Перекласти (Translate)

03 травня 2018

ЩЕ ОДИН АРГУМЕНТ

ЩЕ ОДИН АРГУМЕНТ

Олександр Музичко навів ще один аргумент, чому Їх треба депортувати до Землі обіцяної. Ніколи Вони не будуть нам прихильники або союзники! Вічні вороги! Усім!

От нещодавно інтернет кипів проти циганви. Їх українці з С14 вигнали з Лисої гори у Києві. Суспільство, попри окремих ренегатів, схвально віднеслося до такої справедливости. Паразитів - геть!

Я сподіваюся, що малороси, раптом вставши вранці з ліжка, масово прокинуться від летаргії, і як у 2014-му проти москалів з Росією, заричать, як грізний лев у гніві: "Паразитів Обраних з України - геть!".

03 травня 2018 року

Додаток:

Музичко Олександр, 03.05.2018, Фейсбук:

«Я звичайно вважаю Татьяну Сойкіну, що учора на мітингу в Одесі заволала про те, що "Україна має належати українцям, а не жидам" провокатором, тим більше враховуючи те, що українською вона розмовляє тільки "на роботі" і те не завжди. Отже, дєланая така "українка"  і ще меншою мірою націоналістка.   Таких "націоналістів" розвелося, на жаль, багато. Як чортів з табакерки. Але, з іншого боку, а що одеські євреї зробили для того, аби бути дружніми до українців? Може ось ця вивіска на головному центрі єврейської культури в Одесі "Бейт Грант" має когось переконати у "вічній дружбі". Три мови! Як гарно. Але якоїсь мови бракує. Чи не так?  Не для нас, українців Одеса? Чи як?  Серед євреїв в Одесі українофобія - явище досить звичне.  Хотілося б ясності. А то виглядає так, що з часів, коли одеська газета "Сіон" у 1861 році потопила український часопис "Основа" мало що змінилося.  Нагадаю, що "Сіон" твердив, що він за злиття у русскому морі.».

ЗА ВЖИВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ СЛІВ!

ЗА ВЖИВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ СЛІВ!

У Франції, до речі, давно вже прийнято закон про чистоту французької мови. Колись минулого століття французи прокинулися вранці і вжахнулись як багато вони вживають англізмів! А Англія для Франції усе Середньовіччя була як Московія для України: загарбання і війни, нав'язування острівної мови тощо. Тисячолітнє вже протистояння. Отож, за законом про захист мови мовна спецкомісія вносить до словників обов'язкові до вживання новотвори, виправляє зміст, написання, вимову слів тощо. Ну, наприклад, комп'ютерів (computer) у Франції нема, тільки ординатюри (ordinateur) тощо. За вживання неправильного слова - чималий штраф! А ми тут носимося й граємося з російськомовними гібридами (©Ірина Фаріон)...

Я цілковито переконаний, що і такий закон і такий Мовний комітет України буде створено і в нас. І тоді дуже швидко українські гібриди відчують себе українцями. А нацменшини або виїдуть в Запорєбрік (а хто сказав, що тільки до Росії? на Кавказ! в Ізраїль! в Польщу чи Румунію з Угорщиною!), або асимілюються у 2-3 поколінні в українців. Міхновське "Україна для українців!" буде втілено в життя!

Так от, до вживання українських слів. За французькі комп'ютери я вже сказав. Тут із Ґуґла Плей (Google Play)  я вже давно завантажив чудову андроїд-програмку Р.І.Д. Винесіть на екран віджет і насолоджуйтеся щодня трьома словами! Щодня три нових слова зі словника тлумачить Р.І.Д., зі світлинами, цитатами із класиків, так наочно! Слова не тільки історичні (макітра тощо), але й "новозмістовні", тобто вживане колись чи й нині слово наповнюється сучасно-українським змістом.

Ну, от, для прикладу. Дівчата (хлопці теж, але мені цікаві більш дівчата, ги) нині носять дюже модньо (©Проня Прокопівна) вузькі джинси. Гарно, сексуально. Так, нині така фішка - виокремити стрункі (ну, в кого вони стрункі) ноги. А років зо 20 тому, пам'ятаю, як було модньо дівчатам ходити без ліфчика. Ото пливе панянка, а "диньки" туди-сюди-насторони бовтаються, і крізь напівпрозорий топ - зліва й справа дві гострі пипочки, ги... Історики моди кажуть, що кожна епоха наголошує на якійсь одній сексуальній темі, "забуваючи" про інші. А потім все міняється по колу.

Так от, до програмки Р.І.Д. та вузькі джинси. Вузькі, то й вузькі. Я й не задумувався як їх молодь називає. Е-е-ні, заперечив Р.І.Д., є українська назва галанці (наголос: галанц`і), взята... з "Енеїди" Котляревського! Чудова назва!

Я спитав у сина (24 роки) й небожа (19 років) назву вузьких джинсів. Скінні (скінни), кажуть парубки. Скинув їм світлини галанців і сказав, щоб про скінни я й не чув!

Тому, вкраїнці, називаймо речі, явища і дії українськими словами! Москалі за сотні років вихолостили нашу Мову. Але класики літератури нам повернуть Мову знов!

Завантажити андроїд-програму Р.І.Д.:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ua.rid

На світлинах ( з Р.І.Д., інтернету):
Вузькі джинси, скінни, краще - галанці!
:)

03 травня 2018 року






З МОГО ФЕЙСБУКА, 03.05.2014

З МОГО ФЕЙСБУКА, 03.05.2014

НАГАДАЙТЕ СПЕКУЛЯНТАМ!

НАГАДАЙТЕ СПЕКУЛЯНТАМ!

ОДЕСА. ЗАСПОКОЮВАТИСЬ РАНО

ОДЕСА. ЗАСПОКОЮВАТИСЬ РАНО*

* архівне, допис 03 травня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Учорашні події в Одесі показали, що молодь не хоче і не буде жити ні в Росії, ні в Совку.
Придивіться до облич і віку учасників української ходи - то є наша Молодь!
Настане час - і Одеса буде українськомовна.
Але заспокоюватись - рано!
І не тому, що попереду чекаємо ще на 9 травня.
В одному з коментарів одесита до учорашніх подій обурення бездіяльністю міліції перейшло у твердження: От, якби міліція ще від початку розігнала б колорадів - то не було би бійки, пожежі і смертей!..
Та ні!
Це лише початок!
Переламний момент.
Гидрі зламали хребта, але не відрубали їй голів!
Не вічно ж розганяти колорадів та сепаратистів по підвалах і їхніх хатах!
Гниди і пліснява не щезнуть без рішучого прибирання та дезинфекції.
Якщо не додушити гадину - гадина зміцніє і знов піде у наступ.
Тому єдиний спосіб для закріплення перемоги - смерть ворогам!
Усвідомлення цієї простої істини має прийти до кожного.
Зрозуміло, що Закони України, Європа, ООН, США не дозволять вбивств без правосуддя.
Але буквально теж не треба розуміти заклик: Хочеш жити - вбий!
Заспокоюватись рано.
Носії інфекції ще живі.
Тому, якщо не їхня фізична смерть, то система постійної, систематичної, без пам'яти і прив'язки до трагічних одеських подій, "автоматичної" "дезинфекції" зарази ідеологічними, політичними, організаційними, державними методами - буде запорукою національного здоров'я Українців!
Національна гігієна - є запорука національного здоров'я!