Перекласти (Translate)

10 січня 2020

ПРО КАЗОЧКИ́ ВІД АРЕСТОВИЧА або НЕ ПЕЧИ НАМ, ЧОБОТАРЮ, ПИРОГИ!

ПРО КАЗОЧКИ́ ВІД АРЕСТОВИЧА або НЕ ПЕЧИ НАМ, ЧОБОТАРЮ, ПИРОГИ!

Я полюбляю слухати таких людей як Поя́рков, Корчинський, Арестович. Тому, що вони такі ж блогери, як і я. Тобто, ідеологічні блогери.

Це не Березовець, який як журналіст має багато контактів і зв'язків. І з тих джерел, часто-густо нерозкритих чи неофіційних, він пише чи показує свій блог. Березовець - блогер новинний, він надає нам новини, факти, нові інформації, раніші від оприлюднених владою чи іншими новинними блогерами.

А от Поя́рков, Корчинський, Арестович і Якименко (ну тобто я) - блогери ідеологічні. Ми беремо дані з уже відкритих, надійних, перевірених, відомих давно чи нещодавно джерел, аналізуємо їх відповідно до своїх ідеологічних переконань і видаємо ідеологічний продукт свíтові.

Вже бачите різницю між новинним та ідеологічним блогером? Прізвища наведено мною для наочности. Різних блогерів маємо багацько. І ворожих, як Портнов, наприклад, і своїх. Всіх не перелічиш.

Так от, про Арестовича. Про інших двох теж я колись згодом напишу. Арестовича, як усіх решта, я слухаю й читаю щоб розуміти логіку, яку вкладає в мозок українцям цей Альоша. Адже кілька тисяч читачів, то сила!

Авіятроща літака Коломойської авіякомпанії МАУ (Міжнародні авіялінії України). Пасажирський літак Boeing 737 авіякомпанії МАУ вранці 8 січня 2020 року вилетів рейсом PS752 із Тегерана до Києва і розбився одразу після вильоту.

"Доктор" Арестович, вклавши нас на свою "кушетку" (російськомовний телеґрам-канал "Кушетка доктора Арестовича"), нагнітає українцям жах (все за 9 січня 2020 року): "Невротизация общества Украины достигла апофигея" (час: 09:19).

Про який апофігей пише Арестович? Узнаємо́ о 14:00 годині: "Россия вторые сутки упорно разгоняет версию про якобы российскую ракету, сбившую украинский самолёт над Тегераном. Многие, даже умные украинцы, которых у нас и так немного, радостно разгоняют эту версию повсюду. Строчат, репостят" (Арестович, 14:00). Ги-ги, і себе, такого ж строчильщика з російських джерел, Альоша теж у "небагатьох розумних" записав?

Арестович пише, що Росія, стверджуючи, що "нібито російською ракетою збито літак", проводить аналогію з авіятрощею нідерландського літака 2014 року (рейс MH-17) над Донбасом. Мовляв, Україна і тоді казала теж, що Росія своєю ракетою збила літак. І от тепер, під Тегераном, ці хохли знову верещать про російський слід. А звідки, мовляв, в Ірані російські ракети? Тому Україна бреше завжди, зараз і тоді, у  2014 році - повторює, ніби з викривальною метою, Арестович московитські тези.

"А вам не приходило в голову, зачем это понадобилось России? ... А если обнаружится, что не было никакой ракеты тут, пойдёт разгон, что не было и там. Или даже, если обнаружится, что была, важна будет не ракета, а ее информационный след, который они сейчас формируют ударными темпами", - пише Арестович уже о 14:55, начитавшися російських сайтів.

Тобто, "один з небагатьох вумних" ще близько 15 години сам не знає причин авіятрощі, але уже (уже!) починає нам тихенько впарювати російську маячню, обговорюючи версії, які на своїх сайтах виклав ворог, формуючи нам відповідний інформаційний слід! Навіщо це робити, Арестович?!

О 19:02 Арестович не спинився: "Следите за руками. Двадцать минут назад стартовала очередная волна разгона через российские тг-каналы. Опять начало в твиттере", - і наводить скрини про збиття літака МАУ ракетою. Арестович подає це як сумнівні вкиди від Кремля, мовляв: яка ракета?

І ось, нарешті, від "доктора" "апофігей" о 23:28, коли вся преса й інтернет уже викинули тонни розвідданих, що наш літак збито іранцями у нервовій обстановці протистояння з США: "Итак, Запад занял консолидированную позицию: самолёт сбил Иран, возможно, непреднамеренно. Ждите от российских источников следующих сообщений:
- МН-17 тоже был сбит случайно;
- МН-17 был сбит НЕ российской ракетой;
- Запад вступил в сговор и несправедливо обвиняет Иран;
- Украина очень неумело реагировала на кризис;
- Украина врала про российские ракеты так же, как в истории с МН-17;
- Украина в сговоре с Западом;
- Украина в сговоре с Западом и по тегеранскому рейсу и по МН-17 и т.д.".

Е-е-е, зупинися, Арестович! Ну, про цю "змову України з Заходом" в цих авіятрощах, про "логіку", що покладає провину на нашу державу ми вже читали в москалів! І... в Арестовича! Але тоді сам Арестович, не знаючи, що то була ракета, а не поламаний двигун (та ніхто ще о 15 годині дня не знав!), впарював нам російську логіку під видом її розвінчання!

Що-що, Арестович?! "Следует строго отличать фактическую сторону дела от информационных кампаний вокруг него" (Арестович о 23:28). А ти сам чого, не маючи фактичних даних (ти брав "факти" в москалів!), розігнав кампанію цієї маячні?! То як, Альошо, то була ракета? А чого ж ти сумнівався в цьому 9 годин тому?

Висновок який? Не будь, блогере, Альошею! Якщо ти чоботар, не печи нам пироги! Не виводь ідеологію, коли не маєш фактів! Ти ж не новинний блогер, Арестович!

Інакше контррозвідник або інквізитор побачить в тобі відповідно - шпигуна або єретика!

10.01.2020
©Андрій Якименко