Перекласти (Translate)

14 травня 2018

ФСБ-СОЦМЕРЕЖІ

ФСБ-СОЦМЕРЕЖІ

Коли минулого року президент Порошенко ввів своїм указом рішення Ради нацбезпеки й оборони (РНБО) про блокування в Україні російських сайтів .ru та російських соцмереж ВКонтакте, Одноклассники, то я одразу зауважив надзвичайну російську активність на Google Play та в інтернеті з утворення нібито українських нових соцмереж.

Їх повно можна знайти, поґуґливши. Ось, деякі назви, що я запам'ятав: Ц.укр, Flex.ua, LiveBook, UaLife, Ukontakti, Ukrainci. Назви - без жодної фантазії, ги (ВКонтакте і Уконтакті, Facebook і LiveBook, ги-ги). На Google Play можна побачити дату заливки програми для загального доступу й завантаження, усі вони - після блокування ВК та ОК або програмки свіжі, 1-2-3 роки тому: аналітики Кремля, напевне, передбачали такий розвиток подій! Так, на деяких цих соцмережах я для мети поширення Націоналізму зареєстрований. І я побачив, як на web-сайтах, так і у відповідних андроїд-програмках велику схожість їх зі структурою ВКонтакте, багато граматичних помилок (перекладали, мабуть, Ґуґлом), недовершеність (програмки сирі, мабуть, квапилися заповнити для українців "звільнені указом" соцмережні ніші) тощо.

І ось нещодавно я знову надибав ФСБ-програмку для українців. "Укропен" називається програмка, Москва фантазії не має! Ги. Що? Ні, я не програміст, я програмного коду цих соцмереж не вивчав. Чому я вважаю, що то продукти ФСБ? Тому, що я національно мислю! Я, як інквізитор, тільки побесідувавши з підозрюваним, бачу з його відповідей єретика!

Ось, моя переписка на Ютюбі з автором відеоролика. Читач побачить мою логіку і теж погодиться з цього діялогу, що ФСБ не спить, але вкинути нам російську пропаганду неспроможна!

І який висновок повинні ми зробити? Державні українські органи давно могли б найняти програмістів та випустити декілька справді українських соцмереж!

14 травня 2018 року