Перекласти (Translate)

21 березня 2015

ШКУРА

ШКУРА

На одній із середньовічних картин показано як із судді за винесення неправосудного вироку живцем здирають шкіру.
Кажуть, нібито потім владоможець цією здертою з судді шкірою оббив своє суддівське крісло - для нагадування, що правосуддя повинно бути чесним та неупередженим.

В наш час такого варварства немає (а, втім, чому - варварства?).
Але деякі судді, у тім числі у відставці, заслуговують, щоб здерти їхню шкіру!

Є такий собі Віктор Кононенко, суддя Верховного Суду України та Верховного Суду СРСР (!) у відставці.
Він спеціяльно для інтернет-видання "Українська правда" вивалив свої нікчемні, мабуть ще з радянського часу, ідейки на кшталт "Як нам реорганізувати Рабкрін" (трішки за Владіміром Леніним) чи то пак українське правосуддя.

Не спить цей Кононенко, за суддів переживає. За тих суддів, що незаконно ув'язнювали майданівців і Верховна Рада надала дозвіл на арешт цих суддів. Шокує Кононенка дозвіл на арешт - ні, не майданівців! - цих суддів!

Не дали цим суддям виступити на свій захист з парламентської трибуни - який жах! (Можна подумати, що ці судді дослухалися до аргументів невинних мирних протестувальників на їхньому суді!). "То де ми нині живемо - в європейській цивілізованій країні чи в автократичній державі?!" - розпачливо волає Кононенко. Совковий суддя, мабуть, не годен розумом доперти, що автократичну країну своїм "правосуддям" саме оті судді й будували!

"Витуривши бандитів і злодюг, ми повинні заспокоїтись!" - кричить відставний суддя Кононенко. То чого ж ти кричиш, коли ми видворяємо продажних суддів, - а, верховний наш суддя!?

І про презумпцію невинуватости цинічно згадує цей Кононенко: "Про презумпцію невинуватости згадують тоді, коли із міркувань революційної доцільности треба прийняти рішення, потрібне владі..." - плаче Кононенко.
Він сповна розуму? Не можу зрозуміти. А хіба ув'язнення людей без фактичного суду, коли була влада Януковича, не вимагала їх презумпції невинуватости?! Пенсіонерові-судді, напевне, невтямки, що Рада дає дозвіл на арешт, але подальше правосуддя, арешт, невинуватість і презумпцію здійснює інша влада - суд! То навіщо ж верещати, пане Кононенко?

"Тактика тридцять сьомого року недопустима навіть у відношенні запеклих злочинців!" - мабуть, є останнім аргументом Кононенка. Втім, цей старий пенсіонер забув, що слід було цей принцип чесности не забувати позбавленим недоторканности суддям. "Я душою й тілом - з суддями!". Та бачимо вже, Кононенко, з якими суддями ти в парі!

Останній пасаж - на межі розуму і божевілля...
"Те, що багато моїх колег обзавелися садибами та престижними автівками - провина більше влади!" - вже виє "його колишня честь", - "Адже це влада, заштовхуючи суддів до своїх кишень, розбестила цих суддів подачками за лояльність та слухняність!". Ну, просто невимовний ідіот! Хабародавець винен, що давав суддям хабарі, а вони, соромлячись, невинні - їх вимушено брали!.. Що п'ють чи курять судді у відставці, щоб наверзти такої купи дурі?

Тому, пише Кононенко, все це, що бачимо ми проти суддів - суцільна піар-кампанія, не більше...

Їй-богу, я схотів негайно здерти шкіру з цієї суддівської шкури!

Єдине хіба, з чим я погодився із Кононенком - "Живіть з миром і у згоді з Конституцією!".

Саме це потрібно завжди пам'ятати усім суддям.
І Кононенку - в тім числі!

А чи потрібна облава на суддів? http://www.pravda.com.ua/columns/2015/03/19/7062011/

21 березня 2015 року

ВАЖКИЙ ШЛЯХ ДО ПАНУВАННЯ

ВАЖКИЙ ШЛЯХ ДО ПАНУВАННЯ

Тепер, коли англійська мова стала фактично пануючою у світі, своєрідним міжнародним офіційним койне, як задовго до нашого часу таку ролю у цивілізованому світі виконувала грецька мова, згодом латинська, у Радянському Союзі російська тощо, важко повірити, що за англійську мову влада убивала "мовних дисидентів".

