Перекласти (Translate)

24 березня 2017

МОЇ ВОЄННІ ПРОПОЗИЦІЇ 2014 РОКУ

МОЇ ВОЄННІ ПРОПОЗИЦІЇ 2014 РОКУ

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ ТЕМНИК 1985 РОКУ

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ ТЕМНИК 1985 РОКУ

ДОГЛУЗУВАВСЯ...

ДОГЛУЗУВАВСЯ...

МОЇ ПРОПОЗИЦІЇ

МОЇ ПРОПОЗИЦІЇ*
* допис 24 березня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

НЕГАЙНО оголосити військовий стан у державі і повну мобілізацію, націоналізувати всі російські активи в Україні, заарештувати (навіть без паскудних - досі! - судів) усіх агентів Москви, диверсантів ФСБ, активістів і членів усіх сепаратистських та проросійських рухів, партій, організацій, закрити всі антиукраїнські телерадіоканали, видання, сайти, інші ворожі масмедії, закрити кордони з Росією, перекинути війська на східні кордони, повністю перевести всю економіку на воєнний лад, офіційно, за міжнародним правом, запросити військової допомоги у гарантів - США, Великобританії, а також у Заходу і НАТО !!
ВІЙНА НА ПОРОЗІ!
СМЕРТЬ РОСІЙСЬКИМ ОКУПАНТАМ!

ДЕНЬ ФАШИЗМУ

ДЕНЬ ФАШИЗМУ*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Колишній президент України Леонід Кучма, мабуть, аж до смерти буде заперечувати, що це він закликав війну в Україну і що він буде проклятий за це наступними поколіннями українців.

Хіба не Кучма сприяв ідеологічній підготовці п'ятої колони в Україні, знову запровадивши скасоване після розпаду Радянського Союзу святкування 23 лютого, як День захисника вітчизни?

Те, що ця історична дата не стосується України, а є датою створення російської Рабочє-Крєстьянской Красної Армії (РККА), яка згодом залляла кров'ю Україну у так званій "громадянській війні", а насправді воєнній агресії Росії проти УНР, до Кучми досі, певно, не дійшло.

Яка історична паралель з "громадянською війною" між Україною та "республіками" ДНР-ЛНР, як називає свою нинішню агресію Росія!

Хіба допре Кучмі, що саме 23 лютого 1918 року у Росії було здійснено масову мобілізацію до новоствореної Красної Армії у зв'язку з розпадом російсько-німецького фронту та масовою втечею із Західного фронту залишків царської армії?

Росія відновила у 1993 році святкування дня утворення Красної Армії як День захисника вітчизни.
І російський ментальний раб губернатор Малоросії Льонька Кучма - туди ж! - на прохання п'ятої колони, насправді агентів Москви, здійснює ідеологічну диверсію і запопадливо "відновлює" святкування в Україні звитяг армії вічно ворожого українцям варварського північного народу!

23 лютого ще раз заплямувало кров'ю тисяч українців Кучмину рабську перед Росією пику, коли 23 лютого 2003 року у Москві на Чотиристоронній зустрічі президентів Росії, України, Білорусі, Казахстану президенти цих країн Владімір Путін, Леонід Кучма, Алєксандр Лукашенко, Нурсултан Назарбаєв прийняли рішення про підготовку до вересня 2003 року Угоди про формування Єдиного економічного простору, який згодом перетворився на Таможенний союз.

Зрозуміло, що 23 лютого як свято вже скасовано президентом України Порошенком, але сотні тисяч ментальних кучм в Україні досі ніяк не забудуть цього кривавого дня.

То можемо цей день - 23 лютого - малоросам залишити!
23 лютого 1919 року журналіст Беніто Муссоліні засновує в Італії італійську фашистську партію.
Нехай цей день для малоросів (ну, не українців же!) буде святом - Днем фашизму!

Нема ж ніякої різниці між Днем фашизму і Днем РККА - однаково ж святкуються у лютому на 23 день!

23 лютого 2015 року

ВВ

ВВ*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Мабуть я, як ніхто інший, розумію глибину російщини, що поглинула нас, як українців, нашу культуру, нашу мову.

Причому, інколи російщина настільки уп'ялася в наш розум, що подеколи навіть видається питомо українським продуктом.

От, наприклад, кожен щодня заглядає до календаря - або паперового, або у смартфоні, планшеті, ноутбуці, щоби спланувати свій день.

Як позначено скорочені назви днів тижня?
Правильно: ПН, ВТ, СР, ЧТ, ПТ, СБ, НД.

Але мало хто здогадується, що таке буквене позначення є суто російським, навіть якщо замість російського ВС (воскресенье) ми вживаємо наше НД (неділя).

Якщо виходити з того, що за буквене позначення дня тижня беруться перша й третя літери слова, то тоді слід би вживати не по-російському ВТ (вторник), а по-українському ВВ (вівторок).

Отож, скорочено-буквене позначення днів тижня українською мовою слід писати так:
ПН = ПоНеділок
ВВ = ВіВторок
СР = СеРеда
ЧТ = ЧеТвер
ПТ = П'яТниця
СБ = СуБота
НД = НеДіля.

Саме так скорочено я вже давно й позначаю дні тижня:
ПН, ВВ, СР, ЧТ, ПТ, СБ, НД,
до чого закликаю й вас!

17 лютого 2015 року

УРОДИНИ РАЙХУ

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

3 березня 1933 року у Потсдамі, Німеччина, канцлер Адольф Гітлер проголосив утворення Третього Райху.

День народження новітньої Імперії німецького народу.

Імперія не пережила підліткового віку.
За 12 років по тому Райх помер від побоїв (1945).

03 березня 2015 року

ДУРНЕ ХЛОП'ЯТКО

ДУРНЕ ХЛОП'ЯТКО*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Парасюк мені нагадує дурного хлоп'ятка.

« Парасюк: Якби не шоколадний Порошенко і кролик Яценюк, ми б уже давно закінчили війну » (Парасюкова сторінка у Фейсбуці).

Мало того, що президента обізвав шоколадним, а прем'єра кроликом, так ще й він би, Парасюк, вже виграв би війну!

Десь я вже подібну казочку-аналогію читав: якби Яроша обрали президентом, то він би наступного дня після вступу на посаду оголосив би війну Росії, а за тиждень по тому Путін бомбив би аж у Львові його київський уряд.

Хлопчик Парасюк настільки підпав під вплив Філатова (вони навіть близько сидять у сесійній залі Верховної Ради), що навіть не торопає як його хлоп'ячу гарячковість використовує ПриватКоманда у своїй повзучій політичній грі.

Дурне хлоп'ятко Парасюк, мабуть, аж досі вірить, що це його вигульк на майданівську сцену поза регламентом (ну, як Пилип із конопель!) так перелякала Януковича, що той навіть утік, боячись Парасюкового "штурму".

Який би то був штурм, ми бачимо з фейсбук-штурмів а-ля Парасюк...

І невтямки цьому хлопчикові на Філатових побігеньках та підтанцьовках, що лише завдяки першому заступникові голови Верховної Ради Кошулинському, єдиному легітимному представникові державної влади після втечі Олійника-спікера та Януковича-президента, у день найбільшої кількости жертв з Небесної сотні, у день найвищої напруги було зібрано кворум депутатів і проголосовано постанову про виведення усіх силовиків зі столиці.

Янукович тоді був саме у Харкові.
Коли Янукович прочув про цю постанову ВРУ та про виведення силовиків, президентська влада впала і саме тоді розпочалася його втеча і Янукович уже не повернувся до Межигір'я.
Доказом раптової втечі стали розкидані речі у Межигір'ї у приміщеннях де жив Янукович, його коханка і її дочка.

Е-е-х, Вовчику Парасюк!
Тобі би розуму набратись!
Хоча б узяв приклад з козака Гаврилюка.
Той, хоч і без належної освіти, а диви - почав учитися, бо розуміє: без освіти розуму - катма!

http://uapress.info/uk/news/show/64099

27 лютого 2015 року

СЛАВА ШЕВЧЕНКОВІЙ МОЛОДІ!

СЛАВА ШЕВЧЕНКОВІЙ МОЛОДІ!*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

15 років тому, 9 березня 2000 року, у день народження видатного українського поета і пророка Тараса Шевченка, 11-ро молодих активістів, юнаків та юнок, з націоналістичної організації "Самостійна Україна" захопили у Києві будівлю ЦК КПУ, вивісили на будівлі гасло “Неподільна вільна Україна від Карпат аж по Кавказ!”, вимагаючи заборони Компартії України, виведення Чорноморського флоту Росії з Криму, виходу України з СНД, люстрації держапарату, проведення національної політики і боротьби проти п'ятої колони.

Кілька годин молоді активісти утримували будівлю, а потім добровільно здалися владі під запевнення не переслідувати за цей патріотичний відчайдушний учинок.

Хоча захоплення будівлі було своєрідним попередженням і вимогою до влади розпочати боротьбу проти п'ятої колони і ніякої шкоди (крім потрощених меблів) молодь не вчинила, молодих активістів було заарештовано (Кучма, президенте тодішньої України, на тобі - незмивна провина і прокльони за це від майбутніх поколінь!), порушено кримінальні справи проти них, кілька місяців відчайдух утримували у слідчому ізоляторі, згодом справу зам'яли за вказівкою влади, перетворивши її з політичного національного протесту на звичайну "побутову хуліганку" через побоювання, що зі студентів зроблять національних героїв.

А комуністи, що на той час були єдиною реальною антиукраїнською силою (Партія Регіонів з'явиться згодом), ще й представленою у Верховній Раді України, продовжили свою підривну, сепаратистську, антидержавну діяльність.

Пам'ятаймо цих молодих представників новітньої Української Нації!
Їхній учинок був першою ластівкою подальших героїчних кроків українського народу з визволення від російського впливу в Україні.
Продовженням героїчного вчинку студентської молоді з "Самостійної України" були обидва Майдани (2004 і 2014 років), Помаранчева революція, Революція гідности, героїчна Небесна сотня, добровольчі батальйони і зупинка російської агресії на Сході України.

Захоплення будівлі ЦК КПУ саме у Шевченків день народження є символічним і промовистим учинком.
Українська молодь, натхненна святими національними ідеями Вічного Кобзаря, з його "... Та вставайте, кайдани порвіте!...", надала важливого імпульсу національному українському рухові та показала суспільству єдино правильний шлях у боротьбі за національне визволення - шлях Національної революції!

Слава юнакам та юнкам з організації "Самостійна Україна"!
Слава українській шевченковій молоді!

09 березня 2015 року

ПАСКУДНА НЕҐОНҐАДЗІВСЬКА "ПРАВДА"

ПАСКУДНА НЕҐОНҐАДЗІВСЬКА "ПРАВДА"*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

"Українська правда", інтернет-видання, засноване у 2000 році Георгієм Ґонґадзе, геть спаскудилася без Ґонґадзе.

Ну, от що може подумати людина без політичного мислення, тобто обиватель, пересічний українець (за Ющенком), коли прочитає заголовок "Туск: Захід не готовий воювати за Україну"?

От що подумає обиватель умить після потрапляння заголовка на очі:
Туск стверджує, що Захід не готовий воювати за Україну. Може, і повинен воювати, може, якось і буде воювати, але ж зараз неготовий!
Чому Захід не готовий воювати, чому повинен воювати, чи буде воювати, чи пояснив своє таке твердження Туск, чи взагалі Туск щось подібне стверджував - того обиватель навіть може й не прочитати: часу обмаль, бажання нема, із назви статті і так усе ясно і т.д., і т.п.

Читаємо саму статтю.
Повторюю, читаємо факти, викладені самим же автором у статті, навіть не перевіряючи правдивости цих фактів, тобто беремо викладений текст статті на віру.

«Питання озброєння України досі лишається відкритим у США, однак всі сподіваються на мирне врегулювання конфлікту.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск під час свого візиту до США, повідомляє видання Onet.pl.

"Звісно, питання (про постачання зброї – ред.) досі на столі, але зараз кожен хоче уникнути драматичного розвитку подій, і досі жевріє надія, що Росія зупинить свою агресивну поведінку. Таким чином сьогодні ніхто не готовий наполягати на військовому характері вирішення конфлікту" - сказав Туск.

Він підкреслив, що у Європі на сьогодні нмає єдиної думки щодо питання озброєння України, тому це у компетенції кожної окремої країни.

В той же час Туск визнав, що в України є всі підстави почуватись самотньою в боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Голова Європейської ради наголосив, що особисто він дотримується політики продовження санкцій.»

Невже "Українська правда", навіть опублікувавши ТАКИЙ текст, не зауважила, що мова йде про ІНШЕ: "сьогодні ніхто не готовий наполягати на військовому характері вирішення конфлікту"!

Тобто, логічно мисляча, розумна людина, а не москво-троль, мусить уторопати, що мова НЕ ЙДЕ про війну Заходу з Росією за Україну, а мова йде про ВІДСУТНІСТЬ НАПОЛЯГАНЬ за військове вирішення УКРАЇНОЮ (не Заходом!) конфлікту з Росією!
І де тут ідеться про війну між Заходом і Росією?!

Зрозуміло, що з такими "об'єктивними" публікаціями у загалом проукраїнському інтернет-виданні "Українська правда" кожен громадянин в Україні почуватиметься самотнім перед навалою російських варварів, як це правдиво зауважив Туск!

І москво-пропагандистів нам не треба, свої ж, "українські", видання залякають весь народ!

Якщо ж автор статті, журналіст "УП", не є закинутим агентом, а розумом слабка людина, то що робить там, в Ґонґадзівській "Правді" редактор цього інтернет-видання?
Хіба не є роботою редактора видання виправляти "в правду" висмоктані з пальця недолугі назви публікацій всяких йолопів та недотеп?

Туск: Захід не готовий воювати за Україну http://www.pravda.com.ua/news/2015/03/11/7061080/

11 березня 2015 року

ЩО Б СКАЗАВ ГІТЛЕР СЬОГОДНІ

ЩО Б СКАЗАВ ГІТЛЕР СЬОГОДНІ*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Якби замість канцлерки Німеччини Ангели Меркель нині канцлером Німеччини був Адольф Гітлер, то він би про українсько-російську війну говорив би геть не те, що ми чуємо від Меркель.

Гітлер про Росію:
"Якщо яка-небудь країна, подібно Росії, відгороджується від усього світу, то лише з метою позбавити своїх громадян можливостей для порівняння."

Гітлер про виселення (депортацію) росіян з Донбасу й Криму:
"Держава повиннна або відгородитися від расово чужих елементів, щоб через них не псувати кров власного народу, або ж переселити їх, а вивільнену землю передати своїм одноплемінникам."

* Адольф Гітлер - канцлер Німеччини (Німецького III Райху) і вождь (фюрер) німецького народу протягом 1933-1945.
Наведено справжні висловлювання Адольфа Гітлера

11 березня 2015 року

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ХОХЛУШКИ

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ХОХЛУШКИ*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

8 березня 1993 року український артист Андрій Данилко вперше виступив у ролі провідниці поїзда Вєркі Сєрдючкі.

Саме пишногруда Вєрка Сєрдючка у транссексуальному виконанні хлопця стала, мабуть, символом тієї кравчуківсько-кучмівської епохи - такої простацько-хохляцької, примітивно-дебілуватої ("Подчинённый должон иметь вид лихой и придурковатый, дабы разумением своим не смущать начальство!", московський цар Пьотр Пєрвий), суржико-мовної, принижувально-меншовартісною та малоросійською, як і сам артист Данилко з тими Кравчуком і Кучмою в ролі президентів.

Після епохи Хрущова у Радянському Союзі поширився анекдот:
- Хто такий Микита Хрущов?
- Дрібний політик епохи Аркадія Райкіна (відомий радянський сатиричний артист).

