Перекласти (Translate)

20 січня 2019

М'ЯЧИК ЗДУВСЯ

М'ЯЧИК ЗДУВСЯ *

* допис 20.01.2017, Андрій Якименко, Facebook

Хто там лементує, що ніяких змін нема?! Хто виє про зраду?!

Ми ще пам'ятаємо Віктора Медведчука (Мертвечука, що йому більше личить), як могутнього главу президентської адміністрації, ще за президента Кучми (пам'ятаєте, як "Кучма працював президентом в адміністрації Медведчука"?), потім як заступника й першого заступника голови Верховної Ради, потім як засновника на кремлівські гроші "УкрАінского выбора". Путін, президент Росії, навіть розглядав свого кума як реального кандидата у президенти України.

Так, ця мерзота Медведчук таки зумів нам попсувати патріотичних нервів! На жаль, законодавство не дозволяє його судити. Поки що.

Але хіба не очевидно, як звузився обсяг повноважень цієї гниди? Обмін полонених, Мінські перемовини (без реального впливу), розумування про "блокаду Донбасу"... Все.

Коли 2014 року новообраний президент Порошенко призначив Медведчука "на Мінськ", це саме й був той крок, щоб з велетня, яким був Медведчук, зробити карлика, співмірного із його кумом Путіним. Суспільство два роки тому за це аж розпинало Порошенка!..

Хіба не очевидно - м'ячик здувся?

І після того, як скінчиться Мінськ, настане мир, саме тоді ми візьмемось за Віктора Медведчука, як за Єфремова з Луганська, який сидить в СІЗО, чекаючи на вирок. Саме тоді ця путінська сволота Медведчук довічно сяде до в'язниці!

На світлині:
1. Твій м'ячик здувся, Мертвечук!
2. Скрини коментарів до допису, 2017 рік.

04 січня 2017 року


РОСІЙСЬКИЙ ЕКОНОМІСТ

РОСІЙСЬКИЙ ЕКОНОМІСТ
:) *


* допис 20.01.2017, Андрій Якименко, Facebook


На світлині:
Російський "економіст" Залдостанов, ги. Виступ на Восьмому Гайдарівському економічному форумі, м. Москва, Росія, січень 2017. Ну, може, й не виступ, але така мова притаманна цьому "економістові". На Гайдарівському форумі він був за спікера, ги.

Залдостанов відомий своєю тупістю та косноязичієм (косноязичіє - калька з російської, українською буде: недорікуватість).

Олександр Залдостанов народився у 1963 році, і як це не дивно - у Кіровограді (тепер Кропивницький), Україна. Мешкає у Криму, брав активну пропагандивну участь в анексії Криму як президент севастопільського мотоклубу байкерів "Нічні вовки".

Має байкерське погоняло Хірург, бо закінчив у Москві медінститут зі спеціялізацією щелепної хірургії.

Вважається другом президента Росії Владіміра Путіна, який періодично спонсорує байкклуб Хірурга, нещодавно виділив 50 тис. доларів США та надав у дешеву оренду величезну земельну ділянку для байкерського клубу Хірурга-Залдостанова.

Як стверджує сам Залдостанов, на економічний форум його особисто запросила Ірина Шойгу - дружина міністра оборони Росії.

Коли йшов наш Майдан, а Крим ще не окупувала Росія, то Залдостанов осуджував події в Києві такими же словами, як і на світлині:
"Те, кто затевают эту политику, политику затевают, вот это, затевают всё вот это. Доиграетесь. С этой политикой, которую вы затеваете!".
:)

Боже, пошли Росії побільше таких економістів та політиків!
А, втім, в Росії всі такі, як Залдостанов!
:)

17 січня 2017 року.

КАМ'ЯНСЬКЕ РІЗДВЯНЕ СВЯТО

КАМ'ЯНСЬКЕ РІЗДВЯНЕ СВЯТО*

* допис 20.01.2017, Андрій Якименко, Facebook

Був у своїх справах у місті Кам'янському (колишній Дніпродзержинськ), Дніпропетровська область, Україна. Відвідав центр - площу Калнишевського, колишня плоша Дзержинського (декомунізація у дії!). Пам'ятника чекістові Дзержинському на площі давно немає теж.

Гарно й весело було! Веселий український гурт "Водограй" співав зі сцени веселих українських пісень.

Настрій зіпсувала ведуча на сцені, що вела програму собачою москальською мовою...

І скільки часу ми ще будемо прощати цей прихований сепаратизм ведучих сцен, організаторів святкових заходів та місцевої влади?!

Я б залюбки всім їм вчинив би першу категорію на кшталт 1937 року!.. Хто не знає: перша категорія - то розстріл, друга категорія - то 10 років комуно-совкових трудових таборів у Сибіру та Заполяр'ї.

На світлинах:
1. Біля будівлі Кам'янської міської ради встановлено сцену та ялинку. До речі, з 1990 по 1993 рік я працював у Дніпродзержинській (тепер - Кам'янська) міській раді юристом та мав кабінета на 4 поверсі.
2. На сцені гурт "Водограй" виконує пісню "Вареники".
Знімкував 07 січня 2017 року Андрій Якименко.

09 січня 2017 року

КАМ'ЯНСЬКЕ ПТН-ПНХ

КАМ'ЯНСЬКЕ ПТН-ПНХ*

* допис 20.01.2017, Андрій Якименко, Facebook

Місто Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ), Дніпропетровська область, Україна. ПТН ПНХ (тобто, "Путін, пішов нахуй!"). Напис балончиком на стіні будинку. Певно, що написано не раніше лютого 2014 року. Але зазнімковано у січні 2017 року.
Лишаю для Історії.

На світлинах:
Кам'янське ПТН ПНХ.
Дім на вулиці Грушевського (колишня вулиця Димитрова), місто Кам'янське, Дніпропетровська область.
Знімкував 05 січня 2017 року Андрій Якименко.

08 січня 2017 року

ДОЗАКОННА ДЕКОМУНІЗАЦІЯ

ДОЗАКОННА ДЕКОМУНІЗАЦІЯ*

* допис 20.01.2017, Андрій Якименко, Facebook

Усім відомо, що  нещодавно парламент прийняв закон про декомунізацію, за яким здійснено перейменування совково-комуністичних назв вулиць, площ, населених пунктів, знесено комуністичні пам'ятники й погруддя.

Багатьом, особливо тим, хто ще пам'ятає комуністичну добу, відомо, що комуністи, які панували в нас понад 70 років, ненавиділи капіталізм та ринкову форму господарювання ("Всё взять и поделить!" © Полиграф Полиграфович Шариков).

Але я нещодавно виявив, що "декомунізацію" було стихійно здійснено подекуди раніше до закону.

Перебуваючи у своїх справах у місті Кам'янському, колишньому Дніпродзержинську, Дніпропетровська область, я нещодавно виявив таку "дозаконну декомунізацію".

Ось - на центральному проспекті Свободи (колишній проспект Леніна) міста Кам'янського вже понад 20 років стоїть брила із табличкою:

"Здесь 3 ноября 1994 года группой энтузиастов был заложен первый камень цитадели капитализма в городе Днепродзержинске.

В ознаменование третьей годовщины основания фирмы "МиКомп" была торжественно открыта эта мемориальная плита как символ надежности и стабильности в делах предприятия.
24 июля 1997 г.

Вперед к окончательной и бесповоротной победе капитализма во всем мире".

Коли я прочитав табличку, я усміхнувся та зазнімкував цей тролинг минулої епохи. Текст вдало сатирично пародіює гасла комуністичної доби ("Вперёд, к окончательной и бесповоротной победе коммунизма во всём мире!", ги, хто пам'ятає?).

І компанію МіКомп я пам'ятаю, як колишній кам'янчанин. Саме тоді МіКомп був першим, майже першим, підприємством (так, купи-перепродай-спекуляція, виробництво ж тоді занепало...), що уособлювало початок нової епохи...

Новітні "капіталісти", шаленіючи від величезних спекулятивних прибутків, у 1994 році встановили цю брилу, а в 1997 році прибили металеву пам'ятну дошку.

Капіталістичну епоху розпочато новими пам'ятниками Капіталізмові - новітньому Тельцю капітал-релігії, що крокувала Україною й крокує досі...

На світлинах:
Дозаконна декомунізація. Сатира-тролинг комуністичної доби.
Проспект Свободи, місто Кам'янське, Дніпропетровська область, Україна.
Знімкував 06 січня 2017 року Андрій Якименко.

08 січня 2017 року

ФІЛАТОВ ХВОРИЙ НЕ НА ГОЛОВУ

ФІЛАТОВ ХВОРИЙ НЕ НА ГОЛОВУ*

* допис 20.01.2017, Андрій Якименко, Facebook

Міський голова Січеслава (тимчасова назва міста - Дніпро) не хворий на голову. Це з'ясувалося з його допису у Фейсбуці. Він отримав алергічний приступ і швидкою допомогою його доправили до лікарні.

Здогадуюся, що алергія у Філатова не на алкоголь, оскільки раніше Борька-стакан на алкогольній алергії або інтоксикації спійманий не був. Як і на білій гарячці його досі ніхто не заскочив. Просто, знаємо його відомий вислів "Піду бухану!", та й по всьому.

Напевне, ми лише згодом дізнаємось на що має алергію Філатов. Або на кого. Здається, що на Загіда Краснова має міський голова таку реакцію душі та тіла, ги. І на мітинги проти Філатова має алергію голова. Нещодавно бідкався Філатов про останній мітинг проти нього.

В одному лише маємо ми певність - що Філатову ніколи не бути космонавтом, попри розпіарену рекламу про його політ у космос.

Бо навіщо в космосі хворі з алергічними симптомами?

На світлині:
Міський голова Дніпра Борька Філатов у лікарні алергує та селфує.

16 січня 2017 року

ДІМ, ДЕ НАРОДИВСЯ Я

ДІМ, ДЕ НАРОДИВСЯ Я*

* допис 20.01.2017, Андрій Якименко, Facebook

Я тут не був уже понад 40 років. Нині мені 52.

2 січня 1965 року я народився в цьому домі. Цього року доля в певних справах мене закинула знову сюди. Це 9-та міська лікарня міста Кам'янського, колишнього Дніпродзержинська, Дніпропетровської области. Тут лікується мій батько. Я відвідую його.

І щоразу йду до хірургії повз пологове відділення. У цьому домі, у пологовому відділенні 9-ї лікарні, я вперше вдихнув у легені повітря...

Мати мені з дитинства розказувала, що назвати мене Андрієм вони з батьком домовились задовго до пологів. Тоді ультразвукових досліджень не було. Стать дитини узнавали при її народженні. Але батьки хотіли сина. Я вдовольнив їхнє бажання, ги. Батьки читали якусь книжку, звісно, совкову, де головний герой, мужній та рішучий, мав ім'я Андрій. Тому й мене названо Андрієм.

Коли я народився, батько плавав. Після закінчення ОІІМФу ( Одеського інституту інженерів морського флоту) батько плавав на танкері, возив нафту і зерно по світу. "Поздравляем рождением сына Андрейки" - таку він отримав радіограму, коли перетинав екватор. "ЦелУю целУю целУю" - так відповів радіограмою на пологовий дім мій батько. Також радіограмою він багато чого моїй мамі написав. Писав так багато, що коли отримав зарплату, здивувався, що так мало. "Ха, Якименко дружину на півзарплати націлував!" - так кепкували з батька на кораблі. :) А мою маму у пологовому відділенні називали морячкою...

І от я знову простую повз Дім, де народився я. Сіра, непоказна будівля з облупленими стінами... Мені і радісно, і сумно водночас. Як багато відбулося змін за півстоліття і як швидко це минуло назавжди!..

На світлинах:
1. Кам'янська міська лікарня номер 9.
2. Пологове відділення.
3. Саме цей лелека приносить дітей щасливим батькам! :)
4. Надувні кУльки - ознака того, що хтось народився.
5. Дім, де народився я.
6. Дім пологів зі спини. Тут з якогось вікна другого поверху пологового відділення (вже забуто, з якого саме вікна, запам'ятався лише поверх) моя мати показувала мені Цей величний світ.

Знімкував Андрій Якименко 06 січня 2017 року, місто Кам'янське.

08 січня 2017 року



9