Перекласти (Translate)

27 травня 2015

БУТУСЄРЩИНА УЖЕ НЕ ДРУЖИТЬ...

БУТУСЄРЩИНА УЖЕ НЕ ДРУЖИТЬ...

Більше року зі мною у Фейсбуці дружив Юрій Бутусов, журналіст, головний редактор інтернет-видання Цензор.нет.

Дружив-дружив, інколи навіть мене коментував, а потім - враз! - і роздружився! Це сталося, коли Бутусов прочитав на просторах Мережі як я судився з його дружбаном Борисом Філатовим. А судився я ще у 2006-2008 роках. Але то інша історія. Колись розкажу. Тут головне питання в тому, що, взнавши про цей суд, Бутусов роздружився. Мотив, як кажуть адвокати, зумовлює важкість покарання за злочин.

Еге, а чим останнім часом славиться Бутусов - так це "експертними" оцінками дій нашого Генштабу, його начальника генерала Муженка, подіями на фронті і т.п. "Мы военных академиев, канешна, не кончали...", але військову експертизу зробимо вам враз! Нехай лише ПриватКоманда нам замовить! Ну, і заплатить, безумовно.

За дивним збігом обставин висновки Бутусова якимсь чином повторюються з висновками Корбана і про Муженка, і про Штаб наших Збройних сил... Ну, от щодо Корбана, то суть нам зрозуміла. Ну, краще і дешевше мурують бліндажі та шанці наші будівельні фірми Тернополя й Франківщини. То чого платити Корбану, ще й більше? Нехай поліпшить у своїх фірмах будівництво мурів!

Еге ж...
Отож, читаю я своїх Фейсбук-друзів та, нарешті, розумію як народ назвав усе це скотство. Ну, кажу я не лише про "втрату дружби" (ще чого, я вішатись не стану!), а про все це явище по суті неукраїнської ексПЕРДної "журналістики".
Еге ж...

Допис у Фейсбуці та коментарі під ним. Фейсбук, Tetiana Uliana, 27 травня 2015 року:
"В рашці є кисельовщина...
А у нас тепер є своє явище в соц. мережах - БУТУСОВЩИНА..."
(на момент мого читання - 99 like, 20 коментарів).

Деякі коментарі:

« Андрей Мирошниченко:
- Бутусов - яркий образец псевдожурналиста. У него личные капризы всегда затмевают базовые принципы журналистики. Да он журналистике-то и не учился. Ни в ВУЗе, ни самостоятельно. Если б учился - знал бы азы. Не всякий писака и балабол может быть настоящим журналистом. А потом люди думают, что у нас журналисты с душком. :) Такие самозванцы позорят журналистику.

Андрей Мирошниченко:
- Ну, изначально был сделан сайт Цензор под крылом БЮТа. Оттуда и понеслось.

Вячеслав Вегера:
- Микола Ганіч "Усі люди без виключення видають свою субєктивну думку з обєктивну реальність."___В  принципе  ДА,  но  в разной степени..У  фельдмаршала  Бутусова это достигает заоблачных  размеров.

Oleksii Chaban:
- Да походу не под крылом, а под хвостом...

Taras Mysak:
- я би назвав це ганебне явище "бутусєрщина". Мені найбільш в цьому явищі сподобалось те, що наш наполєон бісмаркович призначив сбе "військовим єхпердом" мотивуючи, що він прочитав "багато книг" на військову тематику...

Tetiana Uliana:
- А у нас кожен, хто має акаунт в соц. мережах, як не експерд, так військовий аналітик.

Ярослав Гарасим:
- Ну не кожен... ))

Tetiana Uliana:
- Так, не кожен. У де-яких є ще фейкові акаунти для піддакування і поширення цієї "аналітики".

Володимир Мартинюк:
- Бутусов та його агітаційний "пул" формують таку саму альтернативну реальність в головах наївних українців та українок як і Кисельов в головах росіян. Технології багато в чому дуже схожі, хіба що  Бутусову в набагато більшій мірі доводиться користатися придуманим ще Геббельсом методом "60% на 40%".
Я б називав Бутусова не рупором просійських сил в Україні, а рупором тих сил в Україні, які не гидують використовувати Росію для досягнення своїх потреб. Втім у Росії використання тих , які хочуть використати її, часто вдається ще краще. :) »

Як співав Владімір Висоцкій, радянський бард: "Нужен мне такой друг! Как его там, даже забыл, Сэм Брук!".

Еге, аналогічно: потрібен мені такий "Сем Брук", як його там - уже й забув! - Бутусов-"друг"!

27 травня 2015 року

ЯРОШЕВА ОСОБИСТА СПРАВА

ЯРОШЕВА ОСОБИСТА СПРАВА

Моє ставлення до Дмитра Яроша, теперішнього народного депутата України, колишнього (нардеп не має права бути комбатом) командира Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектора (ДУК ПС), голови політичної партії ПС - усім відоме.
Хто хоче ознайомитися - прошу на мої сторінки у соцмережах.

Така відома і знана в Україні особистість мусить бути взірцем українства!
І Ярош був таким взірцем.
Був.
Ще за епохи "Тризубу", Майдану-2 і Революції-2014.

Але, що було - то загуло!
Інколи відганяю думку, що Яроша кимсь замінили!
Двійником.
Від ПриватКоманди.

Як береш на себе національну справу - будь взірцем!
Твоє життя належить не тобі - народу!

Втім, як тепер живе, працює і воює Ярош - народу нецікаво.
Ярош вмер!
Лишився "дожидівський" Ярош...

Тому усе "про Яроша" - тепер не наше, а його.
Його життя - то Ярошева особиста справа!

Мій Фейсбук-друг про Яроша писав:
"Дивлюсь на численні світлини Яроша з Корбаном та Філатовим. Що сказати? Дурень Ви дурень, пане Дмитре. Якщо не розумієте, що над Вами лише глузують, не більше того.
Але то вже Ваша особиста справа".
(Фейсбук, Сергій Гляненко, 26 травня 2015 року).

27 травня 2015 року

А ВИ КАЖЕТЕ - ҐЄЙРОПА...

А ВИ КАЖЕТЕ - ҐЄЙРОПА...

22 роки тому, 27 травня 1993 року, в Росії скасовано кримінальну відповідальність за гомосексуалізм (мужолозтво).

Я ще пам'ятаю цю кримінальну статтю, що її вивчали під час курсу кримінального права: у 1993 році я був студентом 4 курсу Харківської юридичної академії.

Відповідальність за мужолозтво існувала і в українському Кримінальному кодексі. Згодом статтю було скасовано, навіть раніше за Росію. Я ще дивувався: а відповідальність за "женолозтво", чому її не було?

Втім, з'ясувавши історію цієї статті, я зрозумів, що нелюбов до "гомосеків" ідеологічно тягнеться ще зі сталінщини (ну, полюбляли усілякі берії тільки школярок-старшокласниць!).

А запроваджено кримінальну відповідальність за гомосексуалізм, а особливо широке її застосування Совітам довелося здійснювати якраз з епохи Великої чистки (середина-кінець 1930-х, а також пізніше), коли людям давали величезні строки у 10-15, згодом у 1940-х і 25 років...

25 років!.. Табірний жарт: "О! Тобі Сталін гарантує, що житимеш іще чверть століття!".

Десятки років ізольованого від протилежної статі нікчемного табірного життя... Звідси всі "опущенці", "пєтухі" і т.д. Людську природу і фізіологію годі змінити. А вбивства за відмову молодого зека "любити" пахана!...

Отож, у Союзі жорстко застосовували боротьбу з "табірною Ґєйропою". А запровадити побачення з дружинами - не здогадалися робити? Але ж ні. Сталінові потрібно було якомога дужче завдати фізичного, фізіологічного, морального болю "враґам трудового народа, отщєпєнцам, троцкістам, бухарінцам, украінскім буржуазним националістам" і т.д.

Але суть допису не в тім.

Росія тепер вустами своїх кісільов-пропагандонів звинувачує Україну, що вона прагне, мовляв, до Ґєйропи. Послухаєш кацапський зомбоящик, так усі українці-чоловіки давно є "гомосєкамі". Ги... Тоді б і народу українського вже б не було!

Ото мудачйо кацапське! І не допруть, що Кохання і Любов не може існувати без Жінки й Чоловіка! Мабуть, москалі самі нікого не кохали й не любили...

Так от. Навіщо неправдиво звинувачувати інших, коли сама Росія ще з 1993 року вже давно в "Ґєйропі"!

27 травня 2015 року