Перекласти (Translate)

09 квітня 2017

ВІДПОВІДЬ ПАВЛОВІ ЛЕМБЕРГУ ТА ВІКТОРОВІ ЛЕВІ

ВІДПОВІДЬ ПАВЛОВІ ЛЕМБЕРГУ ТА ВІКТОРОВІ ЛЕВІ

Мої Фейсбук-друзі Paul Lemberg та Віктор Леві здивовані, що я нібито поставив уподобайку під дописом Олександра Вілкула, сепаратиста.
Відповідаю їм обом та українській спільноті.

1. Даруйте, що відразу я не зміг вам відповісти, бо на 30 днів був заблокований Фейсбуком.

2. Під дописом Вілкула я НЕ ставив ніякої уподобайки.

3. Те, що вам здалося під дописом Вілкула, насправді це є моя підписка на Вілкулову сторінку. До речі, сам Вілкулів оцей сепарський допис я висміяв в іншій своїй публікації.

4. Я часто-густо підписуюся на сепарські та російські сторінки та діячів. Підписуюся для того, щоб знати їхній хід думок і політичну оцінку ними різних подій. Це мені потрібно знати в ідеологічній моїй борні з ворогами.

5. Мені можна читати ворогів, а широкому люду - ні. Я, на відміну від мас, маю міцний імунітет проти сепарської чи російської зарази.

Ось, подаю мою статтю на ВКонтакте для глибшого пояснення теми.

Андрій Якименко, 30 березня 2017 року, ВКонтакте:

"СЕПАРСЬКА ПОХВАЛА

Я читаю сепарські та російські соцмережні ресурси, і навіть підписуюсь на них. Якщо за умовами приєднання до якоїсь антиукраїнської спільноти потрібно поставити уподобайку, я це роблю без вагань - ставлю вподобайку.

Мені можна все це робити. Широким сірим масам - ні! Широкі сірі маси - це тупа отара на кшталт донбаського бидла, яке волало "Путін, прііді, атєц радной!". А тепер це бидло пре через блокпост на українську територію по українську пенсію, зараза!..

Я ж маю імунітет від сепарського вірусу. Саме тому мені, та іншим "вакцинованим", можна так робити, як я написав, а невіруючим в Націю і Україну це робити - зась!

Навіщо я все це роблю? Щоб знати ворожу ідеологію. І щоб громити цю заразу Національним словом!

Але сепари, мабуть, теж не всі дурні. Коли якийсь дюже вумний сепаратист мене розкусить, то тоді мене женуть з сепарського ресурсу.

От, як з цього - "Самооборона Енакиево". Внесли мене в цій Самообороні до Чорного списку. Забанили, коротше.

І навіть похвалили - назвали Укропищем!

І ви знаєте, це є мені найкраща похвала з сепарського ресурсу! Як укропи, як кіборги - коли нас обзивали так, - а ми взяли собі за ймення!

Гаразд, донецькі сепаратисти!
Дякую я вам за похвалу!
Укропище? Нехай - Укропище!
Мені приємне це ім'я!
😊

30 березня 2017 року"

За фаховий підхід в ідеологічній боротьбі!

03 квітня 2017 року


НОВОРІЧНИЙ ТРОЛИЗМ

НОВОРІЧНИЙ ТРОЛИЗМ *

* Допис 31 грудня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Хіба вам не зустрічався в останю добу-дві лемент фейсбук-вояків про "наступ сепаратів!", "нас оточують зі всіх сторін!", "жахливий бій під Щастям!", "наші мають 200 й 300!"?
Це все нам Новорічне ФСБ-вітання!
Розумні люди перевіряють інформацію.
Троляцьке бидло і трольські панікери - ширять "інформацію з місця подій" у Мережі.
Усе спокійно, армія боронить сон і Новий рік!
Не треба паніки! Ми переможемо!

Додаю допис Тягнибока.

Олег Тягнибок, 31 грудня 2014 року, Фейсбук:
"Щойно говорив з Олегом Куциним, командиром "Карпатської Січі". В Пісках зараз все спокійно. Серед свободівців втрат після вчорашнього обстрілу немає. 300-й Захар госпіталізований в Дніпропетровськ."

