Перекласти (Translate)

04 листопада 2018

З ДНЕМ ЗАЛІЗНИЧНИКА!

З ДНЕМ ЗАЛІЗНИЧНИКА!

Сьогодні - День залізничника. Вітаю всіх працівниців залізниць України з професійним святом!

Так, працював був я деякий час у своєму житті на залізниці. Тому вважаю цей День і моїм професійним святом. Десь у 1998-2000 роках був юристом Вагонного депо на Придніпровській залізниці. Якраз тоді був глибокий спад в економіці. І робота на Залізниці мене, пам'ятаю, добре підтримала. І найголовніше, що Залізниця і транспортне, зокрема залізничне право мені... страшенно сподобалися! Оцей Статут залізниць України, розбірки зіткнень вагонів (який суб'єкт залізниці винен, хто відшкодовує шкоду), судові процеси, оці гудки локомотивів, стукіт коліс, відрядження удалечінь з безкоштовним проїздом!.. Е-е-ех, молодість моя залізничная!..

День залізничника 4 листопада встановлено указом президента Кучми у 2002 році. Приурочено свято до першого прибуття 157 років тому поїзда за назвою "Ярослав" до Львова. Це було ще за Австро-Угорської імперії, за цісаря, 4 листопада 1861 року. Маршрут "Ярослава" був такий: Відень-Краків-Львів-Перемишль.

Тоді проїхатися поїздом було так престижно! У перший рейс із чотирьох вагонів поїхали головні акціонери тодішньої залізниці, австрійські урядовці, багатії. Ну, як і в перший рейс океанського "Титаніка" у 1911 році. А тепер залізниця для нас - звичайний народний вид транспорту...

Вітаю залізничників із Залізничним днем!

На ролику:
Вокзал, станція Кам'янське, 09 січня 2018 року, відправлення електрички. Фільмував Андрій Якименко.
Тривалість: 1 хв 30 с.

04.11.2018