Перекласти (Translate)

20 лютого 2016

РАДЯНСЬКИЙ УКРАЇНЕЦЬ

РАДЯНСЬКИЙ УКРАЇНЕЦЬ

Олександр Горобець - киянин, письменник, заслужений журналіст України, член Національної спілки журналістів України, має свій блог на Gazeta.ua.

Ось, Фейсбук мені нагадав мій річної давнини коментар.
Інколи в одній фразі концентрується ціла міць Ідеї, яку пояснювати треба книжкою. Така фраза називається афоризмом.
Інколи суть Ідеології або оцінку події можна стиснути до кількох речень. Тоді це не афоризм, а лаконічне і влучне пояснення явища.
У своєму коментарі, що його я знову прочитав, я дав вичерпну характеристику радянському явищу - такому типу літніх людей, як цей Олександр Горобець.
Цей тип - радянський українець.
Більш відомі для загалу особи цього типу - Петро Толочко та Борис Олійник, динозаври української радянщини.

Вважаю, що мій вичерпний і влучний опис таких українців заслуговує на окремий допис.

Мова йшла про події річної давнини, коли канцлерка Німеччини Меркель і президент Франції Олланд відбули до Москви до президента Росії Путіна умиротворяти його у цій війні на Східному Донбасі. Письменник Олександр Горобець різко скритикував українського президента Порошенка, що, мовляв, геть нічого не робить, а долю України вирішують "без України". Ось вам і приклад перших паростків Секти зради...

"Для Olexandr Gorobets.
Добродію, у ваших статтях, що ви їх мені постійно кидаєте як коментар, я вбачаю у вашій особі такого собі радянського українця.
Українськомовний такий українець із правильно-літературною письмовою мовою, але який досі ненавидить, ну гаразд, не ненавидить, а не любить, не розуміє Захід, НАТО, німців-французиків усяких з їхніми гер-фрау та месьє-мадамами.
Від Росії ви відійшли, а до Києва ще вам далеко.
А що, по-вашому, і Порошенко мав їхати до Москви? Чи, може, нам послати геть цю довбану Європу і самим боротися з Росією?
Не торопати, що нам допомагають як можуть, може тільки радянський письменник чи журналіст.
Ви є ідеальний взірець відшліфованої радянщиною (читай - російщиною) української особи - представника "трудовой украинской интеллигенции".
Їй-богу!"

(Андрій Якименко, коментар, 08 лютого 2015 року, Фейсбук)

Примітка:
Після цього мого коментаря, яким я відповів Горобцю у себе на сторінці, пан Радянський українець мене забанив...
Еге, іще одне. Я ж цього Горобця знаю особисто. Як і він мене. Тож, коли його стрінете, перекажіть йому вітання від Якименка. Ги. Або напишіть йому листа. Я ж цього не зможу, через бан, зробити. Може, за цей час людина вивітрила з голови радянський вітер?..

20 лютого 2016 року

НАРОД І БИДЛО*

НАРОД І БИДЛО*

* Допис 19 січня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Бидло ніколи не зрозуміє Майдану.
Майдан ніколи не поважатиме бидла.

Саме таке бидло обрало собі подібне бидло президентом, урядом, нар...бидлодепами.

Висновок:
1. Бидло не є народом.
2. Бидлу ніколи не можна давати права голосу.

Владу слід обирати тільки народом.
Народ - це громадяни держави мінус бидло.

20 лютого 2016 року

НЕБЕСНА СОТНЯ ЯК РОЗП'ЯТТЯ ХРИСТА

НЕБЕСНА СОТНЯ ЯК РОЗП'ЯТТЯ ХРИСТА

У 1990-1995 роках я навчався у Харкові у Харківському юридичному інституті. Закінчував уже Українську державну юридичну академію. Зараз виш називається Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого.

Так от, усі студенти знають що таке сесія. Від сесії до сесії живуть студенти весело! Студенський фольклор, ги. Але сесія!.. Уявіть, купа заліків та ще й 7-8 іспитів! Голова обертом іде! Ну, зрозуміло, що томи підручників напам'ять не вивчиш. Але ж сесію потрібно скласти!

Отож, після кожного іспиту я давав собі розумовий відпочинок. Читав усе, що не стосується законів, права, юриспруденції. До речі, метода дуже вдала! Допомагає чітко. І психологи підтвердять.

Саме в ту післясовітську епоху з'явилося безліч літератури, раніше забороненої Совітами. І я купив у харківській крамниці тонку брошурку - Євангеліє, українською мовою. Я його після якогось іспиту прочитав за одну ніч! Усі чотири версії Ісусового життя від канонічних євангелістів, Павлови Діяння, послання Церквам і т.д. З цікавістю я прочитав усе.

Я зрозумів Релігію! Я зрозумів цю віру - Християнство! Ні, я не став віруючим християнином. Радше, ідеологію Ісуса я оцінював як політик, як державний діяч, бо тоді я був депутатом двох рад - Дніпродзержинської міської і Дніпропетровської обласної і працював юристом Дніпродзержинської міської ради, Дніпропетровська область.

Так от, по прочитанні Євангелій я зрозумів, що ЯКБИ ІСУСА НЕ РОЗП'ЯЛИ, ТО НЕ БУЛО Б І ХРИСТИЯНСТВА! Розп'яття й смерть Ісуса на хресті - і стало поштовхом нової віри!

До речі, це зрозуміли й перші християни, що зібралися на таємні збори по смерті Ісуса і, як стверджують в Євангелії всі євангелісти, над головами цих підпільників запалали вогняні язики полум'я. То було полум'я Віри! І досі існує невелика кількістю секта П'ятидесятників, що ідеологічно виходить з цих таємних зборів.

Тепер згадаймо перебіг Другого майдану, Революції гідности.

Не обманюймо себе, усе ішло до зачистки Майдану! І влада його б зачистила умить! Ніякого порятунку не було! Не перемога, а поразка, потім масові арешти активістів, введення російських військ і Лугандон всій Україні!..

І зачистка почалася! Снайпери стріляли тих, хто виходив за умовний периметр Майдану. Це сколихнуло все суспільство! Навіть силовики були розгублені. Свободівці зібрали засідання Верховної Ради (розпорядження єдиного на той час легітимного найвищого за державною посадою в Україні Кошулинського, першого заступника голови парламенту). Кажуть, що нардепів-регіоналів навіть силою тягнули, умовляли, торгувались, прощали всі їхні диктаторські закони 16-го січня, - тільки був би в залі кворум! І Верховна Рада постановами парламенту зобов'язала всіх силовиків покинути Київ і відбути на свої місця. Було обрано в.о. президента Турчинова, прийнято нагальні рішення, Революція перемогла! І це все - за рахунок смерти Героїв Небесної сотні!

ЯКБИ НЕБЕСНОЇ СОТНІ НЕ БУЛО, ТО НЕ БУЛО Б І ПЕРЕМОГИ МАЙДАНУ!

Смерть Героїв стала каталізатором подальших змін. І ми перемогли!

НЕБЕСНА СОТНЯ - ЦЕ РОЗП'ЯТТЯ ХРИСТА!

Після Небесної сотні над головами українців масово запалало полум'я нової Віри - віри в Українство, як нову релігію Українського народу!

Тож славімо Небесну сотню у віках!
Вічна слава і пам'ять Героям!

19 лютого 2016 року