Перекласти (Translate)

17 січня 2018

ЩО ЩЕ РОБИТИ ДАЛІ. ПОРАДИ ПРАВНИКА

ЩО ЩЕ РОБИТИ ДАЛІ. ПОРАДА ПРАВНИКА.*

* допис 17 січня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

(До подій антиконституційного заколоту у Верховній Раді 16 січня 2014 року).

Лідери опозиції та активісти Майдану закликають до рішучих дій, щоб слово сказала вулиця (Олег Тягнибок), щоб усі з України негайно збирались на Майдані (Юрій Луценко) тощо.

Цілком очевидно, що ніякими законними методами демократію ми не повернемо, не позбудемось тиранії Януковича і Партії Регіонів.

Після ганебного голосування народних депутатів з Партії Регіонів руками журналісти спитали одного з представників регіоналів у кулуарах парламенту: Чи ви вважаєте те, що нині відбулося у Верховній Раді, законним? На що отримали знакову відповідь: А як було з ними робити інакше? (не дослівно, за суттю й змістом).

Висновок: ніякими "мирно-законними" способами ворога не здолати!

Переможемо тільки через право народу на боротьбу проти тиранії, на повстання проти диктатури!

Але все ж подати позов до Конституційного Суду України з метою скасувати ганебні закони - потрібно!

Правова мотивація:
- "Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу" (стаття 5 Конституції України),
- "Державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову" (стаття 6 Конституції України),
- "В Україні визнається і гарантується принцип верховенства права" (стаття 8 Конституції України),
- "Держава сприяє консолідації та розвиткові української нації" (стаття 11 Конституції України),
- "Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними" (стаття 21 Конституції України),
- "Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобід" (стаття 22 Конституції України),
- "Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені" (стаття 64 Конституції України).

Можна навести безліч інших статтей Конституції та Законів в обґрунтування узурпації влади Януковичем та Партією Регіонів.

Конституційний Суд має прийняти конституційне подання про скасування узурпаторських законів та на підставі вищенаведених аргументів - скасувати їх.

Але я не вірю у чесне конституційне правосуддя. Ніякого скасування узурпаторських законів та відновлення дії Конституції - не буде!

Навіщо ж тоді займатися цим "юридичним крутійством"?

Саме для МАЙБУТНЬОГО судового процесу, який обов'язково відбудеться!
І відбудеться ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ!

Переможців не судять!

Україна, Нарід, Майдан - переможуть!
Немає в цьому анінайменшого сумніву!

Тому саме після нашої перемоги ми й будемо судити теперішніх "переможців", а насправді - узурпаторів і тиранів, державних зрадників, політичних злодіїв та крадіїв, включно з президентом, народними депутатами, генпрокурором, міністрами, суддями, у тім числі - суддями Конституційного Суду!

Ніхто не забутий! Ніщо не забуто!

Вони тепер розкошують, але досі ніяк не второпають, що їхньому "щастю" настане кінець!

Тоді кожного буде запитано: як ти судив, голосував, розслідував справи?!

Ненавиджу радянський, зокрема - сталінський час, та все ж згадаймо створення й роботу Комісії Радянського Союзу зі збору доказів і розслідування злодіянь гітлерівців проти радянського народу. Уявіть: точиться війна, фронт віддалений на тисячі кілометрів від державного кордону, німці під Сталінградом та Москвою. Але Комісія - працює. Саме зібрані нею докази злодіянь Німеччини проти Радянського Союзу й було покладено в обвинувачення та фігурувало як докази на Нюрнберзькому судовому процесі, 1946 рік.

Тому - збираймо докази злодіянь теперішнього антинародного, злочинного режиму!

Це вже почалося і повинно продовжуватися - публікації списків народних депутатів, міліціонерів, беркуту й суддів, що вчинили злочини, сайт НеБутиСкотом, інші методи й ресурси.

Конституційне подання проти узурпаторських законів - теж має бути у переліку наших дій!

Настане час - ми їм пред'явимо Рахунок!

МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Слава Нації! Смерть ворогам!