Перекласти (Translate)

07 березня 2015

ВІЧНІ "ЗАХИСНИЧКИ"

ВІЧНІ "ЗАХИСНИЧКИ"

7 березня 1768 року Росія, мотивуючи свої дії захистом православного люду, змусила Польщу підписати договір про прирівняння у правах на території Польщі католиків та православних. На той час Російська імперія і Річ Посполита Польська були окремими державами, до речі. У кінцевому підсумку Польща згодом утратила свою державність, увійшовши 1815 року до складу Росії як Царство Польське. Імператор російський став одночасно царем польським. Позбулися нав'язливого російського "захисту" поляки лише у 1918 році після революції в Росії 1917-го та її розпад.

7 березня 1853 року російське посольство Меншикова вимагає від Туреччини надати Росії право захисту інтересів православного населення Туреччини, а в основному то були греки, серби і болгари. Тоді Російська імперія та імперія турків - Оттоманський султанат - були окремими державами. Відмова Туреччини від такого "захисту" призвела до Кримської війни 1853-1856 років, яку Росія програла, але від зазіхань на протоки з Чорного у Середземне море Дарданели і Босфор не відмовилася, що й було доведено участю Росії у Першій світовій війні 1914-1917 років. Лише революція 1917 року, розпад Росії та відмова Леніна від експансії на південь "в Дарданели", позбавили турків від такого "захисту".

От уже кілька років Росія словесно, а з лютого 2014 року і воєнними діями "захищає" всіх російськомовних в Україні. Якщо не позбудемося такого "захисту", то з нами буде те, що й з Польщею.

Лише повний розгром Росії врятує нас від цих "захисничків"!

07 березня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: