Перекласти (Translate)

28 березня 2017

РІЗНІ ГВАРДІЇ - РІЗНІ СВЯТА

РІЗНІ ГВАРДІЇ - РІЗНІ СВЯТА

Нещодавно Україна відзначала День Національної гвардії України (26 березня, щороку). Наступного дня Росія теж святкувала день своїх нацгвардійців (27 березня, щороку).

Обидва свята встановлено указами відповідних президентів - України і Росії.

Щоправда, наш президент Порошенко визначив дату 26 березня ще у 2015 році. Росія, як завжди, навздогін змавпувала "західне віяння", і дату 27 березня для своєї нацгвардії Путін призначив лише у 2017 році.

Але то таке. Мова про гвардії та їхні свята.

Обидві гвардії походять зі своїх внутрішніх військ МВС. Україна після перемоги Майдану і Революції перетворила свої війська МВС на Гвардію. Мені дуже подобається така назва! Національна гвардія - це набагато краще, ніж Внутрішні війська МВС. З назви витікає суть!

Росія ще нещодавно сушила собі голову: перетворити свої внутрішні війська на Росгвардію (російську гвардію) чи у Нацгвардію (національну гвардію). Я одразу звернув увагу на це внутріросійське обговорення. Було цікаво, яке рішення вони приймуть. Адже ще із совкового дитинства я пам'ятав, як тоді нам Союз, а нині росіянам Росія втовкмачували, що нації - то зло.

Росія досі боїться цього слова - нація, націзм, націонал-соціялізм (гітлерівський), соціял-націоналізм (тягнибоківський, нині свободівський). Навіть свій головний банк вони назвали Центробанком, а не Нацбанком, як українці. Ну, як колись, ще за совка, був Центральний Комітет КПСС, ВЦИК (всесоюзний центральний ісполнітєльний комітет) тощо. Центр - головний! Які там нації!? Цього пережитку минулого "передовий російський пролетаріят" ніколи не стерпить!

Путін, мабуть, під впливом України все ж назвав цю державну силову структуру Нацгвардією.

Але Росія не була б Росією, коли б і тут не проявила би своєї вдачі та любови до військової сили, хоча б у назві.

Ми, в Україні, створили Національну гвардію, і відзначаємо щороку День Нацгвардії.

Москалі створили ВІЙСЬКА нацгвардії і щороку відзначають День військ нацгвардії Росфедерації! До речі, і "нацгвардію" вони пишуть з малої літери. Слово ж "нація", як знаємо, - "вороже" слово!

З назви витікає суть. Тому і гвардії - як наші мови, народи, культури - в нас різні. Тому і різні в нас свята!

28 березня 2017 року







РОСІЙСЬКИЙ БУНТ У КАРТИНКАХ

РОСІЙСЬКИЙ БУНТ У КАРТИНКАХ