Перекласти (Translate)

24 квітня 2016

МИ ЗАВЖДИ БУЛИ ПРАВІ!

МИ ЗАВЖДИ БУЛИ ПРАВІ!

Я пам'ятаю глузи й кпини над нами. І наді мною теж. Тоді мені було 24 (1989 рік), зараз 51 рік (2016 рік). "Какая самостийность, вы что?! Украина пропадёт без Советского Союза!" - кричали нам, коли ми (я і група активістів-засновників УГС , Української Гельсинської Спілки) із саморобними плакатами та саморобними синьо-жовтими прапорами (і досі кілька цих історичних прапорів лежить у моєму політичному архіві) стояли на тодішній площі Леніна у Дніпродзержинську, Дніпропетровська область. Нині це Майдан Героїв.

Тепер їхній, цих глузманів та крикунів, лемент застряг їм у горлянці!*
(* Трохи за Гітлером: "Тепер їхній [жидів] сміх застряг їм у горлянці!").

Але ми тоді вірили, що ми маємо рацію, що ми праві. Тепер те, що ми були праві, бачать навіть москалі, а не лише широкі українські маси.

Ось, стаття російського поета, публіциста, громадського діяча Алєксєя Широпаєва.*
* З Вікіпедії:
"Олексі́й Олексі́йович Широпа́єв (нар. 23 серпня 1959, Москва) - російський поет, публіцист, політичний діяч, ідеолог неімперського розвитку російської національної держави, заступник голови Народної національної партії Росії. Разом з Петром Хом'яковим та Вадимом Штепою представник так званого "нового російського націоналізму"."

Особливо мені впала в очі одна фраза зі статті про те, що я і всі націоналісти з далекого 1989 року, що стояли на дніпродзержинській площі Леніна, були праві!

"Россия великолепно подтвердила ВСЁ, что о ней писали сторонники украинской самостийности."

Широпаєв пише, що нашу правоту підтвердила Росія. Ну, нехай для нього буде так. Ми ж знаємо, що нашу правоту підтвердила наша тодішня віра в Самостійну Україну - ще тоді, коли у 1989 році для "укрАінского насєлєнія" це було геть неочевидно, і воно, це насєлєніє, обступивши нашу малу купку тодішніх маргіналів, верещало: "Кто вас воспитал так?! Вам советская власть дала образование и хорошую жизнь! А вы, фашисты с Хельсинки, нам несёте войну!"...

Давно це діялось*... (* за Шевченком).

"Отношения России с Украиной уже НИКОГДА не будут прежними. Украина никогда не забудет эту подлую, ползучую, террористическую войну, не забудет Крым, не забудет гнойное российское телевидение. Россия великолепно подтвердила ВСЁ, что о ней писали сторонники украинской самостийности. Украина потеряна для России как империи НАВСЕГДА. Отныне между Россией и Украиной лежит дымящаяся кровь. Эта кровь пролита по вине Москвы."

Джерело:
Алексей Широпаев
Поэт, публицист, общественный деятель
21 квітня 2016 року
"Эта война отбросила Россию в дремучее прошлое"
http://pozornayarossiya.blogspot.com/2016/04/blog-post_97.html?m=1

На світлині:
Андрій Якименко на площі Леніна (нині Майдан Героїв), 08 березня 2013 року.
Стаття із соцмереж про це місце, 23 квітня 2013 року:
"Історичне місце! Тут, на цьому місці, у 1989-1990 роках робилася Демократична революція. Тут стояв стенд, на який Андрій Якименко з однодумцями по УГС (Українська Гельсінська Спілка) вивішував саморобні плакати, газети, листівки тощо про прийдешню Незалежність України. Місто Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область, Україна. Площа Леніна. На жаль, досі назви площі не змінено та й Бовван-Ленін ще стоїть на п'єдесталі... Фото 08 березня 2013 року".

24 квітня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: