Перекласти (Translate)

21 вересня 2019

ВІДДАЮ НАЛЕЖНЕ КУЧМІ

ВІДДАЮ НАЛЕЖНЕ КУЧМІ

Попри мої раніші дописи, злі й дошкульні, проти Кучми, я віддаю йому належне схвалення у трьох випадках.

1. Тодішній президент України Леонід Кучма написав у 2003 році (якраз наприкінці своєї другої каденції) нашумілу насамперед у Росії книгу "Украина - не Россия" (російською мовою, згодом переклали на людську мову, українську). Зрозуміло, що сам Кучма цієї книги не писав, ну не вірю я в його письменницький хист. Але він дав найнятому журналістові матеріял, ідею, підписав рукопис, тобто книга, вважайте, писана Кучмою. Головний зміст книги: Україна і Росія - різні і народами, й країнами системи. "Червоний директор заводу Южмаш" Кучма, нарешті сам дійшов того ж, що десятиліттями казали українські патріоти (а сам Кучма у той час навіть заперечував)! І показав, як президент, усьому світові, що не один народ ми, українці, з москалями.

2. Під час Помаранчевої революції 2004-2005 років російські емісари Путіна вимагали в Кучми застосувати проти тодішнього Майдану силу. Кучма згадував як до нього з цією ж вимогою телефонував президент Росії Путін. "Владимир Владимирович, - відповів, за його ж словами, Кучма, - в Украине этот метод не пройдёт. Украина не Россия", - відмовив Кучма кремлівському диктаторові.

3. Позавчора (18.09.2019) в Мінську введений в процес Зеленським-президентом представник переговорів Кучма не підписав "Формули Штайнмаєра" (Мінськ-3), нав'язуваної нам Москвою. Кучма пояснив представнику Москви російському Гризлову, з яким пройшов, як пише блогер Портников, перший Майдан (2004): "Начнутся волнения в Украине". І заявив українські - читай: Порошенкови - умови: повне припиненя вогню, виведення російських і терористичних військ, забезпечення роботи на території ОРДЛО законів України, роботи ЦВК, політичних партій, преси, контроль нашими прикордонниками, армією та українською владою над українсько-російським кордоном тощо. Саме тоді, заявив Кучма, пройдуть законні вибори на території Донбасу.

Зрозуміло, Кучма і Зеленський не підписали капітуляцію, яку вже готували, лиш тому, що армія, народ (зебілоїди в рахунок не беруться), АТОвці, УБДівці, просто патріоти напередодні показали (ж)ОПі президента Зелі хто є буде втоплений у жо і піде в ху, коли ця Зелена влада тимчасова вчинить зраду.

Отже, Зеля й Кучма уявили власне теліпання на стовпах, і тому відклали - лиш відклали! - зраду, все ж я віддаю належне Кучмі. Адже якби він був такий тупий як Янукович-президент, то підписав би той Мінськ-3, що призвело б негайно до кривавого Майдану-3. Ке́ба й власна шкура Зелю й Кучму врятували. Тимчасово.

Еге, а те, що за свої гріхи перед Державою - корупція, олігархізація, ядерне та звичайне роззброєння, прощення Тузли москалям (вересень 2003 року) тощо - Кучма ще надасть нам звіт, то як писав я в дописі "Смерть колишнім президентам України!"* - той ліхтар, що на Хрещатику, ще знадобиться нам. І Кучмі.

* "Смерть колишнім президентам України!", ©Андрій Якименко, 27.01.2015, Blogger:
http://yakymenko.blogspot.com/2015/03/blog-post_97.html?m=1

20.09.2019
©Андрій Якименко