Перекласти (Translate)

14 березня 2017

ВІЧНА СЛАВА ДОБРОВОЛЬЦЯМ!

ВІЧНА СЛАВА ДОБРОВОЛЬЦЯМ!

Майбутні історики і покоління українців усвідомлять, що як для поляків було Диво на Віслі у 1920 році*, так для українців сталося Диво 2014-го року.

* ("Диво на Віслі" - Варшавська битва 12-25 серпня 1920 року - вирішальна битва Совітсько-Польської війни 1919-1921 років, у результаті якої Польська Республіка зуміла відстояти свою незалежність, завдавши поразки Західному фронтові Красної Армії під командуванням Михайла Тухачевського.)

45-мільйонна Українська держава не мала армії! За різними оцінками до бойових зіткнень і війни було готово лише від 4,5 до 6 тисяч особового складу розваленої президентами та міністрами оборони армії...

Радник президента України Порошенка та міністра оборони України Полторака колишній волонтер Юрій Бірюков у нещодавньому інтерв'ю нагадав ці цифри, говорячи, що Україна армії не мала від слова "зовсім". Путін міг своїми танками навесні 2014 року за три дні бути вже під Києвом...

Але сталося Диво! На захист України за покликом душі та серця піднялися добровольці! Саме добровольці зіграли вирішальну ролю на перших порах під час звільнення українських територій від сепаратистів.

Добровольчий рух та бойові дії добровольців надали можливість Україні розпочати відновлення українських Збройних сил. Тепер наша Армія настільки сильна, що Росія й Путін вже облишили свою ідею утворити Новоросію - гібридну псевдодержаву з двох третин України, підпорядковану Росії.

На вшанування мужности і героїзму добровольців-захисників незалежности, суверенітету й територіяльної цілісности України Верховна Рада України 17 січня 2017 року своєю постановою встановила День українського добровольця, який ухвалено відзначати щороку 14 березня.

Цього року ми вшановуємо подвиг добровольців уперше.

Вічна слава і пошана українським добровольцям!

Ми переможемо у цій війні Росію!

14 березня 2017 року

ЗАСНОВНИКИ ДЕРЖАВИ

ЗАСНОВНИКИ ДЕРЖАВИ

Я вірю у легенду, що Київ заснували брати й сестра - Кий, Щек, Хорив і Либідь. Більше того, я знаю, що це не легенда. Арабські літописи це підтверджують.

На той час - а це було у 5-6 століттях нової ери - заснування міста означало заснування держави. Пригадайте грецькі Афіни (Атени), Спарту, інші грецькі держави-міста!

Ім'ям старшого брата Кия було названо місто-державу. Чий град? Київ! Тоді міста називалися градами. Тому Київ-град - цілком звучить по-українському та історично.

Нині ми віримо в Святую Русь - середньовічну Землю Руську - прадавню державу українців. І ми йдемо до того, щоб відновити цю Імперію - Україну-Русь!

На початку 1990-х, коли Союз уже розпадався і першою оголосила незалежність Російська Федерація, ми, члени УГС (Української Гельсинської Спілки) з Кам'янського, тодішній Дніпродзержинськ Дніпропетровської области, тішилися з того, що Росія взяла своїм Гербом двоголового орла.

Якби Росія узяла Володимирів Тризуб, нам би, українцям, було б ідеологічно складніше довести наше право на Землю Руську - кабінетна назва якої Київська Русь.

Ось, знято мною у Києві, у лютому 2017 року. Ми, українці, монументально закріпили свою першість на київський спадок - Русь-Україну! Пам'ятник засновникам Києва, Руси, України.

Ми вас пам'ятатимемо вічно, Святі братове й сестро Українські - Кий, Щек, Хорив і Либідь!

На світлині:
Пам'ятник засновникам Києва.
Київ, Майдан Незалежности.
Знімкував 27 лютого 2017 року Андрій Якименко.

14 березня 2017 року