська політика - це є геть інше.

Тому "Геть від Москви!" повинна й мусить робити Держава!

Не завжди це держава робить, на жаль. Але ж я розумію, що на Державу впливає Політика, у тім числі міжнародна. Тому я не кричу, як це роблять зрадофіли, що "влада бариг заробляє на війні", бо це повна маячня, неправда і кремлівський мисле-вірус!

Тому, коли держава відстає від розвитку суспільства, суспільство активується раніше від держави, врешті-решт міняючи саму державу.

Як приклад - водно-, а потім електро-блокада Криму (зірваний електростовп і досі, здається, лежить долі), народна блокада ОРДЛО (що потім закріпилося у рішенні РНБОУ), а тепер - блокада російських банків.

Ось, тепер із Києва блокада банків дійшла до Січеслава (нині - місто Дніпро). Знімкуючи з маршрутки цю блокаду, я згадав німецьку Кришталеву ніч 1938 року**. Я і раніше схвалював цю німецьку Кришталеву ніч у дописах (за що Фейсбук все видаляв і мене банив).

Але тепер само суспільство робить Кришталеву ніч ворогу - Росії!

** Кришталева ніч (10 листопада 1938 року) - масове побиття вітрин, крамниць, офіційних приміщень німецьких жидів, здійснюване обуреним німецьким народом, коли гітлерівська пропаганда розкрила німцям очі на величезну частку економіки й суспільного багатства, що належали в Німеччині жидам, і цією правдою був збурений народ. Масові "кришталеві" акції офіційно не починалися і не здійснювалися державою, а лише недержавними органами та громадськими спілками (за умов нинішньої України цю ролю грають націоналісти, Національний Корпус народного депутата Білецького, Білий Молот, деякі інші неформальні та незареєстровані праві рухи тощо).

Українці згодом зрозуміють аналогію між німецьким гнівом на жидівську економіку Німеччини (під час Третього райху) і українським гнівом на російські банки, російську частку економіки України, а, можливо, на етнічних росіян (як зараз ми ненавидимо "донбасятину").

І нині - тільки перший крок до Кришталевої ночі всієї Росії! Кришталева ніч російських банків - тому доказ!

На світлинах:

1-2. Блокування відділення Сбєрбанку у місті Дніпро, вул. Князя Володимира Великого. Знімкував з вікна маршрутки 13 квітня 2017 року Андрій Якименко.
3. Наслідки Кришталевої ночі в Німеччині, 1938 рік. Світлину взято з Інтернету.

14 квітня 2017 року