Перекласти (Translate)

14 березня 2017

ЗАСНОВНИКИ ДЕРЖАВИ

ЗАСНОВНИКИ ДЕРЖАВИ

Я вірю у легенду, що Київ заснували брати й сестра - Кий, Щек, Хорив і Либідь. Більше того, я знаю, що це не легенда. Арабські літописи це підтверджують.

На той час - а це було у 5-6 століттях нової ери - заснування міста означало заснування держави. Пригадайте грецькі Афіни (Атени), Спарту, інші грецькі держави-міста!

Ім'ям старшого брата Кия було названо місто-державу. Чий град? Київ! Тоді міста називалися градами. Тому Київ-град - цілком звучить по-українському та історично.

Нині ми віримо в Святую Русь - середньовічну Землю Руську - прадавню державу українців. І ми йдемо до того, щоб відновити цю Імперію - Україну-Русь!

На початку 1990-х, коли Союз уже розпадався і першою оголосила незалежність Російська Федерація, ми, члени УГС (Української Гельсинської Спілки) з Кам'янського, тодішній Дніпродзержинськ Дніпропетровської области, тішилися з того, що Росія взяла своїм Гербом двоголового орла.

Якби Росія узяла Володимирів Тризуб, нам би, українцям, було б ідеологічно складніше довести наше право на Землю Руську - кабінетна назва якої Київська Русь.

Ось, знято мною у Києві, у лютому 2017 року. Ми, українці, монументально закріпили свою першість на київський спадок - Русь-Україну! Пам'ятник засновникам Києва, Руси, України.

Ми вас пам'ятатимемо вічно, Святі братове й сестро Українські - Кий, Щек, Хорив і Либідь!

На світлині:
Пам'ятник засновникам Києва.
Київ, Майдан Незалежности.
Знімкував 27 лютого 2017 року Андрій Якименко.

14 березня 2017 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: