Перекласти (Translate)

28 липня 2019

ДОН ПРО ПОРОШЕНКА

ДОН ПРО ПОРОШЕНКА

«Вывод: выдающегося (говорю что думаю) политика и сильную личность – Петра Порошенка подвели, подставили, кинули сидящие на его имидже политические идиоты, кумовья, верные слуги, братаны и идейные инвалиды.»
©Дон, позивний

Читайте Дона на Еніґмі:
https://enigma.ua/users/don_colonel

28.07.2019
©Андрій Якименко

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСИ-УКРАЇНИ

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСИ-УКРАЇНИ 

​День хрещення Руси-України: 28 липня, щороку.

ХрещенняРуси-України. Це державне свято було засновано у 2008 році і відзначається в контексті національних інтересів України. Дату для цього дня було обрано невипадково: 28 липня християнський світ вшановує пам`ять рівноапостольного великого князя Володимира. Завдяки київському князеві Володимиру Русь-Україна або Руська Земля (історично-кабінетна назва держави - Київська Русь; насправді наша давня держава ніколи не мала такої міжнародної назви чи самоназви), у 988 році отримала хрещення, а багатобожжя, ідолопоклонство підлягали викоріненню. 

Так, повернувшися з Візантії, Володимир хрестив своїх синів, двір і бояр. Язичницькі ідоли більше не служили культом у Київській Русі і вважалися святотатством. На площах і в домах киян проводилися бесіди, що зводили Євангеліє в ранг богослужбової книги. Священнослужителі, а також раніше хрещені княжичі й бояри стали першими наставниками, які допомагали киянам розібратися в новій для них ідеології - у християнській релігії.  
Православні традиції протягом століть міцно вкорінилися в Україні. 
Традиційно у цей день в українських храмах пройде урочиста літургія, яка збере безліч віруючих. Хресний хід, благословення та молитви в День Хрещення Руси-України дозволять зрозуміти справжнє значення української державности, її єдність і ролю в світовій історії та культурі.

28.07.2019

©Андрій Якименко