Перекласти (Translate)

11 лютого 2018

ПРО КАСЬЯНОВА

ПРО КАСЬЯНОВА

ДЗВІНОК ДО ПОЛІЦІЇ

ДЗВІНОК ДО ПОЛІЦІЇ

Мій дзвінок до поліції.
Суть питання. 16 січня 2018 року. Чекаю електрички у залі-чекальні на 2 поверсі залізничного вокзалу Кам'янського, Дніпропетровська область. Бачу, сидить гурт 5-6 осіб пом'ятої зовнішности, одягу й облич. Витягають закуску, відкорковують пляшку горілки, починають жерти-пити. Одразу підходить молодиця, з виду та ситуації розумію, що чергова по вокзалу (залізничного однострою нема, нарукавної пов'язки нема, дивно). Молодиця голосно вимагає піти цей гурт геть з вокзалу. Гурт "відморожується", продовжує пиячити. Молодиця-чергова хапається за пляшку горілки, щоб вирвати у пияка з рук. Той пручається. Перемагає пом'ята пика. Але частково горілка проливається додолу. "Я зараз викличу поліцію!" - кричить вокзальна чергова. Жебраки-безхатьки чхали на чергову, жеруть і п'ють далі. З події розумію, що жебрацький гурт і чергова давно знають одне одного і така подія вже не вперше...
Підводжуся, іду на перший поверх, стукаю у металеві двері вокзальної поліції. Ніхто не відчиняє. Стукаю іще раз. Потім ще раз, довше й голосніше. Тиша...
Набираю на мобільнику 102. Чую українську мову чергової Катерини. Після привітання далі - тільки іноземна мова. Повідомляю про подію. Не маю змоги вже чекати: електричка надійшла. Коли їхав в електричці, вже хвилин за 40 після ситуації, телефонував наряд, уточнював деталі.
Мене цікавлять 2 питання (вже написав до МВС і Укрзалізниці):
1. коли працівники поліції вживатимуть державну мову?
2. коли поліція вокзальна приступить до своїх обов'язків?

На ролику:
Дзвінок до поліції. Звук накладено на світлину залізничного вокзалу Кам'янського, Дніпропетровська область. Світлину взято з інтернету. Колишня назва Кам'янського Дніпродзержинськ. Монтував Андрій Якименко.
Тривалість ролика і дзвінка: 1 хв. 36 с.

11 лютого 2018 року

НАВІЩО МЕНІ ВОРОЖІ РЕСУРСИ

НАВІЩО МЕНІ ВОРОЖІ РЕСУРСИ

Андрій Якименко, 29.01.2018, коментарі у Фейсбуці:

«- Adam Viter, ви починаєте засирати мою сторінку. Вже неодноразово пишете про мене дурню. Якщо продовжите - я вас забаню і питання вирішиться враз.
На ваш коментар:
1. Дуров не працівник ФСБ. Так, на нього тиснуть навіть за кордоном і він змушений був блокувати інформації з нещодавнього Ірану (там майже Майдан проти ісламістів). Я навіть думаю, що то ФСБ на Дурова тисло. Але стверджувати, що він є ФСБ-агентом - то дурня. Ви твердите інше? Докази в студію!
2. Я розумію, що нас усіх (і вас, і мене) усі соцмережі "контролюють" через алгоритми новин. Але один бере за правду все, навіть з російських сайтів точка.ру, а інший там публікує проукраїнський коментар. Ну, от як я, до прикладу. Різна мотивація, різний алгоритм дій на чужій території.
3. Я знаю і переконаний, що нашу ідеологію слід поширювати на будь--якому ресурсі, що я і роблю. У тім числі на Телеґрамі.
То в чому справа? "І Якименко туди ж"... Куди туди ж? Кому туди ж? Чого туди ж? Навіщо туди ж? Яким чином туди ж? Що за маячню ви тут вивергаєте? Вам не здається, що маєте кашу в голові?
Ну, з таким же успіхом "звинуватьте" російську пропагандивну машину, яка лізе "туди ж" не лише у себе, в Росії, але й в України, навіть у Європі, та навіть у США!
Туди ж його за коромисло, одним словом...
Ну, Адамик, ну ж, Вітер...
:)

- Тут Pavlo Koma, мені почав цілу серію дописів проти месенджера Телеґрам укидувати. Не тямить хлоп, що це до часу, поки я йому це дозволяю. Хлопу ніяк не допре, що нас навіть на Фейсбуці американці читають, навіть все приховане. Сноуден - як доказ. А користуватись українці, націоналісти тощо мають усіма сучасними продуктами поширення інформації, проукраїнської інформації, навіть якщо це ВКонтакте чи Одноклассники. Яку мету собі ставить Кома, ще неясно. Якщо йому Телеґрам штрикає в одне місце, то до чого тут моя сторінка?
Ви зрозуміли, Павле Кома?!».

