Перекласти (Translate)

08 червня 2018

НАГАДАЙМО ПОЛЯКАМ

НАГАДАЙМО ПОЛЯКАМ

А от нині нагадаймо полякам (щоб не дуже заривалися зі своїм "гонором" ляським), що й вони були під москалем.

Ага, 200 років треба було Москві (після повалення польського Лжедмитрія на москвотроні, 1612), щоби підім'яти Польщу під себе. І то, якби не поразка Наполеона у 1812-му, який пообіцяв (і зробив, дякуючи польській коханці французького імператора, ги) полякам незалежність, як простував Європою на схід, то хтозна як би воно було. Москалі не стерпіли такої наруги від ляхів (союзу з французами; до речі, союзи Польща-Франція ще не раз зігравали свою ролю у 1920 та 1939 роках) і вирішили Польщу вже не ділити з австріяками (останній, третій, поділ 1795 року), а просто приєднали до імперії.

От наше населення українське, що верещить "Та віддайте Донбас Росії, відбатуємо колаборантів, а самі заживемо ого-го як!" (до речі, з нашої ж гнилої інтелігенції письменників цей лемент: Шкляр, Андрухович) є просто примітивні телепні! Не мислять геополітично, історію навіть у школі, нехай і москво-совіцьку історію, проспали на останній парті в класі.

А історія Східного Донбасу, ця українсько-російська війна, не є подіями місцевого значення, а якнайменше - європейського, а окидаючи історичним оком, навіть світового значення і наслідків!

Так от, у 1815 році Російська імперія приєднала собі Польщу. Так, дали широкі права, тимчасові. Так, оформили це як Царство Польське з Сеймом, Урядом, деякими іншими державними іграшками. Ну, як для українців було зроблено підросійське Гетьманство. Але російщення підмосковської Польщі добре просувалося і якби не російська лютнева революція 1917 року (зречення Ніколаєм 2-м трону, Тимчасовий уряд, криза, большевики, переворот і т.д., "парад суверенітетів" 1917-1918 років), то мали б ми нині цілком зросійщену Польщу (як оце Україна нині) вже не як Царство Польське, а як Польську губернію Росії.

Тому, ляхи, ви не дуже заривайтеся тут проти українців. Не підігруйте Москві. Не шукайте скрізь Бандеру і Волинську трагедію. Чи ви вже забули і простили москалям знищення вашого керівника Качинського з державною верхівкою у літаку?

Отже, полякам нагадуємо, що у 1815 році їх приєднали до Росії. Ну, так само як Москва хотіла знову приєднати собі Україну у 2014 році, але українці виявилися дужчими за ляхів.

08 червня 2018 року