Перекласти (Translate)

12 вересня 2018

ДЛЯ ВОДІЯ-ЗРАДОБОТА

ДЛЯ ВОДІЯ-ЗРАДОБОТА

СЕАНС СПІРИТИЗМУ

СЕАНС СПІРИТИЗМУ

"...Дух Ніколая Второго, скажи, чи довго протримаються хохли?"
(к/ф "Собаче серце", приблизно).

:)

12.09.2018

НОВА КРЕМЛІВСЬКА КАЗОЧКА ))

НОВА КРЕМЛІВСЬКА КАЗОЧКА ))

НАВІЩО Я ВПОДОБАВ ТИМОШЕНКУ

НАВІЩО Я ВПОДОБАВ ТИМОШЕНКУ

СОВКОВА МЕНТАЛЬНІСТЬ (Судять АТОвця!)

СОВКОВА МЕНТАЛЬНІСТЬ
(Судять АТОвця!)

Зараз у місті Новомосковську Дніпропетровської области розпочнеться (розпочався, завершився і т.д. - допис пишу цілий день) суд над АТОвцем, блогером, письменником і прочая. Народ збирається. Уже й народних депутатів підключили: нардеп Андрій Денисенко вчора був у Новомосковській поліції, куди доставили у кайданках АТОвця. Гм, а я ще пам'ятаю як Андрій Денисенко у 2014 році бігав по поліціях-судах щодо свого помічника Гордєєва. Пам'ятаєте такого Гордєєва, помічника нардепа Денисенка , який у зоні АТО вбив працівника СБУ та намагався втекти до Польщі чи Словаччини? На кордоні його взяли правоохоронці.

Так от, народ учора аж ревів: "Злочинна влада й мусора судять АТОвця!! Допоки ми терпітимемо?!"...

Ну, в епоху Інтернету і Фейсбука в темі розібратися - це 5 хвилин роботи. Я поклацав пальцями по екрану смартфона. Отож:

Є у Новомосковську (Дніпропетровська область) фітнес-зала, ну, де штанги-гирі для качків. Туди ходив колишній АТОвець Валерій Ананьєв (це псевдо, насправді його прізвище Велікжанінов) та неслужилий Віталій Бєлоусов. Якось у січні 2016 року, коли Ананьєв покачався і йшов геть від снаряду, Бєлоусов йому сказав: "Ти б за собою прибрав би все на місце" (ну, так скрізь у залах заведено). Ананьєв каже ніби з апломбом: "Шо таке?", - ну, Бєлоусов без "наїзду": "Скрізь прийнято прибирати". Ананьєв пішов, сердитий геть. Бєлоусов сам прибрав, щоб покачатися. Тут через 20 хвилин підсідає до Бєлоусова на лаву Ананьєв: "Ну, то ти чимсь не задоволений?". "Та ні, - каже Бєлоусов, - Я попросив тебе прибрати за собою, як заведено". Там іще був діялог Бика й Примирливого Баранця, ну, то таке. Ананьєв підводиться, Бєлоусов простягає відкриту долоню, щоби поручкатися, примиритися, каже щось на кшталт: "Давай забудемо". "Та пішов ти на три букви!" - каже Ананьєв, як це стверджує Бєлоусов, і починає стоячий Ананьєв бити сидячого Бєлоусова, кілька добрих ударів (мати Бєлоусова підозрює про кастет, про 20 хвилин згадали?). У Бєлоусова зламано ніс, тріщини на лобі та обличчі тощо. Ананьєва ледве зупинила власниця зали, що вибігла на крики. Кров на підлозі і т.д.

Ну, справу поліція "розслідувала" і закрила. Легкі, мовляв, ушкодження. Ага, зламане лице, легкі ушкодження, ну-ну. Побитий Бєлоусов, звісно, далі бореться, проводиться нова експертиза 2018 року: ушкодження середні. А це вже - сісти на строк. Ананьєв все це знає, підозру і повістку дали його рідним (кодекс дозволяє це, Ананьєв уже повідомлений). Ананьєв уникає слідства. Його неодноразово запрошують телефоном. Він не приходить. Слідчий подає до суду подання на привід. Суд постановляє: примусово доставити Ананьєва на суд. І от перед презентацією своєї чудової книжки цього АТОвця і блогера Ананьєва поліція, надівши кайданки, везе до відділку, він там ночує, чекаючи суду.

І от я вас питаю: а де дитинка? Маю на увазі, де тут якось заторкується блогер (понад 52 тисячі читачів) і автор книжки, і АТОвець? Справа побутова, чисте хуліганство із нанесенням побоїв. Чого кричати "Героя пакують!"? Де тут герой? Здається, маємо ми боягуза, який, усвідомивши відповідальність, не з'являється на слідство й суд!

На Фейсбуці на сторінці Ананьєва - море підтримки, гнів на "мусорів", "злочинну владу", що пакує АТОвця-героя і т.д. Нечасті заперечення "Стійте-стійте! Він же уникав слідство!" затюкувалися тими, хто хотів уже громити суд, поліцію і, здається, горілчаний кіоск на сусідній вулиці...

Я ото все почитав і я скажу: тупа совкова ментальність досі гризе мозок нашому народові!

Пам'ятаєте, як за Совка? Сусідська зграя шмаркачів зустріла хлопця "не з нашого району", порвала одяг, роз'юшила носа, висипала на сніг усе з портфеля, фломастери і десять копійок забрала собі (хуліганка, завдання побоїв, пограбування). Вдома розбираються, наводять довідки. Та це ж бандюк і другорічник Сєря з тракторного ПТУ! Суспільство (вулиця, школа, училище, міліція) говорить: "Чого заяву пишеш? Хлопчача справа, не будь боягузом! Сам не можеш розібратися як мужчина?". І сім'я... забирає заяву. А Сєря через рік уб'є людину за зауваження, що п"є спиртне на дитмайданчику при дітях....

За Совка чомусь не прийнято було "дитячі пустощі, синці" піддавати публічній, державно-міліцейській перевірці. "Та-а-а, самі побилися, самі помиряться!" - казав Совок. А той, хто починав писати, скаржитися, добиватися судів, той був сутяжник, хлюпик, боягуз... Ні, я скажу, Совок - то не Америка з її "сорі, окей, екск'юз мі, ноу проблем"...

Так от, оцей Ананьєв - справжній боягуз і глибокий совок! Що, як бикувати перед слабшим, як зненацька бити (а чому не викликав на ринг? то було б спортивно!), бити стоячи сидячого, неадекватно ситуації додавши силу, - то ти герой?! А як смаженим запахло, то "герой" кричить суспільству про книжку, АТО, півсотні тисяч читачів, не з'являється до слідчого, труситься за суд... Е-е-е, ні, "герою"! Будеш нести кару по суду і за законом!

Цей випадок мені нагадав "героя" Корбана, який викрадав людей. А як його схопили за законом, так сіра бидло-маса стада почала волати, що "Спасітєля б'ють!"...

Усі повинні зрозуміти, що існує закон, рівний для всіх! І фронтовик-АТОвець теж під нього підпадає. А його статус, участь в АТО, ордени-медалі, дописи, книжки і блоги, сотні тисяч читачів адвокат нехай подасть на суд, це навіть зменшить покарання, яке буде, мусить бути.

Додатки:
Подаю статті й коментарі до теми. Як за одну, так і за іншу сторону, зі скринами та посиланнями.

Мати побитого:
http://nasamari.dp.ua/novosti/14683-proshyol-god-s-momenta-tragedii-v-moej-seme.html.

Допис Ананьєва:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1878076295611202&id=100002265506556.

11.09.2018