Роз'яснення від Андрія Якименка:

Українська держава програЄ ідеологічну війну, на жаль. Так, Перемога буде за нами! Але нині в галузі пропаганди як внутрі країни, так і поза нею - суцільний морок, втеча, боягузтво і капітуляція! Мінстець (міністерство інформації, очолюване Стецем) ні до біса не годиться! Розігнати к бісу! А я б іще б і розстріляв! За тупе, недбале ставлення до агітації та пропаганди, до ідеологічної роботи з масами під час війни. Хоч би вчилися у Сталіна чи Гітлера, придурки! Та хоч зараз би у Путіна училися б, козли! От де витонченість державної діяльности в ідеології та пропаганді!

Тому я, заповнюючи прогалини, що їх вчинила Україна як держава, інколи і на ворожих, в основному російських, соцмережах і сторінках вкидую націонал-українську ідею, глузую з рашопропаганди, пишу правду ворогам, сію ідеологічні зерна, що колись дадуть плоди!

10 лютого 2018 року

ЧОМУ БАНДЕРА?

ЧОМУ БАНДЕРА?

Цікавий допис написав мій Фейсбук-друг Дмітрій Суворов. Чому Бандера герой в українців, запитує Суворов. І відповідає: тому, що Бандеру українцям зробили героєм вороги України - як зовнішні, так і внутрішні, загальним словом, - українофоби.

Хибне твердження, до речі. Відгонить москальщиною. Що українці, мовляв, нічого свого не мають, все їм москалі, поляки і т.д. надали. Ага, на блюдечку з голубою облямівочкою. Не розуміє цей Суворов, що ніякий Мельник, Виговський чи Мазепа нині не можуть бути прапором боротьби. Такий нині час, така епоха.

Ми не відкидаємо заслуг перед Україною перелічених Суворовим державних і політичних діячів. Що, до речі, вказує на українську народну природність наших Героїв, а не "подарунок" ззовні. Ми, навпаки, шануємо вклад у становлення української державности всіх причетних до національної боротьби політичних діячів.

Але нині саме Бандера є бандерою для України! (з іспанської бандера це прапор, стяг).

Тому мій Фейсбук-друг Дмітрій Суворов помиляється, що Бандеру нам "дали" іззовні.

Втім, стаття Суворова цікава, особливо із газетним додатком. Тому я передруковую його статтю.

Додаток:
Дмитрий Суворов, 10.02.2018, Фейсбук:
"Почему ваш герой именно Степан Бандера? Вы не могли найти другую историческую личность? - такие вопросы от ватников звучат часто.
Признаюсь, в какой-то степени я нахожу эти вопросы логичными. Андрей Афанасьевич Мельник мне кажется более масштабной фигурой. Иван Мазепа тоже заслуживает факельных шествий или фейерверков в свой день рождения.  Побеждавшие Московию гетьманы Сагайдачный и Выговский очень хороши. История УНР слишком заплевана, а между тем у современной, воюющей Украины, к сожалению, нет ни одного полководца равного генералу УНР Безручко, разгромившего армию Буденного (куратором которой, кстати, был лично Сталин).
У нас много героев, много достойных личностей. А именно Бандеру сделали культовым, как не парадоксально, украинофобы. Сначала была антибандеровская истерика СССР, сейчас - России и Польши. Наши соседи упорно не хотят понять пружинистый характер украинцев. Чем больше на нас давить, тем сильнее и принципиальнее будет ответная реакция.
На самом деле, все просто. У нас, украинцев, много героев. Почему культовый - Степан Бандера? Потому что именно его враги Украины боятся больше всех".

10 лютого 2018 року