Перекласти (Translate)

24 квітня 2016

ПРАВИЛЬНИЙ БАН

ПРАВИЛЬНИЙ БАН
:)

СТВОРЮВАЧ МАЙДАНІВ

СТВОРЮВАЧ МАЙДАНІВ

Президента США Барака Обаму впору внести до Гіннесової книги рекордів. До розділу "Великі будівничі". І, напевне, так і станеться. Ги. Бо за твердженням російських ЗМІ та Кремля усі Майдани в Україні створив Обама. Щоправда, Кремль наводить як приклад лише два Майдани - 2004-го та 2014-го років. А насправді Абамка-чмо (ну, так його називає російський загал) вже майже сотню років бешкетує в Україні. Ги. Ось, світлина 1917-го року. Майдан, утворений Обамою. Москалі, як завжди, лізуть до нас зі своєю "братерською любов'ю". А Абамка-чмо майданить проти брата із Москви!
:)

24 квітня 2016 року

ПІДСТАВ ЛІВУ ЩОКУ... або ЗАМИРЕННЯ НЕ БУДЕ!*

ПІДСТАВ ЛІВУ ЩОКУ...
або
ЗАМИРЕННЯ НЕ БУДЕ!*

* Допис 24 квітня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Дніпропетровська облдержадміністрація вустами свого інформаційного речника Бориса Філатова оголосила про створення Примирчої комісії.
Наскільки зрозуміло, Комісія має примирити державників і сепаратистів, євромайданівців і тітушок...
Гм...
Звісно, остаточно цілі, мету, завдання і повноваження Комісії вичитаємо лише після прийняття головою ОДА Ігорем Коломойським відповідного розпорядження.
Можливо, обласна державна влада захоче створення Комісії провести через сесію обласної ради прийняттям рішення ради.
Тобто, окремі "тонкощі" цього процесу взнаємо пізніше.
Але вже зараз можемо надати політичну оцінку самої ідеї примирення непримиренних ворогів.
Можливо, це просто збіг обставин, що створення Комісії "приурочили" до шахтарських страйків (поки що слабих і кволих) на ахметівських підприємствах Донбасу.
Нова влада цілком розумно заздалегідь гасить подібні прояви на ГЗК, шахтах і підприємствах области, значна частка яких належить теперішнім обласним владоможцям.
Можливо, це є продовженням і юридичним оформленням Філатового прощення у Вербну неділю своїх колишніх кривдників, котрі кілька тижнів тому ладні були засадити Філатова на кілька років до буцеґарні, і лише його втеча до Ізраїля врятувала йому життя.
Не так важливий мотив обласних урядовців для створення Примирчої комісії.
Головним є питання справедливости і політичних наслідків такого примирення.
Коли ми не далі як рік тому бачили побиття наших дніпропетровських євромайданівців у день Європи, наших державників перед ОДА, ми стискали кулаки і скреготали зубами від безсилої люті!
Ми бачили і чули, коли майданівці кричали тим тітушкам: "Ви будете відповідати!".
Ми бачили, як міліція "сором'язливо", а насправді за телефонічним дзвінком (ми бачили і чули їхню розмову!) покидала заздалегідь чи навіть під час побиття місце події.
Ми бачили, що поряд із місцем розправи із законним мирним заходом громадян перебував народний депутат Ступак і - не маємо сумніву! - керував оплаченими тітушками, а насправді - дзюдоїстами спортклубу "Тайфун".
Ми бачили, а коли не бачили, то непомильно здогадувалися, як десятки і сотні тітушок тодішніми обласними керівниками Удодом та колишнім віце-прем'єром Вілкулом-сином разом з обласним керівництвом міліції зорганізовувалися, оплачувалися, заводилися до обласних приміщень влади, озброювались палицями, газовими балончиками і травматами, нацьковувались на мирних громадян, підбурювались до бійок - і звірячі бійки вчинялись у нас на очах!
Ми ще не забули фактичного встановлення комендантської години після звірячого розгону наметового містечка 26 січня 2014 року під ОДА - у центрі міста і біля органів влади - коли групи бандитської зовнішности покидьків зупиняли громадян і погрозливо запитували паспорт, а за відсутність його чи непроживання у цьому районі громадянам ламали черепи і кінцівки.
Ми ще багато чого не забули.
Ми навіть пам'ятаємо, як усе це розпачливо описувалося самим теперішнім примиренцем Філатовим у себе на Фейсбук-сторінці та ізраїльським і американським виданням...
І тепер обласна влада хоче нас із цим непотребом замирити?!
Ми ще пам'ятаємо як підписувалися президентом-тимчасовим переможцем примирчі "Універсали миру" 2005 року - не на обласному, на державному рівні! - і що після цього було...
Невже незрозуміло, що замирення не буде?!
І порушниками цих замирень завжди буде, і була, протилежна сторона!
Розуміємо сучасну владу.
Потрібен мир, потрібен спокій.
Але нам кажуть: підстав іще одну щоку!
Та ми глибоко переконані: мир і спокій нам потрібен не за рахунок справедливої відплати, не за рахунок здоров'я і життя мирних громадян!
Зайвий раз переконуємося у безмежній силі Ідеології - рушія всіх намірів, думок і дій!
Безкінечно праві були українські націоналісти, коли у Декалозі прорекли:
ПОМСТИШ СМЕРТЬ ВЕЛИКИХ ЛИЦАРІВ!
І не потрібні ні комісії, ні міркування, ні жалі!
Подвиг! Помста! Життя і Смерть! - ось наріжний камінь наших перемог!
Всепрощення є причиною майбутніх жертв, подальших поразок...
Це знали члени ОУН, бійці УПА.
І це вони нам прорекли у Декалозі.
На жаль, цього не хоче знати наша влада...

