Перекласти (Translate)

25 травня 2018

ЗАДРИПАНА ЄВРОПА. ПІДТВЕРДЖЕННЯ


ЗАДРИПАНА ЄВРОПА. ПІДТВЕРДЖЕННЯ

Так, прагнемо до Європи. Так, законодавчо - законом! - в Україні закріплено стратегічну мету держави: вступ до Євросоюзу і НАТО. Так, увесь світ бачив на Майдані під час Революції гідности прапори Європейського Союзу.

Але, виходить, що ми мали у мріях та в уявленні Європу ідеалізовану, рафіновану, почищену та вмиту. Наша ідеальна Європа нічим не відрізнялася від Америки, яку російське телебачення показувало своїм громадянам: вогні Лас-Вегаса для багатіїв, злидні простого люду, загнивання країни, швидке падіння долара. Ага, іще лінчують негрів та держборг Америки ого-го який!

І в Україні, і в Росії нам показували світ через призму пропаганди. А чим наше бачення Європи відрізнялося від бачення Америки з Росії? Геть нічим! Тільки знаком плюс - у нас, і мінусом, коли дивитися із Запорєбріка!
Признаймося, що за фасадом, цілком нам приємним, зрозумілим і манливим - права людини, свобода, рівність між собою держави й громадян - ми не помітили того, що у дворі за домом: залишені з учора іграшки, неприбраний посуд після вечері, заповнена по самі вінця смердюча сміттярка...

Тепер ми бачимо корупцію в Євросоюзі, подвійні стандарти в українсько-російській війні, ми бачимо, що нідерландські фірми для Росії збудували кримський міст, забувши, що голладців було вбито в літаку за наказом із Кремля, ми бачимо як сіменсівські із Німеччини турбіни встановлено в Криму і виробляють струм...

Як альтернатива Москві нам Європа дуже потрібна. Як взірець - ми візьмемо не все! Ми навернемо Європу у свою новітню Віру, яку розвинемо з ідеології Європи, як Євангеліє виросло зі Старого заповіту!
І возсіяє українське сонце Правди й Віри над Європою - задрипанкою, шльондрою, замурзаною нині дівкою!

Додатки:
1. Стаття "Задрипана Європа", 06.07.2014, Андрій Якименко, "Еспресо.tv" (як бачимо, стаття досі актуальна), текст і знімки екрану.
2. Світлини (знімки екрану) з публікацій в інтернеті й соцмережах із підтвердженням задрипанки Європи.

25 травня 2018 року

«Задрипана Європа. До річниці спалення Гуса
("Еспресо.tv", 06 липня 2014 року, Андрій Якименко)

Тлумачний словник української мови пояснює слово "задрипаний" у прямому значенні як забруднений (наприклад, через довге ходіння калюжами чи грузькою дорогою), а у переносному значенні як нічого не вартий, нікчемний.

Не встигли висохнути чорнила на підписаній Європою з Україною угоді, як на догоду нахабній Росії провідні країни ЄС - Німеччина і Франція - розпочали шалений тиск на президента Порошенка з метою припинити наступ АТО на сепаратистів українського Сходу.

Нині виповнюється 599 років, коли 6 липня 1415 року німцями Середньовічної Європи (Священна Римська Імперія) за рішенням Констанцького собору було спалено живцем на вогнищі видатного чеха, борця за незалежну Чеську державу, чеського національного (на той час - релігійного) діяча, мислителя, філософа і протестантського реформатора Яна Гуса.

Це про нього писав наш Кобзар:

"Привітай же в своїй славі
І мою убогу
Лепту-думу немудрую
Про чеха святого,
Великого мученика,
Про славного Гуса!
Прийми, отче.
А я тихо
Богу помолюся."
(Тарас Шевченко, "Єретик", 22 листопада 1845 р., Переяслав).

Як майже 600 років тому Європа чинила спротив національному відродженню чехів, так і нині, попри гарні декларації, Європа, з власної недоумкуватости, через підкуп чи залякування Москви, або з інших міркувань чинить фактичний спротив державному відродженню і національному піднесенню українців.

Переконаний, що президент Порошенко не повинен слухатись нікчемних повчань німців і французів.
Антитерористичну операцію проти сепаратистів - а фактично війну з Росією! - повинно бути завершено безумовною перемогою України, не озираючись на погрози скрюченим старечим пальчиком задрипаної Європи!