Перекласти (Translate)

21 березня 2015

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РОСІЯН

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РОСІЯН

Щороку 21 березня світ згадує людей із синдромом Дауна.

Всесвітній День людей із синдромом Дауна був затверджений резолюцією A/RES/66/149 Генеральної Асамблеї ООН у 2011 році.

Синдром Дауна є одним із видів розумової відсталости, спричиненої присутністю додаткового генетичного матеріялу у хромосомі 21. Причини виникнення синдрому досі невідомі. Конвенція ООН про права інвалідів підкреслює, що люди із синдромом Дауна повинні повною мірою користуватися всіма правами людини нарівні з іншими людьми. Всесвітній день людей із синдромом Дауна покликаний пояснити і підтвердити, що при належних можливостях і підтримці такі люди можуть повністю зреалізувати свій потенціял і внести значний внесок у життя суспільства.

"Стривайте-стривайте!
А до чого тут всесвітній День росіян?", - спитаєте ви мене.

Річ у тім, що у жовтні 2013 року міністр культури Росії Владімір Мєдінскій в інтерв'ю, яке він дав кореспондентові "Россійской жізні" Андрію Забєґаліну, цей без сумніву обізнаний у темі російський міністр заявив:
"... Я вважаю, що після всіх катастроф, які обрушилися на Росію у двадцятому столітті, починаючи з Першої світової і закінчуючи Пєрєстройкой , той факт, що Росія ще збереглася і розвивається, говорить, що наш народ має одну зайву хромосому. Будь-яка інша нація зламалася б і зникла, як сармати, скіфи, стародавні римляни або стародавні греки. А ми залишилися й вижили, хоч би що з нами робили!".

Саме люди із 47 хромосомами у кареотипі, замість нормальної кількости 46 хромосом, страждають на психозахворювання синдром Дауна.

Особи із синдромом Дауна можуть мати деякі або всі з наступних ознак: косі розрізі очей з епікантусними складками (внутрішній кут ока), пласке перенісся, висолоплений язик.

Якщо російський міністр Мєдінскій категорично стверджує, що всі росіяни мають зайву 47 хромосому, як і в людей із синдромом Дауна, а Організація Об'єднаних Націй визнала 21 березня всесвітнім Днем людей із цим синдромом, то не буде жодної помилки щороку 21 березня згадувати як всесвітній День росіян!

21 березня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: