Перекласти (Translate)

26 січня 2019

ФІЛАТОВ-ДЕЗІНФОРМАТОР

ФІЛАТОВ-ДЕЗІНФОРМАТОР

Тут мені Фейсбук нагадав про одного латентного сепара та злісного антиукраїнця, шабесґоя жидівської діяспори Дніпра-міста (місто згодом перейменуємо на Січеслав) Борю Філатова. Щоправда, коли я писав у 2014 році цей допис, то затюканий, обдурений, тупий і темний люд вважав Філатова героєм, спасітєлєм Днєпра, атєчєства і прочая, і прочая. Минуло небагато, 5 років. І я вдоволений, що люд змінив свою думку не тільки про Філатова, але й про Корбана і Коломойського, теж спасітєлєй Днєпра, ги-ги. Ну, як кажуть, краще пізно, ніж ніколи. Так же ж, люди?

Суть статті з 2014 року. Народні месники під час Революції Гідности помилково побили шибки не у беркутівця, а в сусідній квартирі. Ну, помилилися революціонери, буває. Але Філатов, щоб набити собі ціну, десь щось прочувши ніби баба на базарі, вискочив з "інсайдом" у народ. Я таких бовдурів розкушую одразу. Я був 8 років державним службовцем міської ради, потім в облдержадміністрації (1990-1998) і пам'ятаю стиль роботи і життя совкового чиновника (їх тоді ще не звільнили з влади, цих старих пердунів): показати всім, що ніби все він знає перший, скрізь має зв'язки, що він всемогутній і так далі. Я так не хочу, не люблю робити, я ненавиджу цей тупий комуністичний стиль совка. Тому мені це кидається в очі. Філатова я розкусив давно й одразу, ніби старого пердуна совкової епохи.

Ще слід сказати, що у січні 2014 року Боря Філатов був ніхто. У розумінні якоїсь посади. Він тільки восени 2014-го на виборах пройшов до Верховної Ради, з якої втік, як і Славік Вакарчук. Тепер Боря в нас - голова! У розумінні міський голова міста. Але це тимчасово, Борю. Бо треба було бути справжнім рятівником України, а не спасітєлєм на пару з Корбаном і Коломойським для себе, улюблених, сепарського й державного майна і підприємств!

Допис 26.01.2014, Андрій Якименко, Facebook:

«Адвокат, журналіст, навіть космонавт (стверджує, що майбутній) з Дніпропетровська Борис Філатов сьогодні із самого ранку вкотре проявив свою обізнаність у необізнаності.
Філатов пишався і пишається, що має зв'язки у правоохоронних органах.
Отож, сьогодні, з посиланням на неофіційні дані від правоохоронців, котрі не бажають розголосу, Філатов повідомив (а навіщо розголосив? навіщо розкрив неназваного інформатора?), що було розгромлено квартиру керівника Криворізького беркуту (розбито вікна), котрий перебуває у Києві у зв'язку з революційними подіями, та порізано шини машини беркутівця.
Повідомлення про цю подію було широко розповсюджено у ЗМІ та соцмережах.
Але, виявляється, що насправді всі вікна було побито не у квартирі беркутівця, а якогось бідного і дуже переляканого від цього нападу студента.
Просто нападники помилилися адресою...
Але Філатов-журналіст про цього нещасного і невинного студента у своєму допису на Фейсбуці не згадав жодним словом.
Та річ не в тім, що сам Філатов отримав від правоохоронців сиру і неперевірену інформацію.
А, можливо, навіть спеціальну дезінформацію-вкид, що має наштовхнути на роздуми про рівень участи самого Філатова у її розповсюдженні...
Річ полягає в тім, будь-який журналіст, виходячи з норм і правил своєї професії, з норм журналістської етики повинен перевіряти отриману інформацію перед її оприлюдненням.
Адже зараз, у революційний час (та й у час нереволюційний), саме журналісти розкривають ті брехні, незаконні дії, навіть злочини, вчинені силовими структурами.
А неправдиве повідомлення про розгром квартири беркутівця якраз розпалює протистояння у суспільстві та збільшує взаємну ненависть між народом і  беркутом, міліцією, котрі поки що захищають режим, що відходить у минуле.
Адвокат, журналіст, навіть космонавт (стверджує, що майбутній) з Дніпропетровська Борис Філатов це ж повинен знати, правда ж?»
©Андрій Якименко, 26.01.2014

26.01.2019

МІЙ СИН - ТЕЖ ГЕРОЙ!

МІЙ СИН - ТЕЖ ГЕРОЙ!

П'ять років тому, 26.01.2014, після проукраїнського масового мітингу біля Дніпропетровської ОДА десятки озброєних арматурою та держалнами від лопат тітушок, вирвавшися увечері з облдержадміністрації, звіряче побили й скалічили людей, що лишилися у виставлених під ОДА наметах, намети було потрощено. А також було побито, потрощено черепи, поламано кінцівки непричетним людям на прилеглих до ОДА вулицях та проспекті Кірова (тепер Поля).

Мій син Богдан Якименко, на той час 19-річний студент університету, теж брав участь у цьому мітингу. І тільки тому, що по закінченні мітингу він пішов звідти в інших, молодіжно-студентських справах, він уникнув звірячого побиття й каліцтва, якого зазнали люди, що лишилися на ніч у наметах під ОДА...

26.01.2019