Перекласти (Translate)

11 квітня 2015

ЖАДІБНІСТЬ ФРАЄРА ЗГУБИЛА

ЖАДІБНІСТЬ ФРАЄРА ЗГУБИЛА

Фраєр - це одеський кримінальний жаргон, що позначає людину, яка не має ніякого відношення до «блатного світу», яка «чужа» в кримінальному середовищі. Також цим словом у колах, близьких до кримінального світу, можуть позначати будь-яку людину, яка модно одягнена, а також потенційну жертву злочину, недосвідчену, наївну людину. Поза кримінальним жаргоном фраєром можуть назвати людину, яка видає себе вищою, зверхньою, ніж є насправді, або взагалі видає себе не тим, ким є насправді.
Фраєр «позує», але не є тим, за кого себе видає.
(Вікіпедія)

Коломойський програв Державі у боротьбі за "Укрнафту" і "Укртранснафту" і втік до Америки.
Та інакше й бути не могло.
Жодна держава не допустить якомусь олігархові застосовувати озброєних "охоронців" вирішувати господарські питання щодо державного майна.
Коломойський переоцінив свої нікчемні сили і програв.
Переграв Коломойський.
Як той фраєр видавав себе не тим, ким є, позував, піжонився, надимався, щоби показати себе більшим і сильнішим за Державу.
Коломойський просто тупо зазіхнув на державне майно.
Чи свого майна замало, скупердяю?

Одним словом: жадібність фраєра згубила!

11 квітня 2015 року

МИРШАВИЙ

МИРШАВИЙ

Миршавий, як пояснює Великий тлумачний словник сучасної української мови (Видавництво "Перун", Київ-Ірпінь, 2007, с. 668), означає: який має непривабливу зовнішність, нездоровий, жалюгідний вигляд; слабосильний, хворобливий; нічим не примітний, непоказний.

Коли бачиш Корбана, колись такого всесильного заступника голови Дніпропетровської ОДА, тепер звільненого, то мимовільно пригадуєш відповідне слово з Тлумачного словника.

Та й справді, як можна інакше запам'ятати Корбана, коли навіть генпрокурор України Ярема (ще коли був генпрокурором, а Корбан ще був заступником Коломойського у ДніпроОДА), на запитання про Корбана здивовано підніс свої брови: "А хто це?".

Матеріял застарів, Ярема і Корбан вже не займають державних посад, але для характеристики цих осіб і досі актуальний:
«Генпрокурор Віталій Ярема вважає, що проти ГПУ "ведеться інформаційна війна".
Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".
"Ситуація абсолютно проста. ГПУ займає законну позицію. Причиною цього конфлікту є позиція прокурора Дніпропетровської області [Федика]. Він, як мені сказали, не приходить на наради до заступника голови адміністрації [Корбана]. Не виконує якихось доручень, вказівок. І це дуже правильно, тому що прокурор і не повинен цього робити", - каже Ярема.
За його словами, після того як було порушено декілька кримінальних проваджень, проти Генпрокуратури відкрилася справжня інформаційна війна.
"Але я не звертаю на це уваги. Не хочу чути і знати прізвищ тих людей, які десь там верещать у Фейсбуках", - зазначив Ярема.
Зокрема, при згадуванні прізвища Корбана (заступник голови Дніпропетровської ОДА - ред) генпрокурор запитав: "Хто це?".
"У нас 24 області, і по 5 заступників, я ж їх всіх не знаю прізвище", - зазначив генпрокурор.
На думку Яреми державні службовці повинні дотримуватися відповідних етичних рамок поведінки, в тому числі, й під час спілкування з правоохоронними органами:
"Якщо людину викликали на допит в якості свідка, він зобов’язаний дати відповідні свідчення. Якщо він не хоче цього робити, відповідно до 63 статті Конституції України, він має право відмовитися".
"А влаштовувати цирк, із цього робити якесь дійство, піаритися – ми вже все це пройшли. Всі люди, які вчиняють правопорушення, все одно з часом будуть притягнуті до відповідальності. Ніхто не уникне, я вам обіцяю",  - наголосив Ярема.
Українська правда»

До речі, нагадаю, що відкриті ще за Яреми кримінальні провадження і досі перебувають у роботі генпрокуратури, яку тепер очолює Шокін. Досудове слідство триває.

Отож, нікому з миршавих не вдасться вплинути на слідство й суд.
На все приходить час розплати!

Генпрокурор про Корбана: Хто це? http://www.pravda.com.ua/news/2014/12/11/7051685/

11 квітня 2015 року

НЕРОЗУМНИЙ ЄВРЕЙ*

НЕРОЗУМНИЙ ЄВРЕЙ*

* Хто мене постійно читає, той здивується, що я жидів став називати євреями. Нічого дивного нема. Жидів я й надалі називатиму їхнім справжнім ім'ям - жиди. Така назва цього народу зустрічається ще в Руських літописах. І я не бачу причини "перейменовувати" цей народ на москальський штиб у євреїв. Але мою публікацію "Нерозумний жид" Фейсбук видалив, попередив мене про недопустимість цього у подальшому та заблокував мене на 30 днів. Пусте! Нехай. Я вирішив повторно опублікувати свою статтю "Нерозумний жид" зі зміненим словом "жид" на "єврей". Після розблокування знов опублікую цю нову експериментальну редакцію на своїй сторінці у Фейсбуці. Якщо знову цю статтю буде видалено, то це стане доказом, що Фейсбук є не лише жидівською, але й коломойською соцмережею.
Отже, читайте.

Нерозумний єврей
Коломойський попер проти Держави.
Проти Держави не попреш!
Держава Коломойського розчавила.
Існує хибна думка, що євреї - то розумні люди.
Ну, якщо сантехнік краще мене поставить унітаз, то хіба то через розум?
Кожен має свою спеціялізацію і фах.
Тому про розум у євреїв не йдеться.
Спеціялізація в них така - єврейська.
Отже, у державних питаннях Коломойський не є фахівець.
Принаймні, в Україні.
В Ізраїлі - можливо.
І ще десь там, звідки має "додатковий" паспорт.
Нерозумний, отже, єврей - цей колишній Коломойський, що попер проти Держави.
Проти Держави не попреш!
Держава завжди розчавить.
Навіть Коломойського.
Тим більше, коли ця Держава - Україна!

25 березня 2015 року (видалено Фейсбуком)

11 квітня 2015 року (нова експериментальна редакція)

НЕМА ХОРОШИХ РОСІЯН!

НЕМА ХОРОШИХ РОСІЯН!

Нема хороших росіян!
Кожен росіянин - ворог!
Росія як держава повинна бути знищена!
Росіяни як народ повинні бути розпорошені по квазідержавних утвореннях та асимільовані!
Хто буде опиратися цим процесам - розстріл!

Зовсім нещодавно один російський "теж опозиціонер" Навальний прилюдно наваляв своє "мнєніє", що "Крим - не бутерброд, чого його туди-сюди пхати?".

От маємо ще одного "нємцовського соратника" Ілюшу Яшина, котрий у Києві 8 квітня 2015 року робив нємцовську доповідь "Путін. Війна".

Ну, роби свою доповідь. Розказуй, що Путін - це війна. Але ж ні, треба ж, як завжди, по-москальському у діжку українського меду обов'язково вкинути ложку смердючого російського дьогтю!

"«После ухода Путина, несомненно, станет вопрос Крыма. Эта проблема далеко не простая, потому что общественное мнение в Крыму далеко не однозначно», — заявил Яшин.

«У меня нет уверенности, что механическое возвращение в status quo не создаст новых проблем. Если бы такое возвращение Крыма не было бы чревато новыми проблемами, то вопрос надо было бы решать именно так», — сказал Яшин, добавив, что выступает за мирный и компромиссный диалог.

Российский оппозиционер назвал три варианта возвращения Крыма: «Первый вариант — возвращение Крыма в состав Украины с гарантией прав русскоязычного населения, с широкой автономией. Второй — сохранение Крыма в составе России с определенной экономической компенсацией Украине. Но чтобы это решение было принято украинской стороной. Третий — формирование в Крыму некого государственного образования, на которое распространялся бы и суверенитет России, и Украины».

В то же время, он отметил, что не может себе представить, как реализовать третий вариант. «Но компромисс может быть достигнут только на основе взаимного уважения и при наличии желания выйти из этого кризиса с минимальными потерями для обеих сторон», — добавил Яшин."

Ні, ви можете уявити "теж антипутінця", котрий приїхав до України і, користуючися нашою гостинністю, починає гонорово нас повчати, що нам після Путіна робити з Кримом?!

Алєксандр Солженіцин, "теж дисидент", уже колись повчав "Как нам обустроить Россию". Як їм, москалям тобто, а не українцям, "обустроїть" їхню Росію. Для України в їхній Росії за Солженіциним місця нема! Для Білорусі, до речі, теж. І для північного Казахстану. Бо російськомовних там багато.

От і Яшин теж нас повчає як нам повернути Крим.
Не допре цьому "теж протипутінцю", що крадене повертається цілком і безумовно!
І ще й сплачується компенсація за незаконне користування!

Я тобі скажу, Яшин, як ми повернемо Крим.
Спочатку ми визнаємо усіляких навальних-яшиних-інших-опозиціонерів ворогами української держави нарівні з Путіним.
Потім ми виб'ємо російську армію із Криму.
По ходу територіяльної деокупації будемо розстрілювати на місці всіх представників військових, силових, поліцейських, судових, російсько-державних і т.д. структур і установ Криму. Це приблизно до 200 тисяч знищеного ворожого людського непотребу.
Потім буде визначено всіх громадян з цивільного населення Криму, що кричали "Путін, прийди!", розмахували триколорами, раділи окупації, співпрацювали колаборантами з окупаційною владою і т.д. Думаю, таких буде понад 1 мільйон. Можливо, і півтора мільйона.
Їх усіх буде депортовано в Росію, краще за Урал, до Сибіру.
Хотіли вмерти в Росії? Тайга - безмежний ліс! Місця вистачить усім!

Після такої чистки Криму, коли більш-менш лояльного до України населення у Криму залишиться кілька сот тисяч, до 1 мільйона, на звільнені від колаборантів та окупантів місця, у квартири і садиби ми на добровільних засадах вселимо українців і учасників АТО із сім'ями з континентальної України.

Саме тоді Крим стане українським!
І це буде вічно!

Зрозуміло тобі, Яшин?!

Нема хороших росіян!
Кожен росіянин - ворог!
Росія як держава повинна бути знищена!
Росіяни як народ повинні бути розпорошені по квазідержавних утвореннях та асимільовані!
Хто буде опиратися цим процесам - розстріл!

http://divannaya-sotnya.com.ua/andre_minsk/rossiyskaya-oppoziciya-nazvala-tri-varianta-vozvrascheniya-kryma.html

11 квітня 2015 року

ЩЕ РАЗ ПРО ДОБРОВОЛЬЦІВ

ЩЕ РАЗ ПРО ДОБРОВОЛЬЦІВ

Мій ВК-друг на ВКонтакте на ім'я Ультра Правий запитав про моє відношення, як юриста, до добровольчих батальйонів.
Оскільки питання є важливим, то публікую нашу переписку з цього питання.
Чудово, що мобілізований до Українського Війська Ультра Правий, хоч і не є юристом, але ще до мого роз'яснення був правильної державницької думки у цьому питанні про добровольчі батальйони.

«Ультра Правий:
- Здравствуйте, хотелось бы узнать Ваше мнение по поводу "добровольческих батальонов", и о всей этой шизофрении про "зраду". Как юриста.

Андрій Якименко:
- Добровольчі батальйони є героїчною сторінкою України. Вони зіграли чи не вирішальну ролю у збереженні Держави, коли армія, міліція, спецслужби були розгромлені до і за Януковича.
Але добровольцям слід визначитися тепер чи вони є структурою України-держави чи вони є махновцями 21 століття.
Тому їм слід юридично оформитися або в ЗСУ, або в НГУ.
Юридично вони зараз перебувають у статусі НЗФ (незаконні збройні формування).
Дати строк (уже дали) на легалізацію (ЗСУ, НГУ).
Якщо відмовляться - роззброїти.
Хто не підкориться - арешт і суд!

Ультра Правий:
- Спасибо, я тоже так считаю. Устал уже это объяснять вышиватным поцрэотам. Я хоть и не юрист, но это даже для меня - элементарно. Ещё раз спасибо).

