Перекласти (Translate)

28 грудня 2015

ГЕССІВСЬКИЙ ДУРЕНЬ

ГЕССІВСЬКИЙ ДУРЕНЬ
(про Нюрнберзький процес над Корбаном)

У Дніпровському районному суді Києва триває процес. Процес над Корбаном. Судовий. Нюрнберзький. 

Корбанови адвокати знають, що перспектив вийти на волю у їхнього підзахисного немає. Якщо здійснювати правосуддя. Якщо ж здійснювати корбаносуддя (обізнані дніпропетровські мешканці, особливо ті, що дотичні до правової галузі діяльности, знають, що то є така за штука - корбаносуддя), отож, якщо здійснювати корбаносуддя, тоді так, Корбана слід випустити із клітки та ще й вручити чергову медалю. За викрадення і катування Рудика (держкомзем, голова), Величка (Дніпропетровський міськвиконком, керівник юридичної служби), Бідняка (міський голова Марганця, Дніпропетровська область).

Політолог Павло Нусс закликав громадян не піддаватися на інформаційні маніпуляції та не виступати на підтримку керівника партії Укроп Геннадія Корбана. Нусс нагадав, що Корбан є членом і керівником організованого злочинного угрупування (ОЗУ). Українцям штучно нав’язують істерію щодо судової справи над Корбаном, переконує експерт.

На Сході України триває війна, гинуть наші солдати, а П'ята антидержавна колона роздмухує вогнище малозначущого циркового дійства - суду над керівником ОЗУ!

Чому циркового? А як назвати клоунські вибрики "серцевого нападу", "втрати свідомости" Корбаном у залі судового засідання? Це вже нецікаво і не смішно. Ректор митної академії Мельник уже нам показував такий цирк. А потім утік за кордон, зрізавши судового браслета.

Катерина Венжик, київська журналістка, випадково була присутня під час створення сценарію циркової вистави а-ля Корбан. Корбанови адвокати такі тупі, що на весь ресторан, де Венжик вечеряла разом із чоловіком, уголос обговорювали тактику захисту, посилаючись на стан здоров'я свого пацієнта, гм, клієнта. Але складність зробити Корбана немічним полягає в тому, що "хід здоров'ям" (тактика "уявний хворий") є хороший, але "тільки не тоді, коли це здоров'я, вибачте, як у бика" (з адвокатської наради в ресторані; щодо бика, то Венжик уточнила, що то її слово). Але нічого путнього адвокатами для захисту придумано не було, бо злочини, вчинені Корбаном, є зухвалими та очевидними, а "іншим способом викликати співчуття і народну любов буде неможливо".

О, тепер ми знаємо як викликати народну любов! Треба народ пограбувати, а потім у суді плакатися: "Дядєнька суддя, відпустіть мене, мої ніженьки кволі, мєня дєвушкі нє люблять!" (за Паніковським із "Золотого теля")!

Цілком зрозуміло, що боротьба з корупцією, що серйозно почалася зі знакової її - корупції - фігури, з Корбана, триватиме й надалі, як вже заявляв президент України Порошенко. Тому Нюрнберзький процес над Корбаном завершиться справедливим вироком.

Чому Нюрнберзький? Тому, що саме в Нюрнберзі, у 1945 році, після Другої Світової війни розпочався процес над гітлерівським нацизмом. І саме судовим рішенням Нюрнберзького Трибуналу гітлерівський нацизм було засуджено і правовим порядком знищено. Так само буде знищено корбанський корупціонізм!

Еге, є ще одне, що схоже на Нюрнберзький процес. Рудольф Гесс, один з керівників гітлерівської нацистської Німеччини, на процесі в Нюрнберзі теж симулював розлад пам'яти й здоров'я. Кілька місяців його приводили на всі судові засідання Трибуналу, навіть допитували його, але Гесс "не пам'ятав" навіть свого ім'я та гітлерівських бонз, таких як Геринг чи Ріббентроп та інших. А згодом, мабуть, побачивши, що "цирк поїхав, клоун лишився", що тактика "уявний хворий" не спрацює, раптом "вилікувався", визнав на процесі, що симулював "хворобу" і навіть став давати показання Трибуналові. І всі ми пам'ятаємо, що Гесса засудили до довічного ув'язнення у тюрмі в Шпандау. Там він і сконав, пробувши у в'язниці понад сорок років.

Коли Корбан зі своїми адвокатами переконається, що треба працювати на судовому процесі, а не влаштовувати гессівського цирку, тоді все заспокоїться і піде шляхом процесуальних, а не клоунських законів. Тому очікуймо невдовзі щиросердного Корбанового визнання, що він припиняє клеїти із себе "Гессівського дурня".

Сподіваємося, що після цього настане час для Корбана повторити решту біографії Рудольфа Гесса - сісти до в'язниці. І бажано - довічно!