Перекласти (Translate)

07 березня 2015

ВІЧНІ "ЗАХИСНИЧКИ"

ВІЧНІ "ЗАХИСНИЧКИ"

7 березня 1768 року Росія, мотивуючи свої дії захистом православного люду, змусила Польщу підписати договір про прирівняння у правах на території Польщі католиків та православних. На той час Російська імперія і Річ Посполита Польська були окремими державами, до речі. У кінцевому підсумку Польща згодом утратила свою державність, увійшовши 1815 року до складу Росії як Царство Польське. Імператор російський став одночасно царем польським. Позбулися нав'язливого російського "захисту" поляки лише у 1918 році після революції в Росії 1917-го та її розпад.

7 березня 1853 року російське посольство Меншикова вимагає від Туреччини надати Росії право захисту інтересів православного населення Туреччини, а в основному то були греки, серби і болгари. Тоді Російська імперія та імперія турків - Оттоманський султанат - були окремими державами. Відмова Туреччини від такого "захисту" призвела до Кримської війни 1853-1856 років, яку Росія програла, але від зазіхань на протоки з Чорного у Середземне море Дарданели і Босфор не відмовилася, що й було доведено участю Росії у Першій світовій війні 1914-1917 років. Лише революція 1917 року, розпад Росії та відмова Леніна від експансії на південь "в Дарданели", позбавили турків від такого "захисту".

От уже кілька років Росія словесно, а з лютого 2014 року і воєнними діями "захищає" всіх російськомовних в Україні. Якщо не позбудемося такого "захисту", то з нами буде те, що й з Польщею.

Лише повний розгром Росії врятує нас від цих "захисничків"!

07 березня 2015 року

ЩО ДИКУНИ РУЙНУЮТЬ, ПОТІМ ВИЗНАЮТЬ

ЩО ДИКУНИ РУЙНУЮТЬ, ПОТІМ ВИЗНАЮТЬ

7 березня 1573 року Іван Федорів заснував у Львові друкарню після того, як його друкарню у Москві було розгромлено і спалено з книжками, а самого Федоріва вигнано з країни.
Дикі москалі так учиняли ще не раз по тому.
Гоніння і розгром генетиків та кібернетиків ми досі пам'ятаємо.
Але "московскій пєрвопєчатнік Фьодоров" досі у москалів в пошані.
І генетиків та кібернетиків уже дозволено...

1646 РОКІВ БЕЗ СУБОТИ-ВИХІДНОГО...

1646 РОКІВ БЕЗ СУБОТИ-ВИХІДНОГО...

7 березня 321 року указом римського імператора Константина Великого неділю оголошено вихідним днем.
Через 1646 років, 7 березня 1967 року, у Радянському Союзі було введено 5-денний робочий тиждень із двома вихідними у суботу і неділю.
До того ще від Сталінової епохи у Союзі був лише один вихідний - неділя.
1646 років без суботи-вихідного...

07березня 2015 року

ПРО РОЛЮ ЖІНКИ ДЛЯ МУЖЧИНИ ТА В ПОЛІТИЦІ

ПРО РОЛЮ ЖІНКИ ДЛЯ МУЖЧИНИ ТА В ПОЛІТИЦІ

Англійський король Генрих VIII хотів одружитися. Дуже хотів. Не можна сказати, що Генрих не мав жінок. Він навіть був одружений. Але дружина йому так і не народила спадкоємця. Коли Генрих знайшов чергову "ту, єдину", то спитався дозволу на новий шлюб у Папи Римського, бо за тодішніми законами дозвіл на розлучення з дружиною й одруження королям надавав керівник усіх справжніх християн у світі - католицький Папа Римський.

Не знаю, що найшло на Папу, мабуть, все ж політика зіграла свою ролю, але 7 березня 1530 року Папа Римський відмовив англійському королеві Генриху VIII у праві на розлучення з дружиною, що спричинило розрив Англії із Римом і Католицькою церквою та створення королем самостійної Англіканської християнської церкви, що існує й досі. Нова Церква догодила королю: він розлучився й тут же одружився знов.

Отак нова коханка короля змінила хід Історії і долю Світу.
Ну, і долю Генрихову, звісно!

07 березня 2015 року

ХАБАРОДАВЕЦЬ КОЛОМОЙСЬКИЙ

ХАБАРОДАВЕЦЬ КОЛОМОЙСЬКИЙ
(або Навіщо Коломойський вчиняв злочин?)

Коломойський, мабуть, дуже хоче сісти до в'язниці. Звідки така впевненість? Бо навіщо признаватися на Спецкомісії парламенту з питань приватизації, що він давав хабарі Кучмі-президентові та Пінчуку-президентозятеві? Виявляється, що "Укррудпром" коштував 50 млрд. дол., а його приватизували за 500 млн. дол. І для того, щоб самому теж узяти участь у цій приХватизації "Укррудпрому", Коломойський платив хабарі.

Голова депутатської парламентської Спецкомісії з питань приватизації і одночасно друг-соратник Коломойського Борис Філатов:
"Основной лейтмотив: он [Коломойський] говорил о том, что приватизация "Укррудпрома" была незаконной. Что на самом деле он стоил по тем временам 50 млрд. долларов, а его "распилили", грубо говоря, за 500 млн. долларов. Что он вынужден был участвовать в этой приватизации, потому что до этого против него возбуждались уголовные дела, и ему приходилось находиться за границей. Что он платил вынужденно, под давлением, Кучме и Пинчуку взятки соответствующие. И что он готов давать свидетельские показания, в том числе, и нашей комиссии, по поводу того, что эта приватизация была незаконной."

Дивною є постановка питання. Давав хабарі, щоб у кублі приХватизаторів теж відкусити шматок державного майна? Ви можете уявити собі, що крадії дають "на лапу" завідувачу складу, щоб той пустив до складу красти, а згодом кричать про те, що завскладу хабарник і йому "вимушено і під шаленим тиском" давались хабарі?

Філатов заперечує, що Коломойський напросився на комісію, але тут же, в цьому ж інтерв'ю говорить, що Коломойський вимагав "офіційного запрошення" перед приходом, яке обговорив Філатов з деякими членами комісії по... ги-ги!... месенджеру Viber (гучний регіт!) і це запрошення підписано й надіслано Філатовим одноосібно, як головою, до Коломойського! Картинка повна: "Я сам хочу прийти, а ти ж, як друг, скажи, що я запрошений!" Ги-ги!
То хто ж тоді був ініціятором приходу олігарха на комісію, Філатов?!

Тепер нам зрозуміло, навіщо Коломойський напросився на засідання депутатської комісії.

Єдине пояснення, навіщо Коломойському ця "явка з повинною", як її назвав Філатов, - Коломойський поклав око на "Укррудпром".
Ну, й по ходу, тиск на Кучму й Пінчука під час процесу в Лондоні: досі ж ділиться майно!

Ну, точно як крадій зі складу хоче сам очолити цей склад!

http://dnpr.com.ua/content/politika/intervyu-s-borisom-filatovym-o-sensacionnom-zayavlenii-kolomoyskogo

07 березня 2015 року