Перекласти (Translate)

23 липня 2017

ВІДСУТНЄ ПРІЗВИЩЕ

ВІДСУТНЄ ПРІЗВИЩЕ

Вождь німецького народу і фюрер Третього Райху Адольф Гітлер дуже полюбляв творчість композитора Вагнера. І часто-густо ходив навіть до Віденської Опери, ще будучи молодим і безробітнім парубком, слухати вагнерівську музику.

Але ви ніколи не побачите на Опері у Відні, столиці Австрії, таблички з написом: "Тут безсмертну музику Вагнера слухав сам Гітлер". Тому, що німці й австріяки свого часу здійснили денацифікацію. Аналог її - декомунізацію - провели і ми в Україні. Насправді, провели не до кінця.

І досі в Січеславі (це майбутня назва, нині місто називається Дніпро) у приміщенні Головпошти шанують ворогів українського народу - тих, хто нищив Україну, як державу, хто вчиняв Голодомор, російщення та комуністично-москальський визиск українців.

На металевій табличці, що висить в Операційній залі Головпошти (адреса: м. Дніпро, проспект Яворницького, будинок 62) видавлено "урочистий напис":

"За період існування поштамт відвідували:
Дмитро Яворницький
Григорій Петровський
Еммануїл Квірінг
Нестор Махно
Олексій Толстой
Максим Рильський
Олесь Гончар
Леонід Брежнєв
Володимир Щербицький".

Як на мене, то з цього списку гідні вшанування лише Яворницький, Рильський і Гончар. Решта діячів не мають права на таку врочисту згадку!

Оскільки на табличці є зайве місце для нового прізвища, то пропоную записати і мене! Я ж теж відвідував цю Головпошту! І зробив для України більше користи, ніж Петровський, Квірінг, Брежнєв зі Щербицьким разом!

На світлині:
Табличка, що висить в Операційній залі Січеславської Головпошти (нині Дніпровський Поштамт).
Знімкував 21 липня 2017 року Андрій Якименко.

23 липня 2017 року