Перекласти (Translate)

22 квітня 2015

ВИБ'ЄМО КЛИН КЛИНОМ!

ВИБ'ЄМО КЛИН КЛИНОМ!

Клин клином вибивати - це фразеологізм, що означає знищувати результат якої-небудь дії або якого-небудь стану тими ж засобами, які викликали цю дію чи стан.

20 квітня 1938 року Центральний комітет Компартії України прийняв постанову про обов'язкове вивчення російської мови в усіх школах на території України, тоді це була Українська Радянська Соціялістична Республіка, УРСР.

Це був другий важливий крок з русифікації України за Совітів.
До цього перший крок зробив у 1933 році Сталін, коли наказав припинити українізацію.

Після цього було закрито безліч українськомовних видань і українських шкіл, значно скоротилася кількість книг, що видаються українською мовою.

Коли я чую від "пєчальной лошаді", міністра МЗС Росії Лаврова, що "Україні треба відмовитися від того, що вони називають українізацією", то хочу нагадати цій мерзоті і всім москалям і про спалені Петром I українські церковні книжки, і про Валуєвський указ щодо заборони української мови, якої "нє било, нєт і бить нє можєт", і про постанови кремлівських маріонеток із КПУ щодо обов'язкового вивчення російської мови в Україні, і про скорочення українських шкіл та русифікацію міст України Щербицьким, московським лакизою в Україні тощо.

У Росії, але насамперед в Україні, усім слід усвідомити, що як без народу, без території не може бути держави, так само держава не може довго існувати за багатомовного різноманіття її громадян.
Чужа мова у державі рано чи пізно призводить до сепаратизму і війни.

Мова  - це одна з найголовніших ознак держави і народу.
Лавров краще зрозуміє, якщо йому сказати, що українська мова - то є "скрєпи" для зміцнення України, то як "русскій міръ" для росіян.

Там, де панує українська мова або де українська без опору використовується у діловодстві місцевих органів влади, там панує мир, там немає війни.
Де громадяни України не мислять українською (не лише не розмовляють, але й не мислять українською), де українська мова не є рідною, не засвоюється з материнським молоком, - там або відбулась анексія українських територій, або точиться війна (Крим, Донбас).

Тому у майбутньому, і це мусять усі прийняти і погодитись, українська мова запанує на всій території, де пануватиме українська влада, де є територія України.

Усі злочини, що їх робила Росія і Москва проти української мови, обов'язково будуть відшкодовані Росією і російським народом.
І одним із відплатних "внутрішніх" заходів обов'язково буде суцільна українізація усіх, хто мешкає на українских землях - тим же способом, яким російщили українців.
Виб'ємо клин клином!

Не лише Лавров, але й російськомовні громадяни України повинні зрозуміти, що майбутні покоління українських громадян геть не розумітимуть російської мови.
Російська стане для мешканців України такою ж іноземною мовою, як нині польська, чеська чи хорватська.
Українські громадяни від дитинства житимуть в українськомовному середовищі, рідною мовою для всіх стане українська, якою не лише розмовлятимуть - нею мислитимуть, нею бачитимуть сни!

Щоби противники українізації наочно побачили мовне майбутнє України, їм слід відвідати Західну Україну - області, де населення є носієм української мови, де українська є рідною з дитинства, а не вивченою у школі.

Лютуйте, шалійте, скажені кати (слова із пісні), але настане час, коли мову, яку ви чули тільки на українському Заході, можна буде чути у Києві, Криму, Донбасі, Сумах і Одесі тощо.
Коли почуєте не українську, то це означатиме, що ви зустрілися з іноземцем.

Хай живе й поширюється світом Мова рідна - Українська!

В Украине принято постановление об обязательном изучении русского языка во всех школах (1938 г.)
http://www.bagnet.org/news/ukraine/180723

Київ повинен відмовитися від українізації країни - Лавров Korrespondent.net
http://ua.korrespondent.net/world/3506546-kyiv-povynen-vidmovytysia-vid-ukrainizatsii-krainy-lavrov

22 квітня 2015 року

КУЧМО

КУЧМО

За епохи раннього Кучми, другого президента України (1994-2005), одним із активних його критиків був Григорій Омельченко, тодішній народний депутат України.

Григорій Омельченко розвінчував методи тодішньої приватизації, називаючи її прихватизацією, осуджував корупцію у кабінетах уряду і адміністрації президента Кучми тощо.

Саме Григорій Омельченко в одній зі своїх статтей звертався до президента, називаючи його КуЧМО.

А от ще один колишній державний діяч України (народний депутат, голова СБУ, прем'єр-міністр України і т.д.) Євген Марчук не є таким різким у "наданні імен", але все ж практично підтверджує, яке ж ЧМО був цей КуЧМО, коли на догоду президентові Росії Путіну відмовився від вступу України до НАТО, хоча у той час умови для вступу були сприятливіші, ніж нині.

«Бывший глава СБУ и экс-премьер-министр Украины Евгений Марчук заявил, что вступление Украины в НАТО было остановлено в 2004 году, когда Леонид Кучма отказался от идеи вхождения Украины в Альянс в угоду Владимиру Путину.»

http://joinfo.ua/politic/1085661_Protsess-vstupleniya-NATO-Ukraina-prosbe-Putina.html

22 квітня 2015 року