НАРОДИЛИСЬ КРЕДИТОРИ

НАРОДИЛИСЬ КРЕДИТОРИ *

* Допис 27 грудня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

27 грудня 1945 року створено МВФ (Міжнародний Валютний Фонд) і МБРР (Міжнародний Банк Реконструкції та Розвитку).
Тепер ці установи відомі кожному українцеві як кредитори українського Уряду.
За Союзу, як пам'ятаю, МВФ таврувався як фінансова гідра капіталізму.
На політичних карикатурах комуністичної доби МВФ малювався як дракон, що вивергає з трьох пащек язики жахливого полум'я, а лапами з пазурами душить файну юнку, що уособлювала то Чилі, то Панаму, то якусь країну Африки, вже й забув яку, але обов'язково третього світу - ну, не з комуністичного і не капіталістичного табору.
А на дракона нападав богатир із мечем у руці, схожий чи то на Іллю Муромця, чи то на Альошу Поповича, уже й забув.
Еге. А на шоломі середньовічного богатиря була червона зірка Красної Армії.
На плащі, що розвивався за спиною богатиря, написано було "СССР", тобто абревіатура Радянського Союзу.
Отже, богатир уособлював Союз, що бореться насмерть зі вселенським злом - капіталізмом і його драконом - МВФ.
Минуло кілька десятиліть...
Богатир-Союз так досі й не здолав Дракона-МВФ...

КОМЕНТАР ДО КАРТИНКИ ЗВІРСТВ МІЛІЦІЇ

КОМЕНТАР ДО КАРТИНКИ ЗВІРСТВ МІЛІЦІЇ *

* допис 06 лютого 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Аналізуючи усі повідомлення за час Революції про викрадення, побиття і допити активістів Майдану і Автомайдану (на прикладі активістів Ігоря Луценка, Дмитра Булатова) доходимо цілком логічного та усвідомленого розуміння: окремі випадки не можуть бути пояснені, окрім РОБОТИ СПЕЦСЛУЖБ РОСІЇ!

Не притаманна українським силовикам жорстокість, ненависть до західноукраїнців (убитий Вербицький), питомо російський ґекаючий та акаючий акцент катів, нерозуміння політичної ситуації та природи революційних процесів в Україні, намагання з'ясувати зв'язки із західними, насамперед американськими, спецслужбами та джерел закордонного фінансування політичних акцій, намагання з'ясувати "справжніх керівників" Майдану і Автомайдану, подальші плани тощо - є неспростовним доказом Руки Москви! (без іронії).

Після перемоги Революції все це буде, без сумніву, правдиво розкрито.

Перший у черзі з'ясування власної ролі у цих злочинах (державна зрада чи злочинна службова недбалість) - нинішній голова Служби Безпеки України Олександр Якименко.

Національний Трибунал з'ясує все!

70 РОКІВ ВІЧНОЇ СЛАВИ

70 РОКІВ ВІЧНОЇ СЛАВИ *

* допис 09 лютого 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Мій дід - батьків батько - Якименко Василь Федорович загинув 70 років тому під час Другої Світової війни 9 лютого 1945 року у Німеччині біля села Альт-Древіц, район міста Кюстрін (нині Костшин, Польща).
Був навідником ПТР (протитанкова рушниця).

Вічна пам'ять і слава дідові-герою!

З Державних архівів СРСР:

З Iменного списку втрат сержантського та рядового складу 1038 стрiлкового Кишинівського полку 295 стрiлкової Херсонської Краснознаменної та Ордена Суворова Дивiзiї за перiод з 08 лютого по 20 лютого 1945 року:
Красноармiєць, навiдник ПТР, безпартiйний, призваний до дiючої армiї 20.03.1944 р. ком...(?) Дiючої Армiї.

Дружина: Якименко Степанида Iванiвна, Кiровоградська область, Бобринецький район.

Поховання: могила № 395, вояк пiд № 227, цвинтар Старе Джевiце, Зеленогурське воєводство, м. Цибiнка-Бялкув.
Попереднє поховання: у лiсi на перетинi дорiг 1 км пiвнiчнiше села Альт-Древiц, Кюстрiнський район, Нiмеччина.

Народився 1902 року у Київськiй областi, Ржищiвський район.

Iнформацiю взято з джерел:
- www.obd-memorial.ru
- Центральний архiв Мiнiстерства оборони РФ (ЦАМО РФ), справи фондiв 58 та 33, в яких зiбрано документи про безвозвратнi втрати у Великiй Вiтчизнянiй вiйнi
- Воєнно-меморiальний центр Вооружонних Сил РФ (ВМЦ ВС РФ), документи фонду "Паспорти воїнських поховань".

ГЕНІЧЕСЬКИЙ ГАЗ

ГЕНІЧЕСЬКИЙ ГАЗ *

(Розвінчання москальської брехні)*
* Допис 05 січня 2016 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Тема "Путін дав газ змерзлій Україні з гуманітарних міркувань" - це інформаційна спецоперація москалів. Розрахована, до речі, на бидловату. Ще б пак! Україна не надає електрики до замерзаючого Криму, але "гуманітарна" Росія така добра, що замерзаючій Україні дала газ! Гарна картинка для російського бидла, а також для П'ятої тупої (чи ворожо-розумної) колони в Україні!

Насправді все з точністю до навпаки! Росія не дала, не дає і не даватиме нам газу! Така її падлюча вдача - цієї падлючої Росії, з її падлючим президентом Путіном.

Я проаналізував повідомлення з відкритих джерел, як ворожих, так і дружніх (наших), і побачив що відбувається насправді.

1. Місто Генічеськ (Україна) завжди постачалося, як до, так і після окупації Криму Росією, українським газом.

2. Цей газ видобувався і досі видобувається Стрілковим газовим родовищем на Арабатській стрілці, яке (Стрілкове газородовище) перебувало і нині перебуває на території, що її контролює Україна.

3. Але зберігати цей український газ, який добувається Україною на своїй території, можна лише у підземному сховищі Глібовському на території окупованого Росією Криму. Саме туди весь час, як до, так і після окупації Криму (але до червня 2015 року) закачувався український газ.  Такі технічні умови (труби і т.д., адже ніхто ж раніше не думав, що Крим окупують!). Місто Генічеськ фізично не приєднане до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України, тільки до Глібовського газосховища, що розташоване на окупованій Росією українській території.

4. Український газ, що видобувається на українській (неокупованій) території, постачається до неокупованого міста Генічеська та ближніх сільських районів, Херсонська область України, щоразу після видобутку. Але улітку через мале споживання газу трапляються надлишки видобутого газу. Саме ці надлишки закачувалися завжди до окупації, і навіть після окупації, до Глібовського газосховища, яке нині перебуває на окупованій території Криму. Нагадаю, що іншого способу зберегти видобутий газ, ніж у Глібовському газосховищі, технічно і фізично не було і немає.

5. У червні 2015 року окупаційна влада Криму відмовилася приймати до Глібовського газосховища надлишки українського газу, який добувався на українській неокупованій території. Але у Глібовському газосховищі, яке розташоване на окупованій території був і є український газ, який добувається тільки на українській неокупованій території. Там наш, український, газ!

6. Цей наш, український, газ відбирає окупований Крим для своїх потреб (не знаю як там іде розрахунок Росією (Кримом) за цей газ з Україною, то інша тема). А також із Глібовського газосховища завжди брався газ для Генічеська й прилеглих сільських районів за потреби, як це стало потрібним нинішнього холодного січня 2016 року.

7. Наш, український, газ, добутий на нашій, неокупованій, території - пішов до Генічеська з окупованого Глібовського газосховища, як це й відбувалося завжди. Але Росія заявляє, що лише за доброї, "гуманітарної" вдачі її царка-президента Путіна "російський" газ надано "замерзаючій Україні"!.. От, мовляв, хохли, дивіться які ми добрі!..

