Перекласти (Translate)

19 січня 2019

МІСЬКИЙ КЛОУН ЗНОВ БЛАЗНЮЄ

МІСЬКИЙ КЛОУН ЗНОВ БЛАЗНЮЄ

Ми тут гуртом і поодинці усією країною накинулися на Всеукраїнського клоуна Зєлю, зруйнувавши вщент його президентські мрії, рейтинг і амбіції. Думаю, Зєля вже неохоче, без запалу проведе свою президентську кампанію, або й зовсім зніметься з перегонів, закликавши своїх нечисленних прихильників голосувати за Тюльку (ну, це та, що Косата, Газова принцеса, Інвалідка-на-лабутенах і прочая-прочая).

Але ми маємо ще одного, тепер вже містечкового клоуна - Дніпровського міського голову (місто Дніпро, у майбутньому Січеслав) Борю Філатова. Присягаюся, його Фейсбук-сторінку неможливо читати без гучного реготу! Найцікавіше те, що сам Філатов геть не тямить, що для містян із клепкою у голові він виглядає блазнем на кшталт Зєлі, тільки провінційного масштабу.

Ну, от перед Водохрещем Філатов розродився дописом, де у своїй манері менторського блазнювання попередив депутатів, інших міських керівників, що не хоче бачити їх у... трусах! Мовляв, позбавте мене цього інтимно-бридкого видовища. У той же час лупати очима на пересічних громадян, не керівників, у трусах, плавках, топлес і в купальниках Філатов буде залюбки, і навіть указав перелік місць де це можна споглядати.

Знаючи Філатова уже давно (через його дописи, що розкривають його рівень розуму), я розшифровую. Сотні громадян, простих, не дуже, також керівників рад - районних, обласної - і адміністрації залюбки на свято лізуть в зимну ополонку. Їх не релігія штовхає в воду - радісне зимове свято! А сам Філатов не полізе в ополонку: холодно, лячно, опасисте, гладке тіло міського голови промислового міста - не картинка Аполлона, а той ще регіт, глузи, кпини Цирку-на-воді!

Тому Філатов наперед закрив всі запитання від суспільства. Адже в народі вже стає страшенно модним і святковим дійством - без усіляких релігійних казочок стрибнути перед людом в ополонку! І Філатова тоді б спитали: "А що, Борю, це для тебе слабо?"!

Ги-ги-ги!

Додатки:
Допис Філатова, тлумачення слів, Боря Філатов - міський голова (який у плавках виглядає, мабуть, набагато краще, ги).

19.01.2019



РЕВОЛЮЦІЙНЕ ВОДОХРЕЩЕ

РЕВОЛЮЦІЙНЕ ВОДОХРЕЩЕ
(Про дні Революції 19.01.2014)

Архівне. П'ять років тому...
Мій допис, коментарі Андрія Денисенка, нинішнього народного депутата України (на час 19.01.2014 ще не був депутатом, звісно).

Андрій Якименко, 19.01,2014, Facebook:

«Знову про події 19 січня 2014 року в Києві

Аналізуючи ситуацію можна дійти висновку:

1. Події на Грушевського від початку було інспіровано режимом (провокатори у помаранчевих касках, з палицями й рогатками, з обличчями, закритими шаликами й масками).

2. Частина майданівців, розчарованих нерішучістю, як їм здається, Трійці з опозиції, цілком свідомо увірували у можливість повалити режим без зброї, і разом із провокаторами почали ломитися крізь кордон внутрішніх військ до порожньої будівлі парламенту.

3. Провокатори, спаливши автобус міліції, закидавши беркут і ВВ камінням, зникли.

4. Далі все йде за класичним сценарієм стихійного народного бунту - псевдоповстання без керівництва, організації, засобів, загальноприйнятої ідеології та плану.

5. Режим отримав чудовий привід застосувати грубу силу для розгону не лише масових заворушень на вулиці Грушевського, але й Майдан.

6. Оскільки світова спільнота в особі ЄС закликали учасників масових заходів (!) не застосовувати насильства, то силовий розгін Майдану беркутом і внутрішніми військами буде виправдано перед міжнародною спільнотою.

Далі буде.

Хочеться вірити, що Народ переможе.

І Народ обов'язково, у кінцевому підсумку, переможе в цій Революції!».

Коментарі 19-20.01.2014 до допису:

«Андрій Денисенко:
- забудьте слово "провокатори" - це вигадка ворогів та імпотентів. жодного провокатора на грушевського і близько не було. ті, хто почав штурм, були і є з людьми - від початку до кінця. це найкращі сини україни.

Андрій Денисенко:
- а, взагалі, як уже дістали ці розумування на дивані. щоби позбутися усіх цих конспірологічних вавок в голові треба просто поїхати і подивитися власними очима

Андрій Якименко:
- Хе-хе! В мого ФБ-друга Андрія Денисенка вийшла обмовка по Фрейду. Знає ж Денисенко, що опозиційна Трійця не посилала людей на Грушевського. Тобто, ПОЧАТОК подій там - поза тактикою Опозиції. Якісь радикали - точно не Денисенко - почали сутички з ментами. Чи Денисенко перевіряв у них українські паспорти або ксіви від СБУ-ФСБ, на пересвідчення їхньої належности до народу чи агентів-провокаторів, - те нікому невідомо. Але ЗГОДОМ, навіть вірю - дехто був від початку, - долучилися й щирі бомбардири. Того за кілька годин подій достеменно не узнаєш: повну картину взнаємо, як скинемо владу Януковича. Отож, згодом, за кілька годин, події пішли у відомий розвиток. Долучилися люди. Долучився Кличко (тільки він, інших з Трійці не було) - ДЛЯ ПРИПИНЕННЯ тих подій. Яценюк на Майдані спочатку відмежувався, але вважаю, що скоро вся Трійця "аргумент Грушевського" застосує й використає у подальших діях Майдану. Звертаю увагу - застосує, не почавши, не зорганізувавши, не очоливши події на Грушевського. А чому застосує й використає? А тому, що ЗГОДОМ (не на початку, про що я писав у своєму дописі) події на Грушевського, дійсно, стали "Майданними", народними. Та й комендант Майдану Андрій Парубій теж закликав боронити саме Майдан, а не Грушевського, бо за його словами саме Грушевського режим використає як привід напасти на Майдан. Отож, здається історик Денисенко не зовсім правильно аналізує історичні події, в тім числі викладені іншими. Відношу все це на результат напруженого стану мозку і душі - у всіх нас у цей історичний час. Тоді й не буде диванних фантазій на медичні теми (вавки і т.п., може ще й рани-переломи?), на р-р-революційні теми (конспірологія? хе-хе! цікаво-цікаво...)... Козьма Прутков ще говорив: Хочеш бути щасливим - будь ним! Присягаюся, Козьма Прутков поки що не встиг сказати: Набридли ("дістали") аналітичні дописи інших? То не читай їх!!

Андрій Денисенко:
- Андрію, ще раз повторюю - опозиція просто відстала від народу, прості громадяни виявилися рішучішими од політиків. Але, схоже, зараз Янукович усіх синхронізує.»

От такий допис і такий діялог. Що я можу сказати зараз, через 5 років після тих революційних історичних подій?

І зараз цілком підтверджую свою правоту 2014 року у дописі та у відповіді Андрію Денисенку. Розумію, що дошкульно йому відповів, можливо, він образився, але я відповів логічно правильно, історично правдиво, відповідно до фактів. Єдине погоджуюся з Денисенком у тому, що керівництво Майдану, справді, тоді трохи відстало від рішучости народу. І оскільки керівництво Майдану не приймало рішення штурмувати вулицю Грушевського, то чи провокатори з тодішніх СБУ-МВС, чи народні маси, підбурювані ними (провокаторами), спричинили "Грушевське побоїще", вже тоді (та й нині) не має значення (хоча правду хотілося б узнати). Події на Грушевського були не в руслі політики керівників Майдану, тому, звичайно, попервах були провокативними. Подальший хід подій уже виходив з логіки протистояння,  виходив з обопільної злости й гніву між сторонами (між тодішньою Януковицькою владою і Майданом, народом) за події на вулиці Грушевського у Києві. І трохи більше через місяць Революція перемогла.

Ага, а Андрій Денисенко вже у мене після цього діялогу нічого не коментував, хоча ще років зо два ще був у мене Фейсбук-другом, аж поки вийшов сам із Фейсбук-дружби, ги.

Додатки:
Деякі інші мої Фейсбук-публікації та деякі коментарі до них цього дня 19.01.2014.

19.01.2019, ©Андрій Якименко