Перекласти (Translate)

10 вересня 2015

ВІДПОВІДЬ ПОЛКОВНИКОВІ

ВІДПОВІДЬ ПОЛКОВНИКОВІ

Совітський полковник у відставці, пенсіонер Віктор Таратушка, дніпропетровець, якого я знаю понад 20 років як проукраїнського активіста, на старість своїх літ, мабуть, почав страждати на маразми.

Не минає майже жодного мого допису, щоб він не додав єхидного, в'їдливого, але примітивно-тупого антиукраїнського коментаря...

Найголовніше, Таратушка не наводить жодного аргумента проти якименкової політичної практики чи проголошуваної ним Ідеології. Все якось так особа Андрія Якименка непокоїть і призводить до безсоння цього Таратушку.

От, наприклад, коломойські шакали подібним чином наїхали на Саакашвілі. І Міхо дуже влучно відповів: Тепер, коли після трьох місяців безрезультатного переконування мною в кабінетах уряду про необхідність змінити корупційне керівництво Одеської митниці, я виніс питання на прилюдний розгляд, і уряд оновив керівництво митниці, що надасть додатково до бюджету 800 млн. грн. для будівництва такої потрібної дороги Одеса-Рені, усім стало зрозуміло, що дії Саакашвілі - це не піар, як верещали коломойські канали, а цілком правильна і розумна антикорупційна політика, яку слід проводити скрізь у державі!

Так само і примітивно-прямий і простий - аж до фельдфебельського солдафонства - у своїх закидах на мою адресу полковник-пенсіонер Віктор Таратушка розкрився, що нема в нього аргументів проти Якименка, а то все таратушкове проти Якименка - якийсь примітивний аля-коломойський спосіб безрезультатно дошкулити заздрісником Таратушкою успішному в усіх відношеннях Андрієві Якименку!

От - подаю хоча б один з останніх діалогів у мене на сторінці.

«Віктор Таратушка:
- Я не розумію, як звинувачувати ворога в тому, що він ворог. Ось тут логіки ніякої. А провинна порошенка і Ко в тому, що вони ввожали і вважають ворога другом. ось і все. Друзям віддали Крим, друзям дозволили розв'язати війну, друзям дозволяють вбивати громадян України, які стали попри їх волі на захист цієї України.

Wladislav Stremecki:
- Виктор Вы сам понимаете какой бред пишите...Когда  Крым оккупировала Россия ,Порошенко руководил страной? Єто только маленький пример той лжи которую Вы и Вам подобные каждый день выбрасываете в и-нет...

Віктор Таратушка:
- А яке відношення до Криму має Порошенко, там ще є Ко. Чи може  пан Владислав стверджує, що нікому було воювати?  Чи не було зброї?  Чи спецслужби погано працювали?  Якщо були такі недоліки, то чому не сидять у в'язниці винуватці?  Інколи потрібно вмикати мозок.

Wladislav Stremecki:
- Виктор,Вы как с Луны упали или у Вас амнезия...Две трети ,даже больше личного состава в Крыму перешли на сторону России в первые же дни...СБУ практически в полном составе...Про МВД вообще молчу...В континетальной Украине ни одна бригада не была готова к войне...В Донбассе чудо совершили добровольцы...

Віктор Таратушка:
- І хто це таке Вам сказав? Не треба робити з усіх військових зрадників. Ці структури завжди були керованими. Росіяни вірно сказали - самі здали, хто вам винуватий. І був тоді і міністр оборони, і президент, і СБУ. Але не було мабуть бажання захищати  Крим.

Андрій Якименко:
- Вікторе Таратушка, я збентежений вашою некомпетентністю!.. То бий москалів підступних, а тепер слід москалям вірити: "москалі самі сказали, що ви самі Крим здали"... То, може, і Голодомор ми самі ж зробили, бо таке москалі кажуть? Я читав безліч разів. Кримська армія і силовики майже всі перейшли на бік Росії, крім окремих героїчних частин! Кому було накази видавати??!! Вікторе, ти мене щоразу дивуєш більше і більше...

Віктор Таратушка:
- Давайте кожен буде займатися своєю справою. Те, що ви [Таратушка має на увазі Якименка] москальню зустрінете з хлібом-сіллю вже очевидно.  Андрій Якименко 10 років працював в Управлінні освіти юристом і нічогісіньки не зробив для втілення української мови в учбовий процес в школах області. Цим займався німець Рілінг і українець Таратушка і нам вдалося перевести всі школи і ВиШі на українську мову, хоч як це не було важко.  Якименки навіть цього не зберегли. Ви лізете у військові справи, в яких анічогісінько не тямите і намагаєтесь зі знанням справи вигородити зрадників.  Віддали Крим - винуваті москалі, віддали Донбас те ж саме. Москаль ворог України і це його суть. З ворогом потрібно воювати а не умовляти його. А воювати потрібно вміти. І такий же неук натягнув погони головнокомандувача, віддав пів Донбасу, кладе людей неміряно, а  неуки захоплюються ним.  Організував  біля ВР братовбивство і теж в фаворі.  Один докерувався, що війну нарід розв'язав, щоб звільнитись. Подивіться хто керує.

Wladislav Stremecki:
- Виктор,на счет войны...Вы на фронте?Вы закончили Военную Академию...?Вы вообще имеетн общее представление о состоянии ВСУ и ВСР ...?Вы вообще думать умеете?...

Андрій Якименко:
- Виктор Таратушка, ти коли перевіряв здоров'я, у тім числі психічне? Колишній юрист освіти в ОДА не українізував у 1990-х виші, а Таратушка - диви який герой - зумів зукраїнізувати! Ги-ги. Попитаю ректорів Дніпропетровських вишів про це... Нарегочемося!.. Ага, не сам ти українізував, а з Рілінгом? Ну, то що ти хочеш від "одного юриста Якименка"?? Ви ж, мабуть, удвох заходили до ректора, замикали двері, прив'язували його? І починали українізувати! Ти знаєш, Вікторе, чи ти за 20 останніх років мозком не усохся? Ти взагалі, про мене маячні не пиши. І не зли мене! Бо я можу багато розказати як хлопчик Вітя пішов служити до ворожої совітської армії і вислужився аж до полковника! І це за радянщини! Українців так високо в армії не просували. Тільки тих, хто добре вислужується і служить Союзу! Еге. Отож Вітя вислужився, а потім пішов на військову пенсію. І тут враз Вітя сам так-а-а-к рішуче зукраїнізувався!... Що, нє? Ти вже в совітській армії був українізований? Мабуть, і накази москалям давав: "Налі-во! Напра-во! Кроком руш! Слава Україні!"? Нє, не було цього? А що було, Таратушка? Тільки докладніше, будь ласка! Еге. І ще одне. Куди-куди я втручаюся, Таратушка? У військові справи? Може, я й державною чи військовою таємницею володію? Га? А як я втручаюся у військо? Може, накази видаю? Чи, може, малюю на картах стратегічні плани захоплення Кубані? Нє? А, Москви?.. Ну, то да-а-а! Якименко вже має план захоплення Москви. Викрав його у Таратушки. От Таратушка в Якименка на сторінках і хниче, і ниє... А доперти, що громадянин Якименко має конституційне право поширювати свої ідеї, у тім числі у Фейсбуці - як, Таратушка, важко доперти? Заздрощі беруть? Якименко он скільки ідей поширив! Якименка читають. А в Таратушки так нічого у казанок і не капне... Ну, то пиши в себе на сторінці, Вікторе Таратушка. Ну, чого ти присікався до моєї сторінки?!»

Завершуючи свою відповідь Таратушці, хочу нагадати йому слова з пісні Владіміра Висоцького, радянського барда:
"... Я обидел его. Я сказал:
- Капитан! Никогда ты не будешь майором!".

Віктор Таратушка за весь свій кількадесятилітній час відданої служби Радянській Імперії військовиком так і не спромігся ні на військовий заколот, ні на Подвиг, що лишився б у віках!

Не вийшло з Таратушки щось подібного до Чорних полковників Греччини (1967 рік), ні керівника повсталих єгипетських Вільних офіцерів, що скинули монархію (1952 рік), ні чилійського Піночета (1973 рік), попри піночетівську світлину-аватарку у його профілі Фейсбука.

Навіть генерал-майора Григоренка з полковника Таратушки не вийшло...

(Григоренко Петро Григорович, Вікіпедія:
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87?wprov=sfia1).

І не вийде з пенсіонера Таратушки ніякого Героя вже ніколи!

На світлинах: Допис Андрія Якименка, через який полковник-пенсіонер Таратушка втратив свій сон, здоров'я, настрій і здоровий глузд.