8. Зрозуміло, що цей ворожий москальський інформаційний мислевірус таки вразив деякі патріотично-кволі душі окремих українських громадян. Але для розумного, а головне - патріотичного, громадянина Росія зайвий раз показала свою падлючу, паскудну, ворожу Українській державі вдачу!

9. Москальське паскудство розвінчала Україна одним реченням з повідомлення української компанії "Нафтогаз": "Нестача газу у Генічеську сталася через те, що з 1 січня 2016 року окупаційна влада АР Крим протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається у підземному сховищі Глібовському на території Криму".

Іще раз хочу повторити бидловаті: Росія БЛОКУВАЛА український газ, НЕ ДАВАЛА Генічеську газ ПІД ЧАС СИЛЬНИХ МОРОЗІВ (до мінус 15 і сильніших морозів!), а через чотири доби таки дала нам наш, український, газ, але під соусом "російської гуманнности"!..

Іще раз повторюю: причина замерзання геніченців - тільки Росія!

Добре, що нинішня українська влада вже навчилася швидко реагувати і спростовувати російську смердючу брехню!

ЗАХИСТИТИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ!

ЗАХИСТИТИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ! *

* допис 19 лютого 2016 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Печерським районним судом Києва заарештовано поліцейського, який випадково вбив 17-річного хлопця під час утечі нанаркоманеного й п'яного мажора...

Звісно, ми сумуємо через цю безглузду смерть, у якій поліцейський, по суті, не винен.

Ми мусимо стати на захист Національної поліції, як колись ми піднесли авторитет нашої Армії!

Фейсбук-дописувач Вітвіцький Вячеслав 09 лютого 2016 року у себе на Фейсбук-сторінці оприлюднив свій допис і відношення до подій у Києві навколо смертельної автівки БМВ. Допис спричинив шалене обговорення у коментарях. Найбільше їх, коментарів, захищали поліцейських. Я з цікавістю все прочитав. І вирішив у себе опублікувати цю полеміку, пропустивши коментарі, з якими я не згоден.

Коротше кажучи: ми чекаємо на зміни? то ж захищаймо чесних поліцейських!

«Вітвіцький Вячеслав:
- 9 лютого 2016 р. 14:09
Світлина від Вітвіцькія Вячеслава.
Я хочу щоб коли поліція ВКАЗУЄ що треба ЗУПИНИТИСЯ ,- всі громадяни Украіни ВИКОНУВАЛИ цю вказівку.
В краіні буде порядок!!!
Якщо одні громадяни БУДУТЬ виконувати накази поліції, а інші НЕ БУДУТЬ виконувати ці накази в КАТЕГОРИЧНІЙ формі, СТРІЛЯЮЧИ в поліцію при виконанні!!!
В країні буде бардак!
Ось вхідний отвір зовнішнього дзеркала авто поліції ВИДНО куля пройшла крізь корпус і ВИЙШЛА через скло дзеркала (по тріщинам навколо видно що це вихідний отвір. по конфігурації отвору, можна зробити висновок, що кулі були підсиленого заряду. Звичайний заряд кулі - куля ВИДАВИЛА би скло дзеркала,- а так дуже велика енергія кулі і скло залишилось цілим -вибило отвір. Така куля може пробивати поліцейський бронік.)
Тобто стріляли в машину поліції НА ЗУСТРІЧНОМУ курсі!!!! Ті кого переслідували!!!
Це має назву ЗБРОЙНИЙ ОПІР поліції при виконанні поліцією службових обов'язків!!!
Все решта це бла-бла-бла!!!
Коли біда прийде у Ваш дім,- Ви дуже швидко почнете ЗАКЛИКАТИ поліцію ВИКОНУВАТИ свої СЛУЖБОВІ ОБОВ'ЯЗКИ!!!
Вся вина за усі ПОДАЛЬШІ наслідки на оцьому йолопові!!!

Ольга Гудима:
- Шановний Едуард, а Ви також втікали би від поліції на шаленій швидкості, наражаючи на небезпеку оточуючих? А скільки могло би бути загиблих від таких неадекватів, якби не вчасне реагування поліції?! Якщо би вчинили неадеквати наїзд на Вашу родичку, що би Ви тоді заспівали?

