Перекласти (Translate)

08 жовтня 2018

ЄЗУЇТИ ПРАВА

ЄЗУЇТИ ПРАВА

Існує усталена народна глузлива думка про юристів, що, мовляв, де два юристи, там три думки, ги. Ну, взагалі-то це не жарт. Насправді так і є!

Тому що я зі свого досвіду знаю, коли слухаю клієнта, що в його справі я міняю думку неодноразово. Не жартую. Клієнт розказує свою біду, я маю думку: "виграю!". Потім я уточнюю деталі, і переконуюся: "буде програш!". Потім клієнт приносить документи: "гм, можна виграти!". Потім готуєш позов, розумієш: "перспектив нема!". Скажете, чому так? Бо кожен новий факт, уточнення, кожна деталя - змінює правову картину, буває, навпаки!

Люди чомусь вважають, що, взявши у справу юриста, адвоката, вони безумовно виграють у своїй справі. Дехто розуміє, що адвокат - це запорука виграшу, дехто ображений: "Ну, ви ж юрист! Придумайте як викрутити справу!". Еге, спробуй, поясни клієнтові, що він колись не перереєстрував автівку, не оформив власність, не зняв з реєстрації вибулого родича (а комунпослуги рахують!) тощо, і це все впливає на остаточний результат.

Коли я став у 1990 році депутатом міської й обласної рад і політиком (я мав 25 років віку), я відчував, що мушу знати законодавство, структуру держорганів, механізм здійснення влади. І я пішов учитися до Харківського юридичного інституту. Я ковтав знання, я жив юриспруденцією! Я зрозумів як здійснюється влада! А також усвідомив я які ж це брехуни - юристи!

Я зрозумів, що ці юристи, адвокати, судді, прокурори - це єзуїти права! Кожен з них має свою мету у справі і з точки зору візаві ти будеш ворогом, брехлом! Я зрозумів, що на суді троє юристів - адвокат, суддя і прокурор - і в кожного своя мета і своя думка. Адвокат хоче виправдати вбивцю, прокурор бажає ув'язнити невинуватого, суддя має своє бачення у справі і часто-густо його симпатія чи роздратування стороною справи вирішує кому суддя присудить перемогу!

Я зрозумів, що право і закони - це зброя влади, це юридичне оформлення політики, ідеології, не більше. Коли політика держави - це права людини, вільна преса, - такими є закони. Коли ж держава - репресивна, тоді й закони пишуться під цю державу. Коли я читав лекції із права учителям, директорам, викладачам, я говорив, що розстріли, репресії і катування в сталінській державі були законними! Мені не вірили. Кажу їм, що репресії - законні, бо був такий закон! Несправедливі і жорстокі - так, але - законні!

Я зрозумів, що професія юриста - це правове оформлення ідеології клієнта (громадянина, держави, фірми тощо). Тому ніколи не існує абстрактних Справедливости і Правди! Хто має владу й силу - того закон і справедливість! І завданням юриста є закріплення у праві, в юридичних документах цієї Істини!

Тому ми, всі юристи, є брехуни і єзуїти! З точки зору ворога чи опонента. А також ми - святі апостоли і сама чесність! Для клієнта і самих себе.

Тому, коли мені закидують: "Ви же юрист! Як ви можете бути за баригу?", мені лишається сказати:

"Я - державник і націоналіст! Я вірю в Націю й Державу! Тому я так по-єзуїтському перекручу закон, щоб моя Віра процвітала і поширювалась світом!".
(©Андрій Якименко, 2018)

Зі святом всіх юристів-націоналістів!
І нехай здохнуть всі юристи-вороги!

08.10.2018



СПІР З ВОДЯТЛАМИ ПРО ШТРАФИ

СПІР З ВОДЯТЛАМИ ПРО ШТРАФИ

Фейсбук, 05-08.10.2018.

Vasil Kalish:
- Штраф від десяти до сорока тисяч грн. за це що забув водійські права в дома - це що ? Людина має властивість щось забути але забути папірець вдома хіба то саме страшне порушення ПДР ? Ви там в ВР дійсно ох.....їли ? Розумію що пяний за кермом-злочин ,проїзд на червоний сигнал світлофора- злочин. Но права забути вдома-10000-40000..   .і чому від і до ???... ? Їх або має водій або ні ...Коли ж ви вже нажеретесь ???

