Перекласти (Translate)

28 вересня 2018

ПОГАНО ЗАКОПАВ...

ПОГАНО ЗАКОПАВ...

Кажуть, що на тому місці в Києві, де тодішній нардеп Ігор Мірошниченко Леніна завалив (2014 рік), синя рука поперла із землі!
Е-е-х, Ігоре! Погано ти Ілліча закопав!..
:)

28.09.2018

ПРО ПОЛІТИЧНУ ТА ЕТНІЧНУ НАЦІЮ

ПРО ПОЛІТИЧНУ ТА ЕТНІЧНУ НАЦІЮ

«Політика здійснення політичної нації розширює територіяльно і кількісно націю етнічну» (©Андрій Якименко, 2018).

Фейсбук, 27.09.2018:

Віктор Леві:
- Політична нація насамперед засіб розділити українців світу (аналогічно щодо інших націй) на тих, що в Україні, й на закордонних. Політична нація, якщо українці України з нею погодяться, зробить для них своїми громадян України будь-якої іншої національности, і це добре, але водночас єдинокровних, а точніше, єдиномовних братів у всьому світі зробить чужаками. Чи згодні українці на такий розмін? Не думаю.

Андрій Винниченко:
- Політична нація це насамперед засіб впливу на росіян, які живуть в Україні, щоб вони вважали Україну своєю країною, а не прагнули приєднати Україну до Росії. А також засіб для переселення мігрантів до України для поповнення населення, на заміну тих українців, які виїжджають з України та вимирають в Україні, оскільки народжуваність низька.

Андрій Якименко:
- Неправильне розуміння питання. Арабів не було у 7 столітті в Шамі (Сирія), Єгипті і далі на захід аж до Іспанії. Ото жили собі, нікому в світі невідомий нарід, у Щасливій Аравії, каравани водили, в багатьох аллагів (богів) вірили... Потім Мухаммад придумав чудову монотеїстичну ідеологію - іслам. І навернув в іслам арабів (котрі були у межах Аравійського півострова, як московити в межах Московського царства 15 століття, і все). Коли араби розпочали експансію назовні Аравії, то за кілька століть арабами став називатися весь Ближній Схід, Північ Африки, навіть іспанці 500 років були арабами (ну, маврами, досі іспанці чорні). Так от, якби не "політична нація араби", якби не ісламська ідеологія, то араби й досі були б тільки в Аравії, як албанці в Албанії. А москалі розмножилися і асимілювали завойовані народи, як і араби. Тобто, у далекій перспективі політика здійснення політичної нації розширює територіяльно і кількісно етнічну націю.

Андрій Винниченко:
- Арабів тоді не цікавила ніяка нація ні політична, ні ще якась.  Їх ціківила релігія - вони релігію поширювали.  Близький Схід, Північ Африки стали арабськими тому, що там була мала густота населення, а дорослих чоловіків араби вбивали, залишаючи малих дітей і жінок, яких араби брали в дружини. У кожного араба було по десять і більше дружин які народжували купу дітей. Мабуть однією з причин войовничості арабів і було те, що щоб прогодувати своїх дітей та дружин, вони йшли далі завойовувати та грабувати. Перси ж, які густо заселяли Персію, і які прийняли іслам - не стали арабами.

Андрій Якименко:
- Андрію Винниченко, ну, от ви й погодилися з моїм коментарем, оскільки нічого з нього не заперечили (та й нема чого заперечувати).
Але маєте методичні вади:
1. релігія - це ідеологія, така ж як комунізм, християнство, українство (нині українці навертаються в українство, нарешті), гітлеризм (націонал-соціялізм), буддизм, маоцзедуїзм, індуїзм, чучхе (КНДР) і т.д., тому поширення ісламу ніяк не відрізняється від поширення, наприклад, віри в комунізм (уже ця віра, ця "релігія" занепала, але ще існує, як і будь-яка ідея, у приспаному стані).
2. араби не убивали всіх чоловіків завойованих народів, то неправда.
3. ваша відповідь стосується методів поширення ідеології, а цю тему ця гілка не заторкує, тільки історико-теоретичний аспект теми "політична нація".

Андрій Винниченко:
- Андрію Якименко, а що їм потрібно були багато рабів і всіх чоловіків у рабство забирали. Навіщо їм потрібно було багато рабів - вони ж пірамід не будували?

Андрій Якименко:
- Андрію Винниченко, араби розмножилися. У тім числі шляхом асиміляції завойованих, тобто навернених в іслам, народів. Так, перси не асимілювалися, але свою "рунвіру" (зороастризм, поклоніння вогню) вони змінили на іслам (щоправда, "немухаммадівського" толку, не суннітського, а шиїтського), як руси-українці своїх дажбогів-перунів змінили на християнство. Тепер перси  (іранці) іслам вважають своєю "чистокровною" релігією, що навіть задля неї у 1979 році здійснили ісламську революцію. Тобто, перси хоч і були в "рабстві" у арабів (а що таке "рабство"? кожна епоха вкладає свій сенс, ми вже вважаємо, що радянські люди були в рабстві, хоча я пам'ятаю, що всі були щасливі по-своєму!..), все ж це є доказ, що чоловіків не вбивали (ну, я не про бій говорю, а про постійну політику), а мали араби своєю "ідеєю-фікс" поширити іслам у світі. А для цього потрібно мати владу (завоювати, мирно приєднати і т.д.) над територією і народами. От із поширенням нової ідеології тодішнім світом (нинішня аналогія: поширення світом, європою віри в людські права, ООНівську повагу рівно до всіх і т.д.), як "побічний" ефект здійснювалася асиміляція, арабізація народів. Так і москалі розширили свою територію і кількість: сила, експансія, нав'язування своєї ідеології.

27.09.2018

ДУРНА ВІВЦЯ ПРО ВЕЛИКУ КНИГУ

ДУРНА ВІВЦЯ ПРО ВЕЛИКУ КНИГУ

"Я не читала, но осуждаю!" (©міністр культури СССР Фурцева, міністр 1960-1974, життя 1910-1974)

Тут одна дурна вівця Міщенко не купила синові гітлерів "Майн Кампф". Мотивувала Бабиним Яром, рудим волоссям сина, тим, що вона дочка комуніста, та іншою комуно-совковою смердючою маячнею. Мені так здалося, що останнім, що вона є дочка комуніста, ця вівця Міщенко просто пишається.

Там у коментарях один знавець пише, що читав "Майн Кампф", книга нудна, особливо після "Надлюдини" Ніцше. Радив усе-таки не обмежувати сина у знаннях.

Поправді кажучи, я з коментатором, що "Майн Кампф" нуднувата книжка, згоден. Чи то переклад російською такий важкий? Видати б "Майн Кампф" українською! От "Коран" же в українському перекладі Якубовича видано ж. А нуднуватий "Майн Кампф" на тому ж рівні, як і Біблія чи Коран, в яких трьох цих книжках біографічні оповідки переплетено з притчами, напучуваннями, фантастикою, моралізаторствами (у позитивному сенсі!) і т.д. Але одне об'єднує ці три Книги - Ідеологія! Маю на увазі ідеологію як стрижень кожної книжки, хоча зрозуміло, що ідеології цих книжок є різні.

І якщо тупа вівця Міщенко не прочитала повністю жодної з цих книг (а я запевняю, що не прочитала! а з "Майн Кампфу" знає тільки назву та прізвище автора!), то фактом відмови купити синові гітлерів "Майн Кампф" та своїми курячими поясненнями чому цю книжку навіть не можна погортати, ця Міщенко-вівця нічим не відрізняється від Фурцевої!

Додаток:
Допис вівці Міщенко. Копія, бо кнопки перепоширення вівця не встановила.

Ярослава Олегівна Міщенко, 28.09.2018, Фейсбук:

«Я сыну вообще-то не отказываю. А если хочу отказать, то бегом звоню подруге, которая вырастила хорошего сына и ни в чем ему не отказывала, чтоб она меня убедила, что ребенку не надо отказывать. Но такой вот диалог поставил меня в тупик.
Ваня утром:
- Мама, купи мне книгу "Майн кампф".
- Не буду - покупай за свои.
- Почему?
- Потому, что если я буду тратить деньги на такую мерзость, то Бог заберет возможность зарабатывать.
- А рациональные аргументы у тебя есть? - это его излюбленная фраза.
- Да, - говорю. - Но сначала еще один эмоциональный. Вот в эти дни будет годовщина Бабьего яра. Во время оккупации живи мы  в то время у нас были бы все шансы  остаться там, пройтись с колонной или быть расстрелянными.
- Почему?
- Потому что у тебя рыжая голова. А это даже у меня вызывает у подозрения и вопросы к свекрови насчет вашей родословной. А сыны Рейха не изучали бы твою генеалогию.
- А тебя за что там бы положили? - интересуется он.
- Ну я дочь коммуниста. И патриотка. Сейчас я считаю нацизм абсолютным злом, а тогда я б его просто ненавидела. Так что...
- Ладно, мам. Майн кампф - просто история. Чего ты не хочешь купить.
- Давай   ты сначала изучишь последствия нацизма.
- Я изучал...
- Нет. Изучишь так, чтоб сдать мне экзамен. А потом будешь изучать его основателей.
- А если изучу последствия, то ты купишь мне?
- Посмотрим...
ХХХ
Он, конечно, не обиделся. Очень так по-мужски, так философски реагирует на мои отповеди. Попрощались нормально. Но я принимаю аргументы, почему не надо покупать книгу. Советов купить не надо. Это принципиально.»

28.09.2018

І ЩЕ РАЗ ПРО ІНТЕЛІГЕНТСЬКУ ГНИЛЬ

І ЩЕ РАЗ ПРО ІНТЕЛІГЕНТСЬКУ ГНИЛЬ

"Гнила інтелігенція" (©Ленін)

Бачу, у Мережі пішла хвиля позитиву та поширень дописів, ідей Ірини Фаріон-2. Ну, тобто письменниці Лариси Ніцой. Ну, от завжди Ніцой і Фаріон своє писали, а тут народу раптом ніби щось нове з'явилося...

Га, а що таке, люди? Чим вам погана була Фаріон і добра є Ніцой? Обидві ж кажуть ті ж самі національні святі речі! Обидві викривають москвофільство, викидають кислу кашу із голів тупого обивателя! А-а-а, дозрів обиватель уже до українства? Отак стадо малоросів, тільки втративши своїх дітей на фронті, на Донбасі, доперло, довбні, що кричали їм Касандри!..

Так от, до останнього допису Лариси Ніцой про "95 Квартал" Вазелін'ського. Зняв на єБенині гроші 95 Квартал фільмик з висміюваннями української мови. І ніби щойно всі побачили, що КВНівці - тю-тю, поїхали з глузду! Досі їм аплодували за москвороті тупі жартики про стрибаючих хохлів, а тут доперло...

Але ж насправді всі вони - зелінські, КВНівці, кузьми, ніноматвієнки, анілораки, козловські і вакарчуки, додамо "спортових хлопаків" цих усиків - вся ця погань як була гнилою, гниє й досі і зійдуть у труну гниллю! Це - гнила інтелігенція, яких Ленін не любив, а тому любив стріляти!

Нема в нас у державі ідеологічного контролю, тому ця гниль розкидує і кидатиме й далі свої спори-віруси в народ...

Стривай-стривай, - завиє радісно якась сволота, - та ж ти сам, Якименко, є інтелігент, юристик йо...грьобаний (й таке мені писали)! І твоя Ніцой із Фаріонкою - теж письменниці й філологині! То всі ви, - висере сволота, - теж інтелігенція гнила!

Так-так, - скажу я цій сволоті, обивателю тупому, - якименки, ніцої, фаріони - Інтелігенти, бо говорять святі речі! А твоя, сволото, гниль інтелігентська - як вибоїни, ями і каміння на швидкій дорозі до вкраїнської Вкраїни!

28.09.2018