Перекласти (Translate)

13 травня 2015

НЕДОУМСТВО А-ЛЯ АНДРУХОВИЧ

НЕДОУМСТВО А-ЛЯ АНДРУХОВИЧ

Ну, от! Москва дала наказа вкинути мислевіруси "етім хохлам" про те, що Донбас Україні не потрібен.
Мовляв, Керрі з Путіним про це домовилися.

Ще можна зрозуміти москво-троля, котрий за поширення ідеологічної зарази інтернетом отримує платню.
А от як розуміти, коли щирий український не-ватник поширює статті Андруховича про необхідність віддати "непомаранчеві землі" на поталу проросійському бидлу?
Чим такий галицький ізоляціоніст відрізняється від донбаського сепаратиста?

Через масовість схвальних відгуків соцмережних йолопів на "план Андруховича" (це ж треба: відкопали ж у льохах Інтернету багаторічної давнини Андруховицьку статтю!) я скрізь, де зустрічав це недоумство, писав однаковий коментар:

Андрій Якименко:
- Що за маячня? Віддати Донбас, бо Росія його не повертає? А Крим теж за такою схемою віддати? Ще можна зрозуміти, що нині фактично поширити київську центральну владу на Донбас і Крим ми не можемо через зрозумілі обставини. Але все одно на всіх рівнях української влади нинішньої та майбутньої слід усьому світові рішуче заявляти, що то наші землі! Поширення ідіотських ідей а-ля Андрухович - є шкідництвом навмисним або через власне недоумство.

13 травня 2015 року

ПОГАНА НАЦІОНАЛЬНІСТЬ. ПОЧАТОК ПРОЗРІННЯ НАРОДУ

ПОГАНА НАЦІОНАЛЬНІСТЬ. ПОЧАТОК ПРОЗРІННЯ НАРОДУ

Коли українські націоналісти, тобто люди, що мислять національними категоріями, стверджували і стверджують, що всі народи різні, що слід дбати про українців, бо інші народи про нас не подбають, що "Україна для українців!", що москалі (росіяни) і жиди вже кілька століть аж донині є нашими природними ворогами (так, на сьогодні ці народи є загроза й небезпека українцям; зміниться ситуація - зміняться друзі, зміняться й вороги!), то цих щирих і правдивих українців-націоналістів за Совітів розстрілювали (Сталін), згодом ув'язнювали (до і за Брежнєва і після нього), потім тихо ненавиділи їх і не голосували за них під час виборів (вже за Незалежности).

Потрібно було, щоб доля дала нам війну, аби народні маси почали прозрівати...

Ось натрапив на діялог у Фейсбуці.
Не можна авторів-коментаторів назвати націоналістами у звичайному розумінні цього слова.
Але прозріння цих пересічних українських громадян є показовим.

«Irina Podlesnaya:
- Это мы, наивные, считали их [росіян] своими. Те же грабли, что и в 1918 - "брат" не нападет. История никого ничему не учит.  Они не просто чужие, они совсем другие. Как другая цивилизация.

Ирина Тарасова:
- Теперь я в этом совершенно уверена. Всегда удивляла разница между ними [росіянами] и нами [українцями], раньше на бытовом уровне, не стану опускаться до описаний, а теперь понимаю, что всё глубже, серьёзнее. Самый жуткий результат противостояния это война, следующий - мысли такого обычного человека, как я, что национальность может быть ,,плохой". Самой страшно от таких мыслей, но они упорно лезут в голову.

Irina Podlesnaya:
- Думаю, что дело не в национальности, а в историческом развитии. Россияне всю свою историю пребывали в рабском положении. Отсюда и менталитет.

Ирина Тарасова:
- Вы меня успокаиваете... А для меня наши гопники даже выглядят смешно и как то несерьезно, а их гопота пугает по полной... Не понимаю. Но боюсь. Даже тут . В гейропах...»

Так, коментаторки є російськомовні.
Так, одну лякає сама думка, якої вона дійшла, яка є спалахом прозріння та усвідомленням, що інший нарід - мова конкретно про росіян - може бути поганим...
Так, друга коментаторка ніби й погоджується, що є погані народи, зокрема такими є росіяни, але ще не може в це повірити, не може усвідомити, що це дійсно так, що такою є генетична вдача російського народу, тому пояснює цю поганість росіян умовами, в яких століттями вони жили...

Ще не розуміють ці активістки соцмереж, що самі умови, в яких живуть росіяни, вони ж і створили, то є їхня народна сутність, то є їхнє природне, звичайне єство і навіть примусово змінивши їхні умови життя, все одно не зможемо змінити їхньої москальської підлої вдачі!

Але процес, як кажуть, пішов.
І доказом безповоротности цього процесу є інші коментарі під дописом, коментарі таких же російськомовних, з російськими прізвищами, українських громадян, дехто з яких є етнічним росіянином, але вже соромиться цієї національности.

«Андрей Тумаков:
- Анатолий, никак не прощать [росіянам], никогда! По хорошему надо со всей этой уродливой Россией разбираться, пока она существует горя всем хватит. Весь вопрос как разбираться?

Леонид Маслов:
- А что повергает меня в шок и в депрессию - это "всенародная поддержка" [у Росії] этого разбоя. Стыдно быть русским.

Владимир Мухин:
- Каинова печать поставлена если не навечно, то на века...

Андрей Лихошерсный:
- И не надо прощать, и забывать не стоит.»

Не забудемо. Не простимо.
А Україна буде українська!

Джерело діялогів:
Фейсбук, Анатолий Коган (Вечный жид), 13 травня 2015 року

13 травня 2015 року

І АМЕРИКА КОЛИСЬ АНЕКСУВАЛА

І АМЕРИКА КОЛИСЬ АНЕКСУВАЛА

13 травня 1846 року Сполучені Штати Америки оголосили війну Мексиці. Мексиканцям не хотілось воювати - кілька сутичок і битв, та й все. Перемігши в цій війні, США анексували мексиканську територію - північну частину Мексики. Тепер це штати Каліфорнія, Аризона, Нью-Мексико, Техас. Більшість із них іспанськомовні й досі. Сподіваємося, Крим так довго анексований не буде.

13 травня 2015 року

УПУЩЕНА МОЖЛИВІСТЬ

УПУЩЕНА МОЖЛИВІСТЬ

13 травня 1992 року Верховна Рада України своєю постановою скасувала Декларацію проголошення незалежности Криму.
Проголошення незалежности Криму було наслідком надання у 1990 році Кримській області статусу автономної республіки.
Ніяких політичних, фактичних  передумов, що об'єктивно змушували б розширити у 1990 році повноваження цієї области до повноважень республіки - не існувало!
Просто росіяни-комуністи Кримської области попросили свого "українського" однопартійця Леоніда Кравчука надати росіянам у Криму більше влади й повноважень.
Не мислячи державними українськими інтересами, тупий у національному розумінні політики Кравчук погодився.
Комуніст Леонід Кравчук тоді був головою Верховної Ради України - найвищою на той час державною посадовою особою у тодішній парламентській Україні (президентом Кравчук став з 1 грудня 1991 року, коли було запроваджено президентський пост).
Кравчук наполіг у парламенті на прийнятті цього закону і добився цього, оскільки парламент переважно складався з членів комуністичної партії.
Після проголошення кримської незалежности у 1992 році (всі розуміли, що фактично мова йшла про наступний крок - приєднання Криму до Росії) неймовірними політичними зусиллями вдалося утримати Крим!
Крим ще на 22 років лишився в Україні.
22 роки!
Ціле покоління!
Народилася і виросла нова кримська молодь, яку можна було і слід було навернути в українство!
Тодішній керівник України Леонід Кравчук (роки правління 1990-1994) мусить відповісти перед Українським народом за своє злочинне потурання кримському сепаратизмові!
І Кравчук відповість і буде покараний!
Відповість і буде покараний якщо не юридично за його життя, то після його смерти, коли Історія осудить цю бездарну, обмежену й тупу у політичному, державницькому та національному мисленні, нікчемну й миршаву особу!

13 травня 2015 року