Повторна публікація: 24 квітня 2016 року

МИ ЗАВЖДИ БУЛИ ПРАВІ!

МИ ЗАВЖДИ БУЛИ ПРАВІ!

Я пам'ятаю глузи й кпини над нами. І наді мною теж. Тоді мені було 24 (1989 рік), зараз 51 рік (2016 рік). "Какая самостийность, вы что?! Украина пропадёт без Советского Союза!" - кричали нам, коли ми (я і група активістів-засновників УГС , Української Гельсинської Спілки) із саморобними плакатами та саморобними синьо-жовтими прапорами (і досі кілька цих історичних прапорів лежить у моєму політичному архіві) стояли на тодішній площі Леніна у Дніпродзержинську, Дніпропетровська область. Нині це Майдан Героїв.

Тепер їхній, цих глузманів та крикунів, лемент застряг їм у горлянці!*
(* Трохи за Гітлером: "Тепер їхній [жидів] сміх застряг їм у горлянці!").

Але ми тоді вірили, що ми маємо рацію, що ми праві. Тепер те, що ми були праві, бачать навіть москалі, а не лише широкі українські маси.

Ось, стаття російського поета, публіциста, громадського діяча Алєксєя Широпаєва.*
* З Вікіпедії:
"Олексі́й Олексі́йович Широпа́єв (нар. 23 серпня 1959, Москва) - російський поет, публіцист, політичний діяч, ідеолог неімперського розвитку російської національної держави, заступник голови Народної національної партії Росії. Разом з Петром Хом'яковим та Вадимом Штепою представник так званого "нового російського націоналізму"."

Особливо мені впала в очі одна фраза зі статті про те, що я і всі націоналісти з далекого 1989 року, що стояли на дніпродзержинській площі Леніна, були праві!

"Россия великолепно подтвердила ВСЁ, что о ней писали сторонники украинской самостийности."

Широпаєв пише, що нашу правоту підтвердила Росія. Ну, нехай для нього буде так. Ми ж знаємо, що нашу правоту підтвердила наша тодішня віра в Самостійну Україну - ще тоді, коли у 1989 році для "укрАінского насєлєнія" це було геть неочевидно, і воно, це насєлєніє, обступивши нашу малу купку тодішніх маргіналів, верещало: "Кто вас воспитал так?! Вам советская власть дала образование и хорошую жизнь! А вы, фашисты с Хельсинки, нам несёте войну!"...

Давно це діялось*... (* за Шевченком).

"Отношения России с Украиной уже НИКОГДА не будут прежними. Украина никогда не забудет эту подлую, ползучую, террористическую войну, не забудет Крым, не забудет гнойное российское телевидение. Россия великолепно подтвердила ВСЁ, что о ней писали сторонники украинской самостийности. Украина потеряна для России как империи НАВСЕГДА. Отныне между Россией и Украиной лежит дымящаяся кровь. Эта кровь пролита по вине Москвы."

Джерело:
Алексей Широпаев
Поэт, публицист, общественный деятель
21 квітня 2016 року
"Эта война отбросила Россию в дремучее прошлое"
http://pozornayarossiya.blogspot.com/2016/04/blog-post_97.html?m=1

На світлині:
Андрій Якименко на площі Леніна (нині Майдан Героїв), 08 березня 2013 року.
Стаття із соцмереж про це місце, 23 квітня 2013 року:
"Історичне місце! Тут, на цьому місці, у 1989-1990 роках робилася Демократична революція. Тут стояв стенд, на який Андрій Якименко з однодумцями по УГС (Українська Гельсінська Спілка) вивішував саморобні плакати, газети, листівки тощо про прийдешню Незалежність України. Місто Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область, Україна. Площа Леніна. На жаль, досі назви площі не змінено та й Бовван-Ленін ще стоїть на п'єдесталі... Фото 08 березня 2013 року".

24 квітня 2016 року