Valeriy Kolosiuk:
- Насправді стріляли у безлюдному місці - на проміжку між Одеською площею і вулицею Сірка (поворот на Новосілки і Хотів). Міру вини встановлює суд.

Надежда Кучмистенко:
- Сопляки пьяные столько горя принесли...

Надежда Кучмистенко:
- я и говорю... он не хотел останавливаться потому, что пьяным был и машина чужая... а теперь горе всем

Вітвіцький Вячеслав:
- Пане Едуарде!
Я одразу, ще позавчора,  вказав,що з обох сторін є брутальне порушення діючого Законодавства та правил безпеки знаходження в громадському місці!
Як з боку правоохоронців, так і з боку цих йолопів шмаркачів, що знаходилися в БМВ!!!
Обидві сторони наробили стільки порушень, що призвело до загибелі молодої людини, що вистарчить на декілька судових процесів!!!
Але викликає дуже ВЕЛИКЕ здивування той ФАКТ , що водія БМВ виставляють таким собі невинним ягнятком, яке заблукало в кущах і його налякали злі дядьки - вовкулаки із поліції!!!!
Над цим усім почала витати тінь Генпрокуратури, яка ЗАВЖДИ таким чином ПОКРИВАЄ злочини які чинять люди наближені до Генпрокуратури Украіни!!!
Ми з Вами не діти,- і розуміємо ФАКТИЧНА вина, принаймі левова частина ,-  лежить особисто на особі яка сіла за кермо БМВ!!!
Всі подальші події розгорталися вже  за обставин , які ВИКОНУВАЛА особа що сиділа за кермом БМВ!!!
Це по-перше!
По-друге!!!!
Питання зі зброєю є КРИТИЧНИМ!!!
Якщо зброя з боку осіб, що перебували в БМВ , мала місце бути - це потрібно ОПРИЛЮДНИТИ  НЕГАЙНО, бо справа набуває резонансу!
Те що зброю не виявили при затриманні НІЧОГО не говорить!!!
Зброю викинути по ходу переміщення БМВ можна було безліч разів!
На цьому акцент роблять тільки для відмазки!!!
Щоб вивести з під удару йолопів, що перебували в БМВ!!
Такі речі тільки дискредитують і нову поліцію і Генпрокуратуру  Украіни ОСТАТОЧНО перетворюють на рудиментарний орган правопорядку Украіни!
Маю надію що Ви це розумієте!!!

Вітвіцький Вячеслав:
- Пане Едуард Качалов!!!
Якщо  повернутися  до часів Пшонки!!!!
Тоді просто цю справу ЗАКРИЛИ б на протязі 3 - максимум 5 СЕКУНД!!!
Зараз ми можемо обговорити, висловити свою позицію і т.д!!
При дебілові януковичу - можна було єдине - зайти в сортир і там висловити свою думку!
Приклади навести, чи і без мене згадаєте!!!
Де пасинок Фірташа за вбивство в центрі Києва в п'яному стані 4-х людей!!! (Одна особа, між іншим була ментом???)
При ПеРдунах був такий правовий "бесспредел" що нехай Бог милує!
А тепер після Майдану - можна обговорити, вимагати правосуддя і т.д.!!!

Ольга Гудима:
- Едуард Качалов, а Ви хочете, щоб поліцейські віддавали честь неадекватам, що не підчиняються законам? Дійсно, воняє ригами і кремлядями! Фу!

Вітвіцький Вячеслав:
- Пан Качанов із команди Пшонки!
Тільки і всього!
Один із пацанів що були в БМВ прямий онук Пшонки, ось вони і закрутилися!
Прізвище онука секретять, але виглядає, що це отой що був за кермом.
А пістолет прокурорські не будуть фіксувати в протоколі,- тому він фігурувати не буде, так прокурори роблять, коли своїх відмазують. Вносять зміни в протоколи, так щоб виправдати свого і на тому справа набуває іншої якості! Жертва стає злочинцем, А злочинець , під прикриттям прокурора - жертвою!!!

Надія Авдацька:
- "КАЖДЫЕ СУТКИ в Украине происходит в среднем около 477 дорожно-транспортных происшествий (ДТП), в которых ПОГИБАЕТ ОКОЛО 10 ЧЕЛОВЕК!  Больше всего аварий происходит в Киеве, а наибольшее количество ДТП с пострадавшими – в Донецкой области. Самая спокойная дорожная обстановка – в Кировоградской области. Главные причины ДТП в Украине – превышение скорости, нарушение правил дорожного движения и вождение в нетрезвом состоянии".

Nadiya Buymola:
- Вони оббріхують поліцію ! Наркомани-мажори

Ярема Федорів:
- Поліцію треба поважати, це ж наші хлопці. А якщо мажори стріляють в поліцію, то треба відновити смертну кару і навести в країні лад. Закони хаммурапі!

Нощенко Святослав:
- Сопляки, не потрібно ваших виправдань!!Ви злочинець!!!

Вітвіцький Вячеслав:
- Ось фото з машини поліції (до речі - коли вияснилося що один із хлопців близький родич пшонки,- одразу зник пістолет у цих пацанів!!!) знято безпосередньо в момент арешту цих  шмаркачів:
Дірка явно від кулі нарізного пістолета.

Вітвіцький Вячеслав:
- Margarita  Topilina  Давайте не будемо переходити на особистості!
Це по -перше!
По-друге  хлопці СКОЇЛИ злочин, хто би вони не були мажори чи слюсарі-сантехніки! Скоїли - чому НЕ ЗУПИНИЛИСЯ на вимогу поліції???!!!
Не зрозуміло!!!!
По-третє!!!
Ви прийміть якесь ОДНЕ рішення :
ЛІКВІДУВАТИ поліцію в Украіні, бо Ви в неї не вірите!!!
Чи ЗАЛИШИТИ поліціянтів НАГЛЯДАТИ за ПОРЯДКОМ у суспільстві!!!!
ТАК -  чи Ні !!!
Від цього залежить ЦІНА Ваших слів на мою адресу!
Якщо Ви за ліквідацію поліції  в Украіні - тоді ХТО БУДЕ контролювати порядок, щоб Ви безпечно ходили до магазину по хліб!!!
Ваші варіанти??!
Якщо Ви проти ліквідації поліції в Украіні - тоді поліціянти діяли в межах Закону, який вони примінили в надмірному ступені!!!
Ви дивитесь на це з точки зору матері загиблого хлопця. Мені її також дуже шкода!
Так само як шкода ЧОТИРЬОХ матерів загиблих  дітей під колесами мажора пасинка Фірташа!!! В центрі Києва!
Тоді Генпрокуратура Украіни зробила ВСЕ можливе щоб той ВТІК з Украіни і УНИКНУВ відповідальності!
Зараз ми бачимо ситуацію, коли поліція НЕ ДОПУСТИЛА щоб під колесами автівки цих чотирьох бовдурів!!! (іншого і не скажеш, бо водій офіційно визнає, що тікав від поліції, бо був нетверезий і в чужій машині!
Це він СТВОРИВ ситуацію НЕБЕСПЕЧНУ для життя ОТОЧУЮЧИХ та ПАСАЖИРІВ своєї машини!!!
Це на ньому 80% усієї вини за те що ЗАГИНУВ хлопець!
Ви цього НЕ ХОЧЕТЕ бачити!
Закликаєте до християнського людського відношення до людини, яка створювала реальну загрозу життю інших людей, перебуваючи в нетверезому стані за рулем!
Якби він не був родичем пшонки,- навряд чи піднявся оцей гвалт навколо оцього випадку!
Вами маніпулюють,- а Ви виступаєте на захист зла!
Якби це зло стосувалось тільки Вас особисто,- це одна справа!
Це зло може принести смерть в інші домівки , якщо його вчасно не зупинити. Воно буде п'яним гасати по вулицям під ЗАХИСТОМ Вашого чоловіколюбства, а люди які будуть гинути під його колесами???!
Що Ви про них скажете????!
Ви хочете їхньої смерті???!

Нощенко Святослав:
- Не потрібно переходити вулицю на червоне світло і все буде гаразд!! А гонщики просто отримали своє!! Хотів би я бачити Вас поряд з а\мобілем який мчить зі швидкістю 190 км

Вітвіцький Вячеслав:
- Ось так демократично працюють амери!!!
http://start.co.ua/index.php/zhyttia/item/video-amerikanskaya-policiya

Vitalii Vasyk:
- Владимир Вишневецкий А вот как бы это выглядело на самом деле в США: 1. Виновным в смерти 17-летнего юноши прежде всего является его старший по возрасту приятель, который эгоистично разменял личную ответственность за относительно небольшое наказание, на огромный риск для жизни и здоровья окружающих его людей. Как близких знакомых так и посторонних, которые за мгновения до начала погони даже не подозревали о его существовании.
2. Полицейским в США за идентичный случай было бы как минимум объявлено выговор за неосторожное обращение с "deadly Forсe" и за то, что были подвергнуты риску для жизни окружающие (пешеходы и зеваки, другие операторы транспортных средств в зоне компактного проживания гражданского населения). Как минимум полицейские, участвовавшие в данной акции были бы отстранены от службы на 30 дней с сохранением заработной платы в случае отсутствия грубых нарушений.
О награждении этих полицейских не может быть и речи, а полицейский департамент города напряжённо ожидал на сколько миллионов долларов компенсации выставят адвокаты семьи погибшего. Если криминальный суд у полицейских есть реальный шанс выиграть, то гражданский скорее всего присудил бы как минимум 30%-40% того, что испросили бы адвокаты в своём иске. Платить из бюджета департамента. То есть из местного городского бюджета. То есть из карманов налогоплательщиков. То есть шансы у главы городской полиции ( не назначаемой сверху, а выборной должности в США) переизбраться на следующий срок - резко падают. Демократия в действии.
3. В Соединённых Штатах полицейские попытались бы перекрыть движение впереди погони, задействовали авиаподдержку, при отсутствии огня со стороны нарушителей, эскортировали бы их плотным кольцом до момента возможной блокировки патрульными машинами, окончания возможности подозреваемых двигаться ( бензин закончится) или выведения подозреваемых на участок трассы, где можно использовать технические средства, снижающие возможности передвижения транспортного средства.
4. Судя по "голливудскому" стилю преследования, дырам от пуль в зеркалах собственных патрульных автомобилей, соотношению выпущенных пуль к собственно поразившим цель и другим признакам речь идёт о слабой обученности и подготовленности как теоретической, так и практической/технической, личного состава полиции, принимавшей участие в операции. За 30 дней полноценным западным полицейским не станешь. С багажом мeнтовских навыков за плечами - тем более. Полгода практики новичка из полицейской академии с ветераном, имеющим как минимум 10-летний стаж работы в полиции - абсолютно ничем не заменить.
5. Любые фразы от официальных лиц, где подозреваемые называются преступниками - заявка на несоответствие служебному положению или должности. Совковость чистой воды.
6. Любые фразы от общественности о том, что "надо отстреливать таких на каждом повороте" - сталинизм, отсталость, дикарство. Современное право подразумевает наказание за ФАКТИЧЕСКОЕ свершение преступления. А не за то, что теоретически возможно. Богатое воображение, да ещё в этих географических краях, обычно приводит к очередному 1937 году.
7. Любые фразы о "мажорах", до публикации конкретных биографических данных - читайте пункт выше.

Маргарита Топилина:
- згодна з Віталієм Васюком на всі сто.

Василий Мельник:
- Воно сучара сіло за руль обкурене і п'яне ! і тепер когось винує !!!

Надежда Кучмистенко:
- тепер під гомін сердечних защітнічків, можна казати, що завгодно... чого ж ти падла не зупинявся!!!! в країні де йде війна так себе вести... козлина ти!!!

Анатолий Григорьевич Семишан:
- "Они давно за нами следили"

Владимир Мухин:
- Жаль, что этого УБЛЮДКА не расстреляли.»

19 лютого 2016 року