Андрій Якименко:
- Ага, а черевики взути не забудеш, коли з хати йдеш до пивбару? Дивують водятєли, коли в ПДР і Законах є вимога мати документа на руках, вони нехлюйськи ставляться до перевірки документів перед початком руху. "А шо такоє, камандір, ти теж табельний ПМ, буває, забуваєш!" (©). Так водятєл забуде поворотник увімкнути чи пропустити ровериста при повороті направо, а після ДТП заверещить: та я забув, чого мене карають! А доперти дурневі слабО, що хай поставлять штраф хоч мільйон гривень - просто виконуй Правила, Закони, не забувай посвідчення!! - нє, тупо не доходить... Тобі кредита в банку не дадуть, коли ти код і паспорта забув!!

Vasil Kalish:
- Поясніть мені "тупому "чому від 10000-до 40000 ?

Андрій Якименко:
- Ось пояснення:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2243071752387705&id=100000547050920

Edvard Shumilov:
- Більш дебільного трактування я ще не бачив! Особливо для наших умов. Спочатку поприймайте закони які будуть дійсно карати саміх депутатів за прогули, за незаконне збагачення і все інше... А ОСЬ тоді будемо вимагати карати і сам народ!

Андрій Якименко:
- Edvard Shumilov, дурнику, ти нещодавно тупий чи від народження? "Спочатку нехай депутатів штрафують, а потім я буду Правил дорожнього руху дотримуватися!", ха-ха-ха! А так, щоб доперти, що всі повинні виконувати законодавство, і депутати і тупі водятєли, на кшталт тебе, - нє, важко доперти? І скільки років у нас точиться боротьба за ремені безпеки? Водятєли навіть затички придумали з написом "Спаси и сохрани!" з Ісусом на хресті, - тільки щоб не пищала автівка через непристібнутий ремінь! Сохрани його, боже, коли його через лобовуху викине на зустрічку, ага! Та нехай хоч мільйон гривень штрафу поставлять, просто дотримуйся ПДР і живи щасливо! "Дебіл, бля!" (©Лавров).

Vasil Kalish:
- Я сорок років за кермом , з них десять в Європі , інструктор контраварійного водіння і немає в Мене ні одного порушення ПДР ,немав ніколи проблем з поліцейськими по порушеннях , а Ви це свій життєвий шлях описали ?

Андрій Якименко:
- Vasil Kalish, ага, якщо ви такий класний (без іронії), то навіщо верещати проти штрафів? Не порушуйте ПДР, не забувайте документів - і живіть щасливо! :)

Vasil Kalish:
- Андрій Якименко, я на відміну від Вас ще і про інших водіїв думаю.Не в образу Вам.

Oleh Ryvak:
- Людина в тексті допускає всі можливі логічні помилки.Ну це буває у всіх...Але розуміти що таке закон,а що таке право просто обов'язково,особливо коли вступаєш в такі дискусії.
Для багатьох хомо закон це те що йому наказали зробити,а не прописана норма поведінки в соціумі.
Забув права-це біологічна норма!Треба буди трошки йобнутим,або «законоботом» щоб кожен раз при сіданні в авто перевіряти наявність папірця...Задача для «натренованих ,вишколених»:право водіння тобі дається за твої здібності і вміння чи за наявність пластика з печаткою?

Валентина Яременко:
- Норма, це коли вранці дякуєш Богу, що для мене почався ранок, а виходячи з дому, ЦЕ ТЕЛЕФОН, КЛЮЧІ, ГРОШІ, я якщо ти водій то ПРАВА, УВАГА, І ПОВАГА ДО ІНШИХ УЧАСТНИКІВ НА ДОРОЗІ.

Андрій Якименко:
- Oleh Ryvak, ахахаха, "забув права це біологічна норма!" (©), ха-ха-ха! Забудь на гальма натискати, коли з дистанцією 3 м їдеш на 120 км/год за фурою, телепню! Ну, от же ж бувають такі уроди! Я тебе на трасі пропущу, навіть маючи перевагу! Їдь собі з богом, твій стовп або відбійник тебе чекають, ідіоте! Ха-ха-ха!

Vasil Kalish:
- Припиніть на моїй сторінці писати образи людям  -Андрій Якименко. В себе хоч на чорта лисого пишіть і дискутуйте ...( всезнаючий і самий правильний бля...)

Андрій Якименко:
- :)

08.10.2018