Перекласти (Translate)

14 жовтня 2017

СПОГАД

СПОГАД

Був у Кам'янському. Згадалося... Ось колишній Дом політпросвєщєнія. Комуністичного просвєщєнія, звісно. Тут проходили сесії Дніпродзержинської міської ради. Тепер на цій будівлі гасло "Україна соборна!". А ось тодішній і теперішній міськвиконком. Там я працював юристом міської ради. На 4 поверсі був мій кабінет. Це було у 1990-1993 роках. Мені тоді було 25-28 років. І я був депутатом Дніпродзержинської міської ради Дніпропетровської области. Тепер це місто Кам'янське. І площа, на якій стоять ці дві будівлі, тепер площа Калнишевського, а не Дзержинського, як було за Совітів. І пам'ятника Дзержинському вже нема на цій площі... Згадалося... Як це було давно учора! 27 років тому...

На світлинах:
1. Колишній Будинок політосвіти.
2. Будівля Кам'янської міської ради й виконкому.
Місто Кам'янське, Дніпропетровська область (колишній Дніпродзержинськ).
Знімкував 13 жовтня 2017 року Андрій Якименко.

14 жовтня 2017 року

КОРБАН ПРО СТЕПАНА

КОРБАН ПРО СТЕПАНА

Емігрант і дисидент Ґєна Корбан нарешті (!) привітав Степана!!

Тільки не тіштеся, друзі. Корбан ніколи не привітає Степана - того, що Бандера. Корбан, як і все розсіяне плем'я, вітатиме тільки (тільки!) праведників світу. Так вони називають тих, хто рятував нєґоїв, наприклад, під час Другої світової війни. Або допомагав нєґоям. Або лизав їм дупу...

Тому Корбан привітав з уродинами Степана Хмару. Іншого Степана, того, що Бандера, Корбан, Гордон, Рівлін (ізраїльський през), Коломойський, Боголюбов, інші "українці" з відповідною 5-ю графою ніколи не вітатимуть. Бо розуміють - за влади якого Степана "українцям" з відповідною 5-ю графою вказали б на їхнє справжнє місце.

Степан Хмара рятував Корбана в судах. Ну, як рятував? Сидів на процесах замість меблів. Ага, іще й своїм минулим авторитетом борця за Україну теж підняв Ґєну до рівня українського націоналіста, ги. Ось чому Ґєна привітав Степана Хмару з уродинами. Слід усе ж визнати, що жітєлі іорданской доліни таки можуть бути вдячними...

Gennady Korban, 13 жовтня 2017 року, Фейсбук:

"К 80-летию Степана Хмары.
Дорогой Степан Илькович , вчера был ваш юбилей ! Позвольте от всей души вас поздравить! Я считаю Вас одним из отцов-основателей независимой Украины [гм, назвіть увесь перелік "отців-засновників", будь ласка].
Таких как Вы практически уже не осталось в стране, да и было вас - честных , идейных и по настоящем любящих нашу страну, не так много [гм, звісно, не так багато українців одурені казочками жітєлєй Іордана, це ж очевидно]. ...
Я хочу Вам сказать спасибо и извиниться за нашу ханжескую и невежественную власть, которая не сочла нужным выразить Вам своё почтение и уважение [ги-ги, ну, звісно, воююча влада України, яка, нарешті, ув'язнила Корбана-злочинця, звісно, буде нешановною в очах злочинця!].
Они просто не поняли , что находятся на этом олимпе исключительно благодаря Вам и таким как вы [як?! а як же спасітєлі Днєпра, Атєчєства і всєґо міра - вже нєвщот?].
С другой стороны - да и хрен с ними , ведь их имена через пять лет будут стёрты . А Вас не забудут никогда! [аха-ха-ха! Корбану б писати гуморески та астропрогнози а-ля Глоба].
В общем , Степан Илькович , как говорят - до 120 Вам дожить! ...".

От таке вітання наш нєґой Корбан видав "правєдніку міра" Хмарі. Ага, іще й процитував цього Степана.

Степан Хмара в інтерв'ю напередодні своїх (своїх!) уродин присів у кніксені перед Великим Нєґоєм (цитати з Хмарового інтерв'ю з Корбанового допису):
"Посмотрите на соседнюю Днепропетровскую область, там тоже ватников хватало. Но патриотическое меньшинство мобилизовалось и организовало сопротивление. Плюс Коломойский и Корбан сыграли решающую роль. [Стьопо, а як же хронологія подій? приїхати з Ізраїля, щоби віджати підприємства Царьова... А як же здвиг народу? - нє, то не було?!].
Можно по-разному к ним относиться [і забути рейдерства, хабарі, убивства, так?]. Но тот же Корбан в 2014–2015 годах, по сути, стал главным организатором нераспространения российской агрессии вглубь Украины [ну, звісно ж Хмара! Корбан - рятівник країни! Тобі "подякують" нащадки років через 50... Робиш Корбана укрАінскімъ державником? Вже ж було - Жаботинський створив хохлам УНР!].
Почему я на все суды над Корбаном ходил [тому, що платили тобі, еге ж?]? Потому что у него огромные заслуги перед Украиной [перелічи "заслуги", Хмара!!]. Да, приходилось не в белых перчатках работать, но это война, это защита государства в тяжелейших условиях. А в Донецке и Луганске таких корбанов и коломойских не оказалось.... [і в Одесі, в Запоріжжі, Києві, Харкові, Херсоні, Сумах, Миколаєві теж не було Корбанів і Коломойських, Хмара!!]".

Коротше, Хмара, "за шмат гнилої ковбаси у вас хоч матір попроси, то оддасте" (Т.Шевченко).

Не знаю чи платилось Хмарі за "сидіння у судах". Думаю, платилося, хоч я й не маю доказів. Але що Хмара, старий дід, під свої вісімдесят літ поїхав з глузду - сумнівів нема!

14 жовтня 2017 року

НАШ БОРЬКА - СЄПАР!

НАШ БОРЬКА - СЄПАР!*

* допис 14 жовтня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Дніпропетровський Борька-Стакан, мабуть, невдовзі отримає нове псевдо: Борька-Сєпар.

Я розумію, що стати міським головою такого величезного промислового міста, як Дніпропетровськ, аж дуже кортить. Тим більше, коли ти є кандидатом від жидівської діяспори.

Я розумію, що випробувано майже всі методи чорної виборчої кампанії, які могли упасти на дно порожніх казанків Борчиних політтехнологів.

Роздача запрошень на дешевий ярмарок ніби від опонента, якого насправді ніхто не проводив - було? Було!

Видача від імені опонента пенсіонерам квитків на цвинтар з 50-відсотковою знижкою - було? Було!

Приписування опонентові неіснуючих, але ніби його висловлювань - було? Було!

Що ще можна придумати?
Ага! Профінансуємо ми Марченка з його Союзом Совєтскіх Офіцеров! І на тлі сепаратиста ми виглядатимемо рятівниками України!

Але смердить ця метода торішнім сепаратизмом з Дніпропетровською НР, з погрозами піти на Київ, припинити віддавати податки , з іншим паскудством від паскуд...

А скільки крику було! Скільки лементу! Які герої в нас: без армії, на засадах платних батальйонів зупинили Путіна й Росію!

В народі знають: думка - матеріяльна.
Не сумніваємося: що Борька-Сєпар думає, те й робитиме.

І замість пісні "Наш Колька - бабник!" (рос.) ми почуємо: "Наш Борька - сЄпар!".

На світлині: такі в нас вибори у Дніпропетровську...

ХВИЛЬОВИЙ ДОСІ ПРАВИЙ

ХВИЛЬОВИЙ ДОСІ ПРАВИЙ*

* допис 14 жовтня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Репресований і розстріляний**
у 1933 році за гасло "Геть від Москви!" український письменник, прозаїк, поет, публіцист, один з основоположників пореволюційної української прози Микола Хвильовий досі має рацію: від москальщини тримайсь подалі!

Геть від Москви! - цього гасла слід дотримуватися неухильно як українцям, так і державі!
Геть - в усіх розуміннях. Геть - історично, фізично, економічно, ментально!

На світлині: Хлоп не читав Хвильового, тому, бідолаха, постраждав від лютого звіра...

Додаток:
Алексей Голобуцкий, 14 жовтня 2015 року, Фейсбук:

"В ФСБ заявили об осуждении украинца за шпионаж в РФ"
Реально, теперь они любого человека, находящегося в России с украинским паспортом, могут объявить шпионом и надолго посадить.
Не ездите туда! Опасно!".

** Виправлення 2017 року:
Микола Хвильовий не був розстріляний Совітами. Коли він уже усвідомив до чого йде в СРСР, зрозумів, що репресуються українські національні діячі та інтелігенція, побачив наслідки Голодомору, коли було заарештовано його друга, теж літератора й письменника, Михайла Ялового, на знак протесту проти такої політики Микола Хвильовий покінчив із собою 13 травня 1933 року в Харкові, тодішній столиці України, у Домі письменників "Слово".

14 жовтня 2017 року