Перекласти (Translate)

25 квітня 2020

ВІРУСНИЙ МАРАЗМ

ВІРУСНИЙ МАРАЗМ

Щойно. 25 квітня 2020 року, 07:56. Місто Кам'янське, Дніпропетровська область. Закрили м'ясо-молочний павільйон Центрального ринку. І всі входи до всього базару теж. Зранку працював, але тепер нікого не впускають, двері відчиняють тільки на вихід з павільйону та базару, випускають тих щасливих покупців, хто рано прокидається на базар. Тобто, ми з дружиною щасливі (сумна усмішка...). Охорона ринку пояснює: "Карантин. Базар закрито до 11 травня", - постанова уряду, мовляв.

Ми з дружиною встигли скупитися. Хто не встиг, стоїть у черзі до входів. Наївні, вони думають, що пускатимуть по двоє-одному...

Мене уже дратує цей вірусний психоз і маразматичні конвульсії переляканого світу вберегтися від того, чого... не існує!

Ні, вірус існує, коронавірус науковцями відкрито вже давно, десятиліття тому. Так, навіть вірю медикам, що стверджують, що цей модифікований ніби грип має небезпечні для життя наслідки. Нехай і так. Але ж летальних випадків не більше, ніж під час весняно-осінніх щорічних спалахів "простого" грипу! А в цю "пандемію" вписують навіть померлих від серцевих нападів, хронічних хвороб і навіть тих, кому за віком "вже пора"!..

Мені здається, що ввесь світ поїхав з глузду! Збожеволів зі своїми карантинами як способом боротьби з коронавірусом. Тупий, необґрунтований, маразматичний карантин! Економіка летить як поїзд під укіс. Стоять базари і крамниці. Не ходить транспорт. Один дурень-голова навіть вирив аж 600 могил для переляканого люду (Борис Філатов, міський голова міста Дніпро, наказав на міському кладовищі вирити 600 могил... Ну, чи не дебільний ідіот!?).

Я кричу як Станіславський: "Я не вірю!". Я не вірю, що з цим вірусом потрібно воювати такими карантинами!

Я хочу чути науковців! Я хочу, щоб мені світила вірусології та практичні епідеміологи все роз'яснили й розіклали по поличках! І щоб сказали правду - правду! - чи такий страшний цей вірус, як його малюють нам політичні шахраї!

Чи знаєте статистику скількох людей у світі зарізано ножами? Поліцейські органи усіх держав ведуть таку лічбу. То, може, усім нам повикидати з кухні всі ножі?!

Ну, от скажіть, навіщо закрили базари в Україні? Щоб не кашляли на харчі? Та ми ж все миємо з базару, а м'ясо навіть смажимо і варимо - коронавірус здохне від термообробки! Щоб один на іншого не чхнув вірусом? Ну, а в АТБ та інших харчових крамницях, які не закривають, не може чхнути? Чим базари гірші від крамниць? Не потрібен карантин, волаю це! Так, нехай всі носять маски, але не зупиняйте економіку!!

Отак я бачу карантин, через який я на базарі не скоро накуплю харчів...

На світлині:
Центральний ринок, місто Кам'янське, Дніпропетровська область, 25.04.2020, за кілька хвилин до 8-ї ранку. Базар закрито, геть по хатах! Знімкував Андрій Якименко.

25.04.2020
©Андрій Якименко