Перекласти (Translate)

04 липня 2016

НІКОЛИ НЕ ПИШІТЬ У СОЦМЕРЕЖІ!

НІКОЛИ НЕ ПИШІТЬ У СОЦМЕРЕЖІ!

На сайті "Патріоти України" прочитав статтю за 4 травня 2016 року "Поки СБУ "спить": У запорізьких маршрутках грають "гімни Новоросії"". Обурився страшенно! Якщо СБУ спить, як пише автор у статті, то ми її, цю СБУ, розбурхаємо!

Я зареєстрований на урядовому сайті УКЦ (Урядовий Контактний Центр). Це урядова гаряча лінія, спеціяльно для електронних звернень громадян. Дуже зручно! Не потрібно витрачатися на папір, конверти, марки, надсилати звернення і скарги поштою... Сучасний цивілізований і прогресивний спосіб інформувати владу про події, скаржитися і пропонувати тощо. Рекомендую всім! Реєструйтеся на сайті http://ukc.gov.ua/.

9 червня 2016 року, щойно побачивши статтю, написав я до Уряду листа: "Сепаратист-водій у маршрутці Запоріжжя! Цитата зі статті: "У запорізькій маршрутці на весь салон грають пісні Новоросії. Про це на своїй сторінці у Facebook написав один із запорізьких активістів, передають Патріоти України. "Врагу не сдается наш гордый Донбасс!", "Слався, Новороссия!", "Начну жизнь в России по-новому" лунає з динаміків програвача у маршрутці. За словами активіста, він зробив зауваження водію, але у відповідь почув: "Машина не моя, радіо не працює, а що там на флешці грає - я не вслухався"." (http://patrioty.org.ua/society/poky-sbu-spyt-u-zaporizkykh-marshrutkakh-hraiut-himny-novorosii--aktyvist-117661.html).
ПРОШУ припинити сепарську музику і покарати водія! 09 червня 2016 року".

Справу з Уряду передали до поліції міста Запоріжжя. Дивно. Я вважав, що то є справа СБУ. Та то пусте! 22 червня 2016 року отримую відповідь від Запорізької поліції: "Дніпровським відділом поліції ГУНП в Запорізькій області, в межах визначеної законодавством компетенції, здійснено розгляд Вашого звернення від 09.06.2016, що надійшло з Урядової гарячої лінії щодо можливої причетності, за Вашими словами, невстановленої особи до звязку з сепаратистами. Повідомляємо, що у звязку з відсутністю даних, за якими можна було б ідентифікувати особу, про яку йдеться у зверненні, виявити обставини, що можуть свідчити про вчинення нею кримінального правопорушення, неможливо". І додається Висновок капітана поліції Гереги, де вказано, що "В ході проведеної перевірки будь-яких фактів, які б підтверджували інформацію, анонімно розміщену на Інтернет-сайті «Патріоти України», добуто не було... Факти, викладені у зверненні Якименка А.Г., вважати такими що не знайшли свого підтвердження". Усі відповіді надійшли так само електронним способом, як я й звертався.

Отож, справу закрито, ще й нерозпочавши її. Надіслав усі матеріяли до СБУ у Запоріжжі. Нехай шукають сепаратиста-водія.

Але мене цікавить таке питання. Невже той патріотичний і, до речі, анонімний, мудрагель, який став свідком сепаратистського концерту у маршрутці, не допер, що треба викликати Поліцію та СБУ одразу на місце події, а не прожогом бігти до Фейсбука, щоб наклацати, що СБУ не чухає за вухом?!

Скільки ж вас учити, українці, що кожна інституція в Державі мусить займатися своєю справою і завданням розумних громадян є повідомити цю інституцію, а не фейсбук-базар, про злочин?!

Ніколи не пишіть у соцмережі!
Якщо колись побачите ознаки злочину - одразу набирайте 102 (поліцію) або гарячу лінію СБУ (0 800 501 482)!

Додатки: уся хронологія листування у справі.

22 червня 2016 року