Перекласти (Translate)

29 березня 2017

ДО 25-РІЧЧЯ СБУ

ДО 25-РІЧЧЯ СБУ

Коли я восени 1989 року, маючи 24 роки життєвого стажу, з головою пірнув у націонал-патріотичну діяльність, я усвідомив, що КҐБ (Комітет Ґосударствєнной Бєзопасності) тодішнього Союзу є ворогом. Ворогом мені, Народному Рухові, УГС (Українській Гельсинській Спілці, до якої я вступив у листопаді 1989-го), ворогом усьому національному відродженню України.

Одним зі спогадів того, донезалежницького, часу було існування легкої підозри до кожного нового члена організації. А чи, бува, він не засланий сексотом до організації від КҐБ? Деякі наші заходи й задумки було успішно провалено чи заздалегідь були невдалими саме через витік інформації назовні. Як середньовічна людина вірила у те, що всіх нас оточує нечиста сила, так ми в українських організаціях вірили і відчували, що у зривах окремих наших політичних дій працює "рука Москви" та КҐБівський щур серед нас.

Тепер я бачу, що серед нас агент КҐБ не обов'язково існував, а заходи зривалися через малий політичний досвід або через корисних ідіотів в організації. Але тоді хвороба під назвою "КҐБ-боязнь" таки була серед нас, визнаю.

Згодом, коли Україна стала незалежною, я, вже навчаючись у Юридичному інституті Харкова, нині академія (роки навчання 1990-1995), почав розуміти, що нова незалежна Україна мусить створити своє національне "КҐБ" для такої ж, аналогічної до КҐБ Союзу, розкладницької та руйнівної роботи тепер уже у середовищі ворогів Української Держави.

Але ще довгий час члени патріотичних організацій, партій, у яких я перебував, навіть їхні керівники розглядали новостворену українську спецслужбу СБУ як ворожу державну організацію до української держави. Парадокс? Скоріше, дурість.

Наприклад, ще у 1995 році, коли я очолював Січеславську (Дніпропетровську) обласну організацію політичної партії ДСУ (Державна Самостійність України), її всеукраїнський керівник Роман Коваль мав страшенну підозру до СБУ і часто-густо у якомусь нашому обласному заході ДСУ чи моїх окремих самостійницьких місцевих ініціятивах у партії вбачав "СБУ-втручання". Тупість і дурість таких його тверджень мною висміювалися йому в лице. І навіть одного разу я сказав Романові Ковалю, своєму партійному керівникові, що "КҐБ-манії в моїй обласній парторганізації ДСУ немає!", чим, пам'ятаю, дуже засмутив і образив Коваля. Але то таке. Партії мають очолювати розумники з державницьким мисленням, а не дУрні кухонних масштабів! Це я й досі стверджую.

Такі спогади нахлинули на мене, коли ми нещодавно, 25 березня 2017 року, святкували в Україні 25 річницю створення Служби Безпеки України.

Президент Порошенко на урочистостях до цієї події анонсував реформування СБУ до європейських і натівських стандартів. І відзначив величезну ролю СБУ у захисті України. "З початку російської агресії СБУ втратила 21 воїна, понад 100 працівників спецслужби було поранено", - наголосив у своєму виступі президент.

Все це, написане мною, миттю промайнуло в моїй пам'яті, коли я побачив у Києві борд з плакатом до чверть-столітньої річниці СБУ.

"Слава СБУ і вічна пам'ять загиблим працівникам спецслужби!", - подумав я і зазнімкував плаката.

На світлині:
Плакат до 25 річниці СБУ.
Знімкував 28 березня 2017 року Андрій Якименко у Києві.

 29 березня 2017 року

ВИКРАДЕНО МИКОЛУ КАРПЮКА!

ВИКРАДЕНО МИКОЛУ КАРПЮКА!
(ФСБ Росії викрала активіста Правого Сектора Миколу Карпюка!)*

* допис 29 березня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Миколу Карпюка знаю особисто вже кільканадцять років.
Практично він мене приймав до УНА-УНСО та призначав на партійну посаду (див. у мене на ФБ, фотографії).
Істинний український націоналіст!
Десь на початку 2000-х до мене у Дніпропетровськ на моє запрошення прибула ціла делегація УНА (Андрій Шкіль, Микола Карпюк, нині покійний Руслан Зайченко, інші - усього до 8-10 осіб) для укладення союзу ДСУ-УНА у Дніпропетровській області.
Переночували в мене.
Усі спали на підлозі (2-кімнатна ж квартира - спробуй усіх розмістити!) - простелили всі ковдри, простирадла, одяг...
Наступного дня у Дніпропетровську було проведено для місцевих ЗМІ (газети, телебачення) спільну прес-конференцію (можна знайти ці матеріяли в їхніх архівах 2000-х років).
Я навіть не можу уявити що ці блядські москалі можуть учинити з Карпюком!
Не хочу згадувати, що герой чеченського народу Шаміль Басаєв теж був викрадений ФСБ і по-звірячому вбитий у Москві в ув'язненні...
Викрадення Миколи Карпюка спецслужбами Росії зайвий раз доводить, що Правий Сектор є справжній ворог нашого північного ворога та зайвий раз доводить недолугість теперішньої післяреволюційної влади та її короткозорість при визначенні внутрішніх друзів, спільників та ворогів.
Вбивство Сашка Білого (Олександра Музичка) за вказівкою чи через злочинну недбалість міністра МВС Авакова - зайвий доказ існування москвовірусу, що глибоко укорінився у розум і душі представників нинішньої державної влади!
Усі інсинуації про Правий Сектор - підкупи, таємні перемовини, зради, "роботу на Москву", "ПутінСектор" тощо - вже розвінчала сама Москва!
А мислячі патріоти ніколи не збивались москвопропагандою на манівці, оскільки не були уражені москвовірусом, бо Віра в Націю - є смертельною вакциною і протиотрутою від москвоблядства, хохляцтва, противсіхства, пацифізму і примиренництва, меншовартости, на що, на жаль, хворіє й досі наша влада, держава і народ!
На всіх з'їздах УНА-УНСО (на деяких я був делегатом чи учасником, навіть брав мого тоді ще 10-річного сина Богдана Якименка - Bogdan Yakymenko) наприкінці заходу, перед виконанням державного славня України, завжди наперед виходив Ігор Мазур (Тополя) - Ігор Мазур , випростував уперед пряму руку з кулаком та тричі виголошував унсовське гасло "Слава Нації!" і учасники заходу тричі гукали "Смерть ворогам!".
Це було і досі є незабутня подія і надзвичайно сильне враження від віри та єдности присутніх на заході!
Сподіваюся, що Микола Карпюк знов буде серед нас і теж тричі вигукне:
СЛАВА НАЦІЇ! СМЕРТЬ ВОРОГАМ!