Епохи дрібних політиків Кравчука і Кучми запам'ятаються нам саме як епохи малоросійської хохлушки Вєркі Сєрдючкі з пласким і примітивним, не справжнім і тонким, а суржикуватим хохло-гумором, що так звеселяв широкі маси "старшого брата":
- А хохлы, смотри, такие лихие, смешные и придурковатые, как и ихняя "держава" Хохляндия!

Не дивно, що Андрій Данилко як артист уже помер.
Чи усвідомив він ту правду, що Данилко-артист уже давно помер - у той же день, коли вродилася його хохлушка?

08 березня 2015 року

ТА ГОВОРИ Ж ПРОСТІШЕ!

ТА ГОВОРИ Ж ПРОСТІШЕ!*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Віктор Ющенко, тепер колишній президент України, мене завжди дратував своєю непотрібною і незрозумілою простому люду пишномовністю.
Ні, він розмовляв українською, але "банківською" і такою закрученою та кучерявою, що навіть мені слід було докладати розумових зусиль уторопати, яку ж думку намагався довести загалові керівник держави.

Спосіб мислення зумовлює спосіб висловлення своєї думки, що тягне за собою спосіб дій і вчинків людини.
Ото як балакав пан президент Ющенко, такі мав і державні вчинки, тобто такі ж кучеряві та закручені, що й народ їх не второпав, тому таку свою політичну долю і отримав Ющенко.

Нещодавно Ющенко давав інтерв'ю російському майжеопозиційному московським провладним ЗМІ телеканалові "Дождь" ("Дощ").

« Политик [Віктор Ющенко] также выразил мнение, что президент России Владимир Путин «не окажет никакого шага, если он не акцептированный обществом». «В противном случае он послезавтра будет политическим трупом. Поэтому Путин делает все, что акцептируется на общественном уровне», – добавил он. http://newsdaily.com.ua/post/783578 »

Ні, все сказано правильно і політично грамотно.
Але, скажи мені, Вікторе Ющенко, якого біса ти сюди припер свою зарозумілість у банківскій науці?

Кому потрібне твоє "АКЦЕПТИРОВАННЫЙ обществом", "АКЦЕПТИРУЕТСЯ на общественном уровне"??
Невже не можна було сказати просто для простого люду: "Путін не зробить кроку без ЗГОДИ російського суспільства", "Путін робить усе, на що ЗГОДНЕ російське суспільство"??
Ти ж хочеш, щоб тебе не тільки розуміли, але й погодилися з тобою мільйони людей, хіба не так?

Який же ти дурний, такий розумний наш колишній президент!

08 березня 2015 року

ВІЧНІ "ЗАХИСНИЧКИ"

ВІЧНІ "ЗАХИСНИЧКИ"*
* допис 24 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

7 березня 1768 року Росія, мотивуючи свої дії захистом православного люду, змусила Польщу підписати договір про прирівняння у правах на території Польщі католиків та православних. На той час Російська імперія і Річ Посполита Польська були окремими державами, до речі. У кінцевому підсумку Польща згодом утратила свою державність, увійшовши 1815 року до складу Росії як Царство Польське. Імператор російський став одночасно царем польським. Позбулися нав'язливого російського "захисту" поляки лише у 1918 році після революції в Росії 1917-го та її розпад.

7 березня 1853 року російське посольство Меншикова вимагає від Туреччини надати Росії право захисту інтересів православного населення Туреччини, а в основному то були греки, серби і болгари. Тоді Російська імперія та імперія турків - Оттоманський султанат - були окремими державами. Відмова Туреччини від такого "захисту" призвела до Кримської війни 1853-1856 років, яку Росія програла, але від зазіхань на протоки з Чорного у Середземне море Дарданели і Босфор не відмовилася, що й було доведено участю Росії у Першій світовій війні 1914-1917 років. Лише революція 1917 року, розпад Росії та відмова Леніна від експансії на південь "в Дарданели", позбавили турків від такого "захисту".

От уже кілька років Росія словесно, а з лютого 2014 року і воєнними діями "захищає" всіх російськомовних в Україні. Якщо не позбудемося такого "захисту", то з нами буде те, що й з Польщею.

Лише повний розгром Росії врятує нас від цих "захисничків"!

07 березня 2015 року