Андрій Якименко:
- Щиро дякую!
Зичу успіхів вам у військовій службі!
Слава Україні!

Ультра Правий:
- Героям Слава!

Андрій Якименко:
- Чи можу я опублікувати цю нашу переписку?
Питання важливе. Люди повинні знати відповіді.
А з нашої переписки просто все роз'яснюється і показано, що патріоти і без юридичної освіти краще розуміються на питаннях державного, армійського будівництва, ніж тупі вишиватники.
Дякую за відповідь.

Ультра Правий:
- Конечно. Могу даже добавить, от себя. Время "добровольческих" армий ушло, над нами нависла серьёзная угроза - регулярная армия РФ. Как они с ними собираются воевать, и главное чем?! Им предоставляется честь защищать Родину. Их нежелание войти в ВСУ/МВД лишь доказывает их принадлежность к ОПГ. Какое мы вообще имеем тогда моральное право критиковать ДыНыРы/ЛыНыРы, если добровольческие батальоны, по сути, являются на сегодня таковыми, независимо под каким поцрэотичесским соусом это подано?

Андрій Якименко:
- Росію ми все одно переможемо!»

11 квітня 2015 року

ПЕТРУХА ТОВАРІЩА КОЛОМОЙСЬКОГО

ПЕТРУХА ТОВАРІЩА КОЛОМОЙСЬКОГО

Багато хто й досі пам'ятає радянський популярний комедійно-серйозний пропагандистський бойовик "Белое солнце пустыни" ("Біле сонце пустелі") про події 1920-х років: громадянська війна в Росії після скинення царя і Тимчасового уряду.
Сюжет розвивається навколо теми врятування гарему жінок від їхнього страшного колишнього чоловіка Абдулли, ватажка бандитів, котрий перед утечею Каспієм за кордон із награбованим майном вирішив убити весь гарем, щоб не дістався іншим мужчинам.
Гарем був урятований красноармійцем товаріщем Суховим.
А товаріщу Сухову допомагав молодий і недосвідчений, гормонально переповнений і сексуально стурбований (пам'ятаєте: "Гюльчатай, открой личико!"?) красноармієць Петруха.
Петруха через свою парубоцьку зацікавленість до молоденьких осіб протилежної статі, на жаль, загинув: його заколов багнетом Абдулла, котрий через недогляд Петрухи втік з-під варти.

Є такий один народний депутат України з Дніпропетровська, що мені нагадує цього Петруху.
Це депутат Верховної Ради Андрій Денисенко.
Взагалі-то Денисенко, так би мовити, є Андрюха, як його зверхньо полюбляє називати ще один дніпропетровець і народний депутат Борис Філатов.
Але, крім збігу звукоряду Андрюха-Петруха, Андрій Денисенко своєю політичною поведінкою все своє громадське життя нагадує цього Петруху на побігеньках у товаріща Сухова чи то пак тепер Коломойського. І політичний кінець цього нардепа Петрухи Денисенка, здається, буде таким самим, як у фільмі: безславна жалюгідна політична смерть - через свою ж дурість, звісно.
А Абдулла буде на свободі...

Читаю статтю про Андрія Денисенка-тушку, а перед очима постає негативний герой з фільму - Петруха товаріща Сухова.

«Первые «тушки» нового созыва.
Уже мало кто помнит, откуда пошел термин «тушки» – такое ощущение, что он существовал в украинском политикуме постоянно. На самом деле, первым такого звания удостоился одиозный экс-депутат от БЮТ Игорь Рыбаков, который вышел из коалиции в 2008-м году «для улучшения жизни людей в стране» и принялся разоблачать бывших соратников. Тогда в коалиции депутатов было, что называется, «впритык», и каждый штык был на счету. И пошло-поехало – депутаты стали менять фракции и группы как перчатки, естественно, под самыми благими и государственническими лозунгами. Сам Рыбаков позже стал своеобразным коллекционером «тушек», скупая их в свою группу оптом и в розницу и торгуя их голосами с теми, кто больше предложит.

Если вспомнить, что в предыдущем созыве первые «тушки» появились в первый же день работы парламента (отец и сын Табаловы), то нынешний парламент еще долго держался. Только в феврале из фракции Радикальной партии был исключен скандальный комбат Сергей Мельничук, который тут же «нашел себя» в группе «Воля народа» олигарха Игоря Еремеева. Но до последнего времени это был единичный случай. Пока 7 апреля из фракции «Блока Порошенко» не вышло сразу четверо депутатов – Андрей Денисенко, Виталий Куприй, Александр Дубинин и Валентин Дидыч.

Из этого квартета наиболее видным и раскрученным является Денисенко, хотя именно в парламенте он пока ничем не запомнился, даже ни разу не выступив с трибуны. Активист Майдана с магической маркой «Правого сектора» под покровительством Игоря Коломойского без особого труда выиграл округ в Днепропетровске. Причем далеко не факт, что он победил бы, если бы не баллотировался от популярного на тот момент «Блока Порошенко».

Вообще в своей партийной идентификации Денисенко давно запутался. Так, он возглавлял Днепропетровскую городскую организацию «Реформы и порядок», пока не поссорился с однопартийцами.

Затем создал общественное движение ГРАД («Гражданский актив Днепропетровска»), которое под звонкими лозунгами помогало самым разным людям в решении их проблем, зачастую на ровном месте надувая PR-пузырь. В 2010 году Андрей Денисенко безуспешно баллотировался на должность мэра Днепропетровска от политической партии «За Украину!». Дальше в карьере Денисенко были «Свобода», «Правый сектор» и, наконец, «Блок Порошенко».

Так что то, что и с БПП его надолго не хватило, неудивительно. Денисенко пожаловался на сложную иерархию во фракции, «восстановление авторитаризма» и предрек БПП скорую кончину. Но главным мотивом выхода его из фракции (как и всех остальных из этого квартета) была отнюдь не невозможность самореализации.

«Последней каплей для меня, конечно, была кампания «травли» со стороны президентской команды в отношении бывшего руководства Днепропетровской государственной администрации и некоторых депутатов, как это ни парадоксально, от БПП», – честно признается Денисенко. Так уж совпало, что «последняя капля» капнула как раз в тот момент, когда государство решило прикрыть схемы Игоря Коломойского в нефтяном бизнесе и заставить «Укрнафту» платить дивиденды государству. Этот скандал был у всех на слуху и до сих пор отнюдь не разрешен, но как минимум на людях олигарх и Президент подписали мировую. Но «своих» депутатов Коломойский решил все же из президентской фракции выдернуть. Тем более что они заявили о своем желании сбежать из фракции еще до того, как конфликт был если и не прекращен, то заморожен.

...«Политическое будущее депутатов-перебежчиков выглядит достаточно печальным, – комментирует перспективы дальнейшей политической карьеры парламентских «тушек» политолог Вадим Карасев. – Новая волна перебежчиков в Верховной Раде вряд ли сделала это по политическим мотивам или после глубоких консультаций с избирателями. Рейтинги Петра Порошенко и его политической силы в Днепропетровской области являются самыми высокими, поэтому депутатам выходить из его фракции нет никакой электоральной логики. Очевидно, это больше демонстрирует их зависимость от олигархической группы, которая в то время была в острой стадии конфликта с Президентом.

Политолог говорит, что теперь этим депутатам придется как-то объяснять избирателям свой выход из пропрезидентской фракции, в которой еще месяц назад их все устраивало: «Причем, олигарх с Президентом еще могут помириться, а вот депутатов обратно во фракцию не примут, да и другие нормальные фракции не приветствуют тушек в своих рядах. Конечно, депутатам-перебежчикам будет чрезвычайно трудно и даже невозможно избраться на том же округе в следующий раз. Хотя в цивилизованных странах в таких случаях парламентарии сдают мандат».

Но это, к сожалению, пока не в украинских традициях.»

Мандата народного обранця Андрюха-Петруха Денисенко, звісно, здавати не стане.
Переповнена політичними гормонами його молодеча душа і совість цього не дозволить.
І ще цього не дозволить йому зробити його командир - товаріщ Сухов-Коломойський.
Е-е-х, і не заздрю ж твоїй долі, Петрухо товаріща Коломойського!..

http://politica-ua.com/pervye-tushki-novogo-sozyva/

11 квітня 2015 року