Перекласти (Translate)

19 лютого 2018

НЕБЕСНА СОТНЯ ЯК РОЗП'ЯТТЯ ХРИСТА

НЕБЕСНА СОТНЯ ЯК РОЗП'ЯТТЯ ХРИСТА*

* допис 19 лютого 2016 року, Андрій Якименко, Фейсбук

У 1990-1995 роках я навчався у Харкові у Харківському юридичному інституті. Закінчував уже Українську державну юридичну академію. Зараз виш називається Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого.

Так от, усі студенти знають що таке сесія. Від сесії до сесії живуть студенти весело! Студенський фольклор, ги. Але сесія!.. Уявіть, купа заліків та ще й 7-8 іспитів! Голова обертом іде! Ну, зрозуміло, що томи підручників напам'ять не вивчиш. Але ж сесію потрібно скласти!

Отож, після кожного іспиту я давав собі розумовий відпочинок. Читав усе, що не стосується законів, права, юриспруденції. До речі, метода дуже вдала! Допомагає чітко. І психологи підтвердять.

Саме в ту післясовітську епоху з'явилося безліч літератури, раніше забороненої Совітами. І я купив у харківській крамниці тонку брошурку - Євангеліє, українською мовою. Я його після якогось іспиту прочитав за одну ніч! Усі чотири версії Ісусового життя від канонічних євангелістів, Павлови Діяння, послання Церквам і т.д. З цікавістю я прочитав усе.

Я зрозумів Релігію! Я зрозумів цю віру - Християнство! Ні, я не став віруючим християнином. Радше, ідеологію Ісуса я оцінював як політик, як державний діяч, бо тоді я був депутатом двох рад - Дніпродзержинської міської і Дніпропетровської обласної і працював юристом Дніпродзержинської міської ради, Дніпропетровська область.

Так от, по прочитанні Євангелій я зрозумів, що ЯКБИ ІСУСА НЕ РОЗП'ЯЛИ, ТО НЕ БУЛО Б І ХРИСТИЯНСТВА! Розп'яття й смерть Ісуса на хресті - і стало поштовхом нової віри!

До речі, це зрозуміли й перші християни, що зібралися на таємні збори по смерті Ісуса і, як стверджують в Євангелії всі євангелісти, над головами цих підпільників запалали вогняні язики полум'я. То було полум'я Віри! І досі існує невелика кількістю секта П'ятидесятників, що ідеологічно виходить з цих таємних зборів.

Тепер згадаймо перебіг Другого майдану, Революції гідности.

Не обманюймо себе, усе ішло до зачистки Майдану! І влада його б зачистила умить! Ніякого порятунку не було! Не перемога, а поразка, потім масові арешти активістів, введення російських військ і Лугандон всій Україні!..

І зачистка почалася! Снайпери стріляли тих, хто виходив за умовний периметр Майдану. Це сколихнуло все суспільство! Навіть силовики були розгублені. Свободівці зібрали засідання Верховної Ради (розпорядження єдиного на той час легітимного найвищого за державною посадою в Україні Кошулинського, першого заступника голови парламенту). Кажуть, що нардепів-регіоналів навіть силою тягнули, умовляли, торгувались, прощали всі їхні диктаторські закони 16-го січня, - тільки був би в залі кворум! І Верховна Рада постановами парламенту зобов'язала всіх силовиків покинути Київ і відбути на свої місця. Було обрано в.о. президента Турчинова, прийнято нагальні рішення, Революція перемогла! І це все - за рахунок смерти Героїв Небесної сотні!

ЯКБИ НЕБЕСНОЇ СОТНІ НЕ БУЛО, ТО НЕ БУЛО Б І ПЕРЕМОГИ МАЙДАНУ!

Смерть Героїв стала каталізатором подальших змін. І ми перемогли!

НЕБЕСНА СОТНЯ - ЦЕ РОЗП'ЯТТЯ ХРИСТА!

Після Небесної сотні над головами українців масово запалало полум'я нової Віри - віри в Українство, як нову релігію Українського народу!

Тож славімо Небесну сотню у віках!
Вічна слава і пам'ять Героям!

19 лютого 2016 року