21 березня 1556 року в Оксфорді, Англія, було спалено живцем на вогнищі єпископа Томаса Кранмера за переклад Біблії з латинської на англійську мову.

За розумінням тодішньої влади англійською мовою не міг послуговуватись Бог, лише латиною.

Усе міжнародне діловодство здійснювалося латиною, що вже стала мертвою мовою, незрозумілою навіть в Італії.
Латину знали й розуміли владні верстви, але не широкі маси простого люду.

Але англійська вижила і здобула провідне місце у сучасному світі.

Віримо, що настане час, коли Велика Україна накине українську мову всьому людству!

21 березня 2015 року

ПРЕЗ ШАБЛЮ

ПРЕЗ ШАБЛЮ

"Крім збройного шляху, яким шляхом ми зможемо забрати Крим - я не бачу!"
(генерал МВС, голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль).

Коли у 1649 році гоноровитий посол Речі Посполитої Польської закинув на переговорах гетьманові Війська запорізького Богданові Хмельницькому: "За яким правом ви, смерди і холопи Речі Посполитої, маєте право вимагати собі держави Руської?!", Хмельницький, уперіщивши своїм нерухомим поглядом в очі зарозумілого посла, твердо відповів: "През шаблю маєм право!" (через шаблю).

През шаблю - по-хмельницькому та по-москальському! - повернемо наш Крим!

21 березня 2015 року

ДОГАНОЮ ПО МАТЮКАЛЬНИКУ

ДОГАНОЮ ПО МАТЮКАЛЬНИКУ

Хамло отримало догану.
Не будемо указувати пальцем, хоча догану отримав Коломойський.

21 березня 2015 року

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РОСІЯН

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РОСІЯН

Щороку 21 березня світ згадує людей із синдромом Дауна.

Всесвітній День людей із синдромом Дауна був затверджений резолюцією A/RES/66/149 Генеральної Асамблеї ООН у 2011 році.

Синдром Дауна є одним із видів розумової відсталости, спричиненої присутністю додаткового генетичного матеріялу у хромосомі 21. Причини виникнення синдрому досі невідомі. Конвенція ООН про права інвалідів підкреслює, що люди із синдромом Дауна повинні повною мірою користуватися всіма правами людини нарівні з іншими людьми. Всесвітній день людей із синдромом Дауна покликаний пояснити і підтвердити, що при належних можливостях і підтримці такі люди можуть повністю зреалізувати свій потенціял і внести значний внесок у життя суспільства.

"Стривайте-стривайте!
А до чого тут всесвітній День росіян?", - спитаєте ви мене.

Річ у тім, що у жовтні 2013 року міністр культури Росії Владімір Мєдінскій в інтерв'ю, яке він дав кореспондентові "Россійской жізні" Андрію Забєґаліну, цей без сумніву обізнаний у темі російський міністр заявив:
"... Я вважаю, що після всіх катастроф, які обрушилися на Росію у двадцятому столітті, починаючи з Першої світової і закінчуючи Пєрєстройкой , той факт, що Росія ще збереглася і розвивається, говорить, що наш народ має одну зайву хромосому. Будь-яка інша нація зламалася б і зникла, як сармати, скіфи, стародавні римляни або стародавні греки. А ми залишилися й вижили, хоч би що з нами робили!".

Саме люди із 47 хромосомами у кареотипі, замість нормальної кількости 46 хромосом, страждають на психозахворювання синдром Дауна.

Особи із синдромом Дауна можуть мати деякі або всі з наступних ознак: косі розрізі очей з епікантусними складками (внутрішній кут ока), пласке перенісся, висолоплений язик.

Якщо російський міністр Мєдінскій категорично стверджує, що всі росіяни мають зайву 47 хромосому, як і в людей із синдромом Дауна, а Організація Об'єднаних Націй визнала 21 березня всесвітнім Днем людей із цим синдромом, то не буде жодної помилки щороку 21 березня згадувати як всесвітній День росіян!

